9 °C Rethymno, GR
30/01/2023

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Επιστροφή στην καθημερινότητα

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και μαζί τους και οι ημέρες των διακοπών για τους ποδοσφαιριστές της Επισκοπής οι οποίοι επιστρέφουν σήμερα το πρωί στις προπονήσεις.
Ο Κώστας Ανυφαντάκης έδωσε για 5 μέρες το ελεύθερο στον καθένα ποδοσφαιριστή να βρεθεί δίπλα στην οικογένειά του προκειμένου να αποφορτιστεί από την μακρά περίοδο προπονήσεων και την μικρά των αγώνων. Μην ξεχνάμε ότι η Επισκοπή ξεκίνησε προπονήσεις στις 2 Αυγούστου και ξεκίνησε μόλις στις 5 Νοεμβρίου να δίνει επίσημα παιγνίδια πρωταθλήματος. Αν μη τί άλλο, μεγάλη αναμονή η οποία κούρασε πολύ τους παίκτες.
Σ’ αυτούς τους δύο μήνες όμως όπου οι Ρεθεμνιώτες έδωσαν τις δικές τους εξετάσεις φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα αγωνιστικό για το οποίο ωστόσο υπάρχει και ο υπερπολύτιμος χρόνος. Μπορεί να χάθηκε αρκετός όσον αφορά τους προπονητές όμως, η άφιξη του Κώστα Ανυφαντάκη που ήρθε για να μείνει όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο ίδιος στις τελευταίες του δηλώσεις, έχουν να κάνουν με έναν σημαντικό παράγοντα που λέγεται «σταθερότητα».
Οι ποδοσφαιριστές -ακόμη κι αυτοί που δεν το γνώριζαν- ξέρουν ότι πλέον υπάρχει μια διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με το «πριν» και πως από τούδε και στο εξής θα πρέπει να αντιληφθούν τον δρόμο που έχουν να διασχίσουν.
Η Επισκοπή σ’ αυτές τις 8 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 2 βαθμούς (εκκρεμεί η υπόθεση της ένστασης κατά του Απόλλωνα) και είναι επιβεβλημένο να επιδιώξει να αλλάξει αυτή την άσχημη σχέση που έχει μέχρι τώρα με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Μεταγραφές
Μεταγραφές θα γίνουν όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μιχάλης Νικολιδάκης κι ας υπάρχει ο ηλικιακός περιορισμός (σ.σ. δεν επιτρέπεται να γίνουν μεταγραφές παικτών άνω των 24ων ετών). Αυτό όμως δεν αλλάζει τη ρότα που έχουν θέσει προπονητής και πρόεδρος των Ρεθεμνιωτών οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή ή και δια ζώσης για να δουν πως μπορούν να ενισχύσουν το ρόστερ σε ποιότητα αλλά ίσως και σε ποσότητα.
Φυσικά, δεν αποκλείεται να έχουμε και αναχωρήσεις και όχι μόνο αφίξεις ποδοσφαιριστών. Αυτό το διάστημα αλλά και αυτό που πέρασε, ο Ρεθεμνιώτης προπονητής αξιολογεί το ρόστερ που έχει στα χέρια του.
Βελτίωση φυσικής κατάστασης
Παράλληλα, ο Κώστας Ανυφαντάκης έχει διακρίνει ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν «αδειάσει» γι’ αυτό και θα τους περάσει από διάφορα τεστ προκειμένου να ξαναβρούν τη φόρμα τους ή να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Κάθε μέρα προπονήσεις
Από σήμερα λοιπόν ξεκινάει η δουλειά και μάλιστα σχεδόν σε καθημερινή βάση (δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα γίνει προπόνηση και την πρωτοχρονιά), πράγμα πολύ πιθανό, καθώς την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα ξαναρχίζει με την Επισκοπή να παίζει στο γήπεδο του Ρουφ με τον τοπικό ΠΑΟ.

Δοκιμαστικά στην Κ19
Στο μεταξύ, η Επισκοπή διοργανώνει δοκιμαστικά για ποδοσφαιριστές που ίσως θελήσουν να αγωνιστούν από το νέο έτος στους «γυπαετούς». Γι’ αυτό και καλούν ποδοσφαιριστές ηλικίας από 16 ως 19 χρονών οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να έχουν την έγκριση του σωματείου στο οποίο ανήκουν. Η ανακοίνωση έγινε γνωστή χθες και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Τα χειμερινά trials θα βρεθούν και πάλι στις επάλξεις για όλους όσοι αξίζει να φορέσουν τον γυπαετό στο στήθος.
Με αφορμή την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η ΠΑΕ Επισκοπή διενεργεί δοκιμαστικές προπονήσεις για παιδιά γεννημένα το 2003, 04, 05 και 2006 όπου έχοντας πρωτίστως την έγκριση του Δ.Σ. του σωματείου στο οποίο ανήκουν, επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα μας Κ19.
Οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο των Μισιρίων τις ακόλουθες μέρες:
– Τρίτη 14.30
– Τετάρτη 14.30
– Πέμπτη (φιλικός αγώνας στο γήπεδο της Επισκοπής “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.»