Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Εγκρίθηκαν η δημοπράτηση του Αστυνομικού Μεγάρου και η μελέτη επέκτασης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Newsroom Από Newsroom
15/07/2022 - 10:10 πμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο

Ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν χθες για δυο σημαντικά έργα του Ρεθύμνου στην έδρα της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές», στην οποία πραγματοποιήθηκε συνεδρίασή του διοικητικού της συμβουλίου. Ειδικότερα αποφασίστηκε:

– Η έγκριση χρηματοδότησης του έργου: «Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου» από τον κωδικό ΟΠΣ 5180557 (πρώην ε. ε. 2021ΣΕ07300001) του «ΤΠΑ Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025», με προϋπολογισμό 8.500.000,00€ και η συνακόλουθη έγκριση της Διακήρυξης και των συμβατικών τευχών για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου.

– Η έγκριση Διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας και λοιπών τευχών δημοπράτησης για τη διενέργεια διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «Εκπόνηση μελέτης για τη δημοπράτηση του έργου «Επέκταση – Αναδιαρρυθμίσεις στο Γ.Ν. Ρεθύμνου» προεκτιμώμενης αμοιβής 606.734,72€, πλέον Φ.Π.Α. 24%.

Ακολούθως, το Δ.Σ προχώρησε σε εξουσιοδότηση του διευθύνοντος συμβούλου προκειμένου να ορίσει ημερομηνία ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου και της μελέτης και τυχόν επανάληψής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 38, την παρ. 1α του άρθρου 98 και την παρ. 1α του άρθρου 121 του Ν.4412/2016. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε άμεσα μετά και τη ωρίμανση όλων των σχετικών διαδικασιών που εκκρεμούσαν μετά και την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρει:

«Η απόφαση του Δ.Σ της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» έρχεται ως το τελικό στάδιο της ωρίμανσης όλων των απαραίτητων διαδικασιών για τη δημοπράτηση δυο σημαντικών έργων για το Ρέθυμνο. Τη δημοπράτηση του ώριμου έργου «Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου» και τη δημοπράτηση της μελέτης για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Εντός των επομένων ημερών θα ακολουθήσει και η διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων των προαναφερόμενων δημοσίων συμβάσεων. Με την απόφαση ολοκληρώνεται μια προσπάθεια τριών ετών μέσα από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ολοκληρώνεται παράλληλα, μια προσπάθεια πολλών ετών προκειμένου να αποκτήσει το Ρέθυμνο άμεσα σύγχρονες υποδομές σε επίπεδο υγείας και ασφαλείας. Προχωράμε με πράξεις και με ένα συνεκτικό σχέδιο υποδομών. Είναι μια μεγάλη μέρα για το Ρέθυμνο που βήμα-βήμα αλλάζει και εξελίσσεται. Είναι παράλληλα μια ξεκάθαρη απόδειξη πως με ουσιαστική βούληση και διάθεση συνεργασίας, κατοχυρώνουμε μια ασφαλή και δυναμική πορεία για τον τόπο μας».

 

Τεχνική περιγραφή για τη Νέα Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργου:

(α) Αρχιτεκτονική, στατική, Η/Μ εγκαταστάσεων για τις νέες κατασκευές:

– προσθήκη νέας πτέρυγας 3, κατ’ επέκταση της υπάρχουσας πτέρυγας Β συνολικής επιφάνειας 2.100 τ.μ. που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους.

– Γέφυρα σύνδεσης (σε 3 ορόφους του κτιρίου 3 με το κτίριο Γ) επιφάνειας 72 τ.μ. και

– Προσθήκη καθ’ ύψος της πτέρυγας Ε (επέκταση) ενός ορόφου επιφάνειας 700 τ.μ.

(β) Αρχιτεκτονική, Η/Μ εγκαταστάσεων για τα υφιστάμενα (αναδιαρρυθμίσεις χώρων στα κτίρια Α, Β, Γ και Ε συνολικής επιφάνειας 1.822 τ.μ. και Η/Μ παρεμβάσεις).

(γ) Επιμέρους ειδικές μελέτες.

(δ) Γεωτεχνική έρευνα – μελέτη στο χώρο ανέγερσης της νέας πτέρυγας 3.

 

Διάρκεια εκπόνησης της μελέτης

Έξι μήνες από την υπογραφή σύμβασης. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη εντός του β’ εξαμήνου 2022, ώστε στη συνέχεια να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι και να προχωρήσει η δημοπράτηση της κατασκευής.

