Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
Rethnea
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Rethnea
No Result
View All Result
Αρχική Ρέθυμνο

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση της μελέτης του δρόμου «Πάνορμο – Γαράζο»

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

Newsroom Από Newsroom
26/09/2023 - 2:34 μμ
στην κατηγορία Ρέθυμνο

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κρήτης η δημοπράτηση της μελέτης που αφορά στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάνορμο – Γαράζο, με προϋπολογισμό 2.269.443,42 €» , και προβλέπει στη νέα χάραξης δρόμου, ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και να μειωθεί ο χρόνος μετακίνησης κατά μήκος του υπόψη οδικού άξονα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων , με την υλοποίηση της προτεινόμενης μελέτης και στη συνέχεια του αντίστοιχου έργου κατασκευής του οδικού άξονα Πάνορμο-Γαράζο, συνολικού μήκους περίπου 17,5 χλμ, ολοκληρώνονται οι μελέτες του οδικού άξονα Ρέθυμνο-Πάνορμο Γαράζο, (δεδομένου ότι η μελέτη Γαράζο Ανώγεια ολοκληρώνεται). Αντιμετωπίζεται έτσι αποτελεσματικά η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση κυκλοφορίας προς τον ορεινό Μυλοπόταμο, βελτιώνεται η προσβασιμότητα, η οδική ασφάλεια και η διασύνδεση του Βόρειου Οδικού Άξονα με αγροτικές και τουριστικές περιοχές (ορεινός Μυλοπόταμος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υφιστάμενη κυκλοφορία γίνεται σήμερα από την επαρχιακή οδό Πάνορμο -Πέραμα στην συνέχεια μέσω της παλιάς εθνικής οδού στο τμήμα Πέραμα-Μουρτζανά και έπειτα στο τμήμα της επαρχιακής οδού Μουρτζανά – Γαράζο. Τα παραπάνω υφιστάμενα τμήματα είναι ανεπαρκή για τα σημερινά δεδομένα σε σχέση και με τον όγκο της διερχόμενης κυκλοφορίας λόγω του μικρού πλάτους της οδού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, σε δήλωση της τονίζει :

« Με την έγκριση της δημοπράτησης της Μελέτης του δρόμου «Πάνορμο – Γαράζο», προϋπολογισμού 2.269.443,42 € δρομολογείται ένα μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας σε τμήματα των επαρχιακών οδών του Μυλοποτάμου και της παλαιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του δρόμου Γαράζο – Ανώγεια (προϋπολογισμού 1.680.666,18€) και είναι ώριμο προς δημοπράτηση έργο προϋπολογισμού 40.000.000 €. Σε ό,τι αφορά τέλος στην παράκαμψη Ανωγείων (προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ) έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή.

Με την ολοκλήρωση των τριών μελετών, μαζί με τη μελέτη Ανώγεια- Ηράκλειο, δημιουργείται ο νέος οδικός άξονας «Πάνορμο-Γαράζο-Ανώγεια-Ηράκλειο» και με το έργο, που θα προκύψει από την ολοκλήρωση των μελετών, παρακάμπτονται επικίνδυνα τμήματα των επαρχιακών οδών, καθώς και τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Ρεθύμνου-Ηρακλείου, στα οποία παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις, καθιζήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, που καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων, ενώ επιπλέον τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που έχουν οι παραπάνω δρόμοι απ’ όπου γίνεται σήμερα η κυκλοφορία, δεν είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, λόγω του τουριστικού φόρτου της περιοχής και την κίνηση βαρέων οχημάτων».

 

Tags: ασφάλειαΓαράζοδημοπράτησηδρόμοςέργοΚρήτημελέτηΜυλοπόταμοςΠάνορμοΠεριφέρεια ΚρήτηςΡΕΘΥΜΝΟροή
Share252Tweet158Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Γαλάζια» οικονομία και «πράσινη» επιχειρηματικότητα

14/01/2026 - 11:06 πμ
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ιδρύονται 16 απολυμαντικοί σταθμοί στην Κρήτη

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ιδρύονται 16 απολυμαντικοί σταθμοί στην Κρήτη

07/01/2026 - 3:19 μμ
Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων

Αναβαθμίζεται το Δημοτικό Στάδιο Ανωγείων

04/01/2026 - 1:21 μμ
Δύο συλλήψεις στα Ανώγεια – Κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά

Δύο συλλήψεις στα Ανώγεια – Κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά

04/01/2026 - 11:40 πμ
Επόμενο άρθρο
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη αύριο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη αύριο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τελευταία νέα

5378046662134767 Screenshot 20221126 110106 Gallery

Επιχορήγηση για έργα ύδρευσης και χρηματοδότηση φωτοβολταϊκού συστήματος στον δήμο  Ανωγείων 

16/01/2026 - 2:11 μμ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Πρόγραμμα επαγγελματικής υποστήριξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για ανέργους 

16/01/2026 - 1:20 μμ
ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Με 46 κιτ ρομποτικής ενισχύονται 23 δημοτικά σχολεία του Νομού Ρεθύμνου

16/01/2026 - 1:03 μμ
ΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Ενημερωτική εκδήλωση στο Ηράκλειο για τη συμμετοχή των πολιτών στην καταγραφή της αστικής βιοποικιλότητας

16/01/2026 - 11:58 πμ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό στη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης

16/01/2026 - 11:09 πμ
ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ

Εσπερίδα για την αμπελουργία σήμερα στο Ηράκλειο

16/01/2026 - 11:03 πμ
ΧΑΝΙΑ ΣΚΥΛΟΙ

Συνελήφθη 60χρονος στα Χανιά για παθητική κακοποίηση πέντε σκύλων 

16/01/2026 - 10:59 πμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr