13 °C Rethymno, GR
01/04/2023

Επίσκεψη Αδ. Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου (εικόνες και βίντεο)

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη. Εκεί εργαζόμενοι τον υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα αντίδρασης για την πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της δημόσιας υγείας. «Δεν μπορεί ο νομός να μην έχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας. Δεν χρειάζεται κάποιος να φωνάξει σε εμένα για να κάνω το καθήκον μου» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του από μερίδα πολιτών.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης έχω εγκρίνει οποιουδήποτε είδους αίτημα έχει έρθει στο δικό μου γραφείο που αφορά το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Και χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να γίνει η νέα πτέρυγα και χρήματα από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή του αναβάθμιση. Γενικά το έχω φροντίσει το Νοσοκομείο» επισήμανε, λέγοντας πως «Τα προβλήματα δεν λύνονται εύκολα αλλά έχουν μπει σε μία σειρά. Έχει τελειώσει η προηγούμενη προεργασία και είναι στη φάση της υλοποίησης η κατασκευή της πτέρυγας του νέου νοσοκομείου».

Στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, οι υποδιοικητές Δημήτρης Αγαπίου και Νεκτάριος Παπαβασιλείου και ο διοικητής του Νοσοκομείου Λευτέρης Μαρκάκης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν επί τάπητος τα έργα που έχουν δρομολογηθεί για το νοσοκομείο και ιδιαίτερα αυτό της επέκτασής του προκειμένου να καταστεί λειτουργικό.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ένα ίδρυμα που είναι η παλαιότερη κτιριακή υγειονομική υποδομή σε επίπεδο Κρήτης με αποκλειστική ευθύνη την νοσοκομειακή κάλυψη μιας ολόκληρης περιφερειακής ενότητας. Επισκεφτήκαμε το νοσοκομείο για δυο βασικούς λόγους. Για να συζητήσουμε με τη Διοίκηση, τους Διευθυντές της Τεχνικής, Διοικητικής, Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και τους εκπρόσωπους ιατρών και εργαζομένων για την πορεία υλοποίησης του σημαντικού έργου ενίσχυσης του ιδρύματος με Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού από το ΠΕΠ Κρήτης με συνολικό προϋπολογισμό 971.000€. Και για να υπάρξει ο βέλτιστος συντονισμός και να αναδείξουμε με στοιχεία και δεδομένα την συστηματική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από το 2019 σχεδιάζοντας και κυρίως υλοποιώντας για πρώτη φορά έναν ολοκληρωμένο χάρτη ανασχεδιασμού των υγειονομικών υποδομών του Ρεθύμνου» και παρέθεσε την λίστα έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί- δρομολογηθεί για τις νέες υποδομές και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Λευτέρη Μαρκάκη, η επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου θα γίνει σε τρία επίπεδα, περίπου 2.800 τ.μ., με αναβάθμιση των χειρουργείων, της μονάδας τεχνητού νεφρού και διαρυθμίσεις στον υπόλοιπο χώρο. «Έχουμε αρκετά έργα που είναι σε τροχιά υλοποίησης και αφορούν κυρίως ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε μελέτες επέκτασης και αναδιάρθωσης και ρυθμίσεων του υφιστάμενου κτηρίου, που η χρηματοδότησή τους έχει εξασφαλιστεί. Ήδη έχει δρομολογηθεί μία μελέτη που θα βγει στον αέρα τον επόμενο μήνα ύψους περίπου 750.000 ευρώ» ανέφερε.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μπορμπουδάκη, ανέφερε από την πλευρά της ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε έμφαση στα κτήρια και τις δομές.Αυτό που ζητήσαμε από τον Υπουργό είναι η εύρεση χρηματοδοτικού πλαισίου για την υλοποίηση αυτού κτηρίου» συμπληρώνοντας πως «με πέντε εκατομμύρια ευρώ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα πλήρως ενεργειακά αναβαθμισμένο νοσοκομείο».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενίσχυσή του το νοσοκομείο με προσωπικό και τον νέο οργανισμό, η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε ότι «Προχωράμε σε προκήρυξη με κίνητρα. Τα κίνητρα είναι να μπορέσουμε να προκηρύξουμε θέσεις επιμελητών Α’ και διευθυντών ΕΣΥ».

Αναφορικά με τη νοσοκομειακή στελέχωση και τη στελέχωση του διοικητικού και λοιπού προσωπικού, η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε ότι τα αιτήματα έφυγαν από την Υγειονομική Περιφέρεια και βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επικοινωνία για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και να προσληφθεί το αριθμός του προσωπικού που έχει αιτηθεί.