 

Η τεχνική περιγραφή για το Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου

(α) Το κτίριο πρόκειται να ανεγερθεί σε αυτοτελές οικοπεδικό τμήμα 2.891,77 τ.μ. στον χώρο στον οποίο σήμερα έχει έδρα η Αστυνομική Ακαδημία Ρεθύμνου και βρίσκεται επί των οδών Ζυμβρακάκη (από όπου σύμφωνα με τη μελέτη θα είναι η κύρια πρόσβαση στο κτίριο) – Ασκούτση – Δαφέρμου (από όπου επίσης θα υπάρχει είσοδος – πρόσβαση προς το κτίριο).

(β) Το κτίριο θα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα με χώρους γραφείων και δύο υπόγεια με τα εξής κατασκευαστικά χαρακτηριστικά:

– Σύνολο δόμησης: 2.111,46 τ.μ.

– Ημιυπαίθριοι χώροι: 80,70 τ.μ.

– Υπόγειοι χώροι: 1.611,10 τ.μ. (περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης, Η/Μ εγκαταστάσεις, αποδυτήρια και αποθηκευτικούς χώρους κ.λπ.).

– Χώροι γραφείων: 86.

– Αμφιθέατρο: 70 θέσεων.

– Κυλικείο με αίθουσα: 50 καθισμάτων.

– Αίθουσα συσκέψεων: 25 ατόμων.

– Χώροι στάθμευσης εντός του οικοπέδου για 42 αυτοκίνητα, 2 Υπηρεσιακά λεωφορεία και 22 μηχανές.

– Κλιμακοστάσια: 2

(γ) Στεγαζόμενες Υπηρεσίες:

– Διεύθυνση Αστυνομίας

– Αστυνομικό Τμήμα

– Υποδιεύθυνση Ασφαλείας

– Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών

– Τμήμα Τροχαίας

– Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας

– Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων

 

Διάρκεια κατασκευής

Δύο χρόνια από την εγκατάσταση αναδόχου.

 

Tags: featuredειδήσεις ΡέθυμνοΡΕΘΥΜΝΟροήροή featured
Share234Tweet146Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΕΕΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνου σε νευραλγικούς τομείς της πόλης

09/05/2025 - 11:15 πμ
Μ. Χνάρης: «Άμεση προτεραιότητα η αναβάθμιση και στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Ρεθύμνης»

Μ. Χνάρης: «Άμεση προτεραιότητα η αναβάθμιση και στελέχωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ν. Ρεθύμνης»

08/05/2025 - 5:10 μμ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

894 υποψήφιοι από το Ρέθυμνο διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ της χώρας

08/05/2025 - 12:30 μμ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΜΣ

Υψηλές πληρότητες τον Ιούνιο στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου – Σε χαμηλές πτήσεις ο Μάιος

08/05/2025 - 11:35 πμ
Επόμενο άρθρο

Ήμουν κι εγώ εκεί, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής και Ενημέρωσης «Φάλκονας»!

ΣΥΜΠΑΝ - ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ

Η πρόοδος της επιστήμης ανοίγει τον δρόμο για τον αποικισμό του διαστήματος

10/05/2025 - 10:00 πμ
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

«Τα φυσικά προϊόντα δεν είναι απλώς μια τάση – είναι τρόπος ζωής που φροντίζει το δέρμα και το περιβάλλον»

10/05/2025 - 10:00 πμ
84a95fb5-739c-4a7c-a4ae-fa2a6caf3c7e (1)

Νέα σελίδα για την προστασία και διαχείριση του φαραγγιού του Κουρταλιώτη

09/05/2025 - 11:00 μμ
Εγκαίνια στο φαράγγι του Κουρταλιώτη

Εγκαίνια στο φαράγγι του Κουρταλιώτη

09/05/2025 - 8:45 μμ
1

«Αγγελιανά: μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση για το ελαιόλαδο»

09/05/2025 - 8:00 μμ

Νέο καθεστώς λειτουργίας στο φαράγγι του Κουρταλιώτη -Εγκαινιάζεται παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης 

09/05/2025 - 6:36 μμ
ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ ΕΥΑ ΛΑΔΙΑ
Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο Πολιτιστικό Ρέθυμνο
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr