15 °C Rethymno, GR
03/12/2022

ΑΦΗΣΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 4o TRIMORE M.T. RETHYMNO - ISOMAN

Κερδισμένοι αθλητές και πολιτεία

Το 4o TRIMORE M.T. Rethymno I ISOMAN, ανήκει πια στο πάνθεον της ιστορίας του τουριστικού αθλητισμού, ένα σπουδαίο γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία φυσικά με την Περιφέρεια Κρήτης έβγαλαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα…
Μία διοργάνωση πολύ απαιτητική που με την κατάλληλη δομή, υποδομή και προσοχή σε όλους τους τομείς και για κάθε ηλικιακή κατηγορία, έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους, στην παραλία της πόλης και που το αποτέλεσμά ήταν εξαιρετικό για όλους.
Το γνωστό σε όλους τρίαθλο (αγώνες κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα, ποδηλάτου και τρεξίματος) έστρεψε αποκλειστικά το ενδιαφέρον στους φίλους (τους αγώνες παρακολούθησαν σε ανοικτή θέαση απλοί πολίτες με τις οικογένειές τους) που αγαπούν αυτή την τριπλή δραστηριότητα και η οποία προσέφερε συγκινήσεις, χρώμα και νέες ιδέες για το τί μπορεί πραγματικά να προσφέρει αυτός ο τόπος…

Οι πρώτοι των πρώτων… Γκοτζιάς – Αγγελέτου
Αγωνιστικά, ο Isoman 2022 αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκοτζιάς ολοκληρώνοντας και τις τρεις προσπάθειες σε 2.15:38 ενώ από τις γυναίκες 1η ήταν η Νικολέτα Αγγελέτου με χρόνο 2.47:51.
Στο Half Olympic Triathlon 1ος ήταν ο Μάρκος Τζωρτζινάκης και 1η στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η 4η φορά που η εν λόγω διοργάνωση έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο. Λάτρεις του τριάθλου, της κολύμβησης Open Water και του τρεξίματος πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα, απήλαυσαν το ίδιο έντονα τις ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις, καθώς επίσης, τις εκπληκτικές ομορφιές του τόπου, τη φιλοξενία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.
Τις απονομές των αθλητών, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, επίκεντρο της διοργάνωσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου Ειρήνη Κλάδου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, των Σαμαρειτών, κ.α.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν με πάθος στην κολύμβηση Open Water και το παιδικό ISOMAN, ενώ μεγάλη παρουσία υπήρχε στις δραστηριότητες διασκέδασης όπως stress run, ποδηλατική βραδυπορία και τοίχος αναρρίχησης, όπου πλήθος παιδιών δοκίμασαν με ενθουσιασμό τις δυνατότητές τους. Με ξεχωριστή περηφάνεια παρακολουθήσαμε μια σύντομη θεατρική παράσταση από παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με την πολύτιμη και ευγενική αρωγή του τοπικού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό.


Οι επί μέρους διαδρομές στους αγώνες ήταν οι εξής:
⦁ Tρίαθλο ολυμπιακή διαδρομή (1,5χλμ κολύμβησης, 40χλμ ποδηλασίας, 10χλμ τρέξιμο)
⦁ Tρίαθλο Μέσοολυμπιακή διαδρομή (750m κολύμβησης, 20χλμ ποδηλασίας, 5χλμ τρέξιμο)
⦁ Isoman Equalized Tρίαθλο ολυμπιακής διαδρομής (2,8χλμ κολύμβησης, 24,6χλμ ποδηλασίας, 10,6χλμ τρέξιμο)
⦁ Τρέξιμο πόλης (5χλμ και 10χλμ)
⦁ Κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα (0.5χλμ, 2.5χλμ, 5χλμ)


Κ. Μητρόπαπας: «Το Ρέθυμνο είναι πλέον πατρίδα μας»
Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Το Ρέθυμνο είναι πλέον πατρίδα, σπίτι, οικογένειά μας! Μεγαλώνουμε μαζί και κάνουμε όνειρα και σχέδια. Αντέξαμε στα δύσκολα (2020) και τίποτα δεν μας εμποδίζει πια να διεκδικήσουμε το ξεχωριστό και μεγάλο. Πρόκειται για ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματά μας (να διοργανώσουμε Τρίαθλο που εκτυλίσσεται όλο εντός αστικού ιστού), το οποίο Δήμος, Περιφέρεια, ΕΟΤ και οι Αρχές (Τροχαία, Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, Κτηματική Υπηρεσία, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Ερυθρός Σταυρός) το κατέστησαν, όχι απλά εφικτό αλλά και ανεπανάληπτο.
Με την πολύτιμη συμβολή της οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας του Δήμου: Ομάδα Ρεθελοντώ, των μεμονωμένων εθελοντών, των επαγγελματιών Τουρισμού ή και πέραν του Τουρισμού και την ανοχή στην μικρή όχληση από τους Πολίτες του Ρεθύμνου, δημιουργούμε κάθε χρόνο τη συνέχεια ενός θεσμού που προσφέρει εξαιρετική διαφήμιση μιας από τις ωραιότερες και αντιπροσωπευτικότερες πόλεις της Ελλάδος. Ευχαριστώ προσωπικά το Δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη για την εμπιστοσύνη, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή, τον Δημήτρη Λαχνιδάκη που αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του, τον κάθε ξεχωριστό εργαζόμενο του Δήμου, των Αρχών, των Οργανισμών, των Εταιρειών Χορηγών μας που συνέβαλαν σ’ εκείνο που όλοι σήμερα θαυμάζουν και αποτελεί τη βάση για το καλλίτερο που σχεδιάζουμε. Είμαι ευγνώμων προς άπαντες που συνέβαλαν, τους εθελοντές και ασφαλώς τους αθλητές που πιστεύουν σ’ εμάς και ακολουθούν το όραμά μας. Ραντεβού το 2023!».

Γ. Μαρινάκης: «Το μιας αθλητική4ο Trimore υπερέβη τα εμφανή πλαίσια ς συνάντησης»
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, στη λήξη των αγώνων κι αφού έκανε ειδική μνεία για την επιτυχία του 4ου Trimore / Isoman, έκανε ειδική μνεία στους εθελοντές αλλά και στα σώματα ασφαλείας. Ακολούθως τόνισε: «Η ζεύξη πολιτισμού και αθλητισμού, ειδικά όταν εκπορεύεται από την επιτυχή σύμπραξη θεσμικών φορέων και αναγνωρισμένων συλλογικοτήτων, προσφέρει πάντοτε πλεονεκτήματα στον τόπο που την φιλοξενεί.
Επί τρεις ημέρες, αθλητές απ’ όλη τη χώρα βίωσαν την εμπειρία της γνωριμίας με τον πολιτιστικό, φυσικό, παραδοσιακό, διατροφικό και, κυρίως, ανθρώπινο πλούτο του Ρεθύμνου, ντόπιοι νέοι και νέες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες, ενθαρρύνθηκαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο κολύμπι, το τρέξιμο και το ποδήλατο, ενώ οι ξένοι επισκέπτες μας, ευχάριστα αιφνιδιασμένοι από αυτό το ξέσπασμα ζωής και κίνησης στην πόλη, διαπίστωσαν τις δυνατότητες του Ρεθύμνου ως προορισμό για αθλητικό τουρισμό. Υπό αυτή την έννοια, η διοργάνωση του 4ου TRIMORE M.T. – Rethymno | ISOMAN 2022, υπερέβη τα εμφανή πλαίσια μιας αθλητικής συνάντησης. Έγινε πεδίο και αφορμή σμίξης ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, πολιτών που νοιάζονται για την υγεία τους αλλά και για το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, προτάσσοντας έναν άλλο, ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Συνάμα, η αθλητική, κοινωνική και ψυχαγωγική αυτή δράση ενίσχυσε την εξωστρέφεια του Ρεθύμνου, ως Δήμο που επενδύει στην προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και των ιδεωδών που υπηρετεί ο Αθλητισμός και ως φιλόξενο οικοδεσπότη διοργανώσεων με αξιώσεις».

Στ. Αρναουτάκης: «Οι αθλητές-τριες απήλαυσαν τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος»
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού καλωσόρισε τους αθλητές-τριες του 4ου trimore δήλωσε σχετικά: «Είμαστε βέβαιοι ότι οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την παραμονή τους στο νησί μας, απήλαυσαν τις μοναδικές ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος του Ρεθύμνου και της Κρήτης, αισθάνθηκαν την κρητική φιλοξενία και δοκίμασαν τις μοναδικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε θερμά τους διοργανωτές, τους φορείς του Ρεθύμνου που υποστηρίζουν τη διοργάνωση και τους χορηγούς, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια που καταβάλλουμε στην Περιφέρεια Κρήτης, για την ανάδειξη του νησιού και ως αθλητικού προορισμού».

