19 °C Rethymno, GR
20/05/2022

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Εκδήλωση για την οικοτεχνία στο Σπήλι

O Δήμος Αγίου Βασιλείου, η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ και το Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Οικοτεχνία, την Πέμπτη 7Απριλίου και ώρα 7:30 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σπηλίου(ισόγειο).

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου Οικοτεχνίας, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κατά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Η εφαρμογή του προτύπου αυτού, σημειώνουν οι διοργανωτές, διασφαλίζει την παραγωγή αυθεντικών τοπικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και προάγει τη βιωσιμότητα των μικρών αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των Οικοτεχνών.

Καλούνται οι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση  και να ενημερωθούν για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης  και τις ωφέλειες που θα προκύψουν απ’ αυτό.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7:30μ.μ:Προσέλευση κοινού

7:40 μ.μ: Σύντομος χαιρετισμός Εκπροσώπων Φορέων

7:50μ.μ: ΠΛΟΗΓΟΣ-ΚέντροΣτήριξης-Οργάνωσης-ΠροώθησηςΟικοτεχνικού Τομέα στην Περιφέρεια Κρήτης», Γεώργιος Ζερβός –Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ

8:00μ.μ:«Νόμος της Οικοτεχνίας», Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης

8:10μ.μ:«Ασφάλεια και Υγιεινή των Οικοτεχνικών προϊόντων», Γεώργιος Φραγκιαδάκης – Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

8:20 μ.μ: «Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το Κρητικό Οικοτεχνικό Προϊόν», Δημήτριος Ψαρράς  – Ειδικός Συνεργάτης

8:30 μ.μ: Ανοικτή συζήτηση