27 °C Rethymno, GR
11/08/2022

ΒΑΣΩ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ

Ευρωπαϊκές προσδοκίες

Με πολλούς και διαφορετικούς στόχους όπου όλοι θέλουν να… κοιτάζουν προς τα πάνω, αναχωρεί η ελληνική αποστολή με 5 μέλη της να προέρχονται από το Ρέθυμνο. Προορισμός τους είναι η πανέμορφη όσο και ιστορική η πόλη του Ζάγκρεμπ της Κροατίας όπου θα πραγματοποιηθεί το πανευρωπαικο πρωτάθλημα πάλης.
Στην αποστολή βρίσκονται ήδη ο πρωταθλητής Ελλάδας Κ15, Νίκος Καραβάνος, η Βάσω Καραβάνου και η Ιωάννα Μακρυδάκη. Συνοδός τους θα είναι ο προπονητής τους από τον ΑΠΟΡ Μανώλης Καραβάνος ενώ αρχηγός όλης της ελληνικής αποστολής θα είναι η κα Αντωνία Παπαδάκη.
Η αναπληρώτρια γενικής γραμματείας της ομοσπονδίας πάλης θα έχει την ευθύνη όσο και την τιμή να συνοδέψει τους 30 Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες σε μια χώρα όπου φιλοξενεί κάθε τόσο μεγάλα ευρωπαϊκά μίτινγκ.
Οι αγώνες που αφορούν αθλητές Κ15 θα διαρκέσουν από τις 16 ως τις 19 Ιουλίου και θα λάβουν χώρα σ’ ένα εντυπωσιακό κλειστό γυμναστήριο όπου η παλαίστρα θα βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, γεγονός που αναδεικνύει την αναγνωρισιμότητα των αθλητρών-τριών και παράλληλα ανεβάζει το στάτους το δικό τους αλλά και του αθλήματος.
Μάλιστα σε αυτή τη φάση όπου το ταξίδι είναι πολυέξοδο, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ξεπερνάει τα εσκαμμένα και δίδει κίνητρα στους αθλητές-τριες καθώς προσφέρει μπόνους (πριμ) δωρεάν συμμετοχής -και όχι μόνο- σε όποιον από αυτούς φτάσουν στην 5η θέση και πάνω. Μην ξεχνάμε ότι η ΔΟΕ προσπάθησε πολλάκις να υποβαθμίσει το αρχαίο αυτό άθλημα και τόσο η χώρα μας όσο και οι περισσότερες του ανατολικού μπλοκ αντιστέκονται σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση.
Η ΕΟΠ μάλιστα σε μια προσπάθειά της να κάνει πιο άνετο το ταξίδι αλλά και την παραμονή της αποστολής στο Ζάγκρεμπ ναύλωσε λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει την ελληνική ομάδα. Πρόκειται για μία επιπρόσθετη κίνηση προκειμένου να ξεπεραστούν οι «δυσκαμψίες» του παρελθόντος.

Οι πρωταθλητές από το Ρέθυμνο
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, η ελληνική αποστολή θα έχει τρία παιδιά του Παλαιστικού Ομίλου Πάλης του Ρεθύμνου εκεί όπου η πρωταθλήτρια Ελλάδος Βασιλική Καραβάνου θα αγωνιστεί στην κατηγορία Κ15 ετών. Ακολουθεί η πρωταθλήτρια η Ιωάννα Μακρυδάκη στα -Κ15 και στην ίδια ηλικιακή κατηγορία στα αγόρια, ο Νίκος Καραβάνος στα -85κ. Για τον τελευταίο οι προσδοκίες είναι πολλές αφού αυτή είναι η δεύτερη χρονιά του στα Κ15κ. νιώθοντας πια και ο ίδιος ότι βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.
Πρώτη θα ριχτεί στο ταπί αυτό το Σάββατο η Βάσω Καραβάνου και θα ακολουθήσει η Ιωάννα Μακρυδάκη με τον Νίκο Καραβάνο να αγωνίζεται την επομένη (Κυριακή).
Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποτελεί την μεγαλύτερη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης σ’ αυτή την ηλικία και οι αθλητές αναμένεται σε κάθε περίπτωση να αποκομίσουν μεγάλες εμπειρίες και δυνατές αναμετρήσεις με τους όμορους πρωταθλητές των άλλων χωρών.
Οι προσδοκίες του προπονητή Μανώλη Καραβάνου είναι μεγάλες για τους Ρεθεμνιώτες αθλητές και η διοίκηση του ΑΠΟΡ εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.