Μ. Λιονή: «Ο αθλητισμός επένδυση για τη νέα γενιά»
Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως πάντα, βρίσκεται σταθερά και έμπρακτα δίπλα στον αθλητισμό, στηρίζοντας κάθε αθλητική διοργάνωση, διεθνή ή εγχώρια. Ο αθλητισμός για μας αποτελεί επένδυση στη νέα γενιά, αλλά και το όχημα για να αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ώστε να προσδώσουμε περαιτέρω αξία στο τουριστικό μας προϊόν και να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην οποία και προσβλέπουμε.
Αθλητικά γεγονότα, όπως αυτή η φιλόδοξη διοργάνωση, όχι μόνο ταξιδεύουν το Ρέθυμνο ως τουριστικό προορισμό εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα προάγουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και προσφέρουν σε όλους, μια αποδεδειγμένα μοναδική εμπειρία, που συνδυάζει τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία».

Δ. Φραγκάκης: «Διεθνής τοπ προορισμός το Ρέθυμνο»
Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, τόνισε στον δικό του χαιρετισμό: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κι εγώ προσωπικά στηρίζουμε τα αθλητικά γεγονότα που δείχνουν και προβάλλουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας και τις διαφορετικές εμπειρίες που μπορούν να προφέρουν στον επισκέπτη.
Το Ρέθυμνο είναι ένας υπέροχος τόπος, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ένας διεθνής τοπ προορισμός που μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες».

Τα αποτελέσματα του 4ου Trimore Isoman
Isoman: Σπύρος Γκοτζιάς 2.15:38 / Νικολέτα Αγγελέτου 2.47:51
Half Olympic Triathlon: Μάρκος Τζωρτζινάκης / Νάντια Συντζανάκη

Olympic Triathlon
Άνδρες
1. Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος 2.18:20
2. Θανάσης Αθανασάκης 2.23:20
3. Παναγιώτης Σαμιωτάκης 2.28:54

Γυναίκες
1. Ευαγγελία Δούμα 2.48:48
2. Ελένη Σταγάκη 3.05:53
3. Μαριάνθη Τσιαούση 3.06:03

Αγώνας τρεξίματος πόλης
5 χιλιόμετρα
Άνδρες
1. Τάκης Μενεγάκης 17’20’’
2. Γιάννης Πετράκης 18’23’’
3. Ευγένιος Παρασκευόπουλος 19’06’’

Γυναίκες
1. Μαρίτα Παπαβασιλείου 21’11’’
2. Νικολέτα Αγγελέτου 22’03’’
3. Γωγώ Γαλάνη 23’16’’

10 χιλιόμετρα
Άνδρες
1. Μανώλης Σηφάκης 34’04’’
2. Θωμάς Παπαδάκης 35’15’’
3. Στέλιος Γερακίτης 36’04’’

Γυναίκες
1. Ευαγγελία Δούμα 44’24’’
2. Γεωργία Ταταράκη 47’58’’
3. Λίνα Γιαννακάρη 49’23’’

Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.)
0,5 χιλιόμετρα
Άνδρες
1. Δημήτρης Σηφάκης 8’56’’
2. Σπύρος Γκοτζιάς 10’02’’
3. Γιώργος Φωνιαδάκης 10’48’’

Γυναίκες
1. Μαριλί Κουμπενάκη 10’45’’
2. Νεφέλη Κουμπενάκη 10’55’’
3. Ελευθερία – Μαρία Χαχλιουτάκη 12’39’’

2,5 χιλιόμετρα
Άνδρες
1. Ορέστης Βαφειαδάκης 43’27’’
2. Μάρκος Τζωρτζινάκης 44’07’’
3. Ηλίας Παχουλάκης 44’07’’

Γυναίκες
1. Ειρήνη Φωταρά 44’16’’
2. Μαρία – Ελευθερία Γιαννακάκη 50’43’’
3. Αναστασία Διακουμάκου 51’14’’

5 χιλιόμετρα
Άνδρες
1. Αντώνης Σερζατάκης 1.25:27
2. Γιώργος Μπέκας 1.25:34
3. Μιχάλης Κοκολινάκης 1.33:09

Γυναίκες
1. Ελένη Κουτράκη 1.28:21
2. Κατερίνα – Αναστασία Χαχλιουτάκη 1.29:02
3. Ειρήνη Ψαρουδάκη 1.34:24