16 °C Rethymno, GR
26/11/2022

Κριτική στην δημοτική αρχή Μυλοποτάμου για το θέμα ύδρευσης από την Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυλοποτάμου, κατόπιν αιτήματος της  παράταξης της αντιπολίτευσης του Γ.Παπακωνσταντή, για το θέμα ύδρευσης του δήμου, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μυλοποτάμου ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή κατηγορώντας την για ανευθυνότητα και παράλληλα ζητάει την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου. Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο συντονιστής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, Γεώργιος Μανουσάκης, αναφέρονται τα εξής:

«Στο πρόσφατο δημοτικό Συμβούλιο, όπου η Αντιπολίτευση είχε ζήτησε ακριβή ενημέρωση για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΜ, έλαμψε για άλλη μια φορά, η ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίζεται τα ζωτικά θέματα των τοπικών κοινωνιών η Αναχρονιστική Δημοτική Αρχή του κ. Κόκκινου που διοικεί στο δήμο πάνω από 20 χρόνια. Ήταν κωμικό-τραγικές οι τοποθετήσεις τους:

Ο κ. Καφφάτος να επικαλείται την 32-χρονη προσφορά του στο δήμο. Να καμαρώνει που εχει αποθήκες της ΔΕΥΑΜ, έχουν ότι υλικό και ότι εξάρτημα χρειάζεται, αλλά δεν μπορούσε να έχει το «ειδικό» καλώδιο της γεώτρησης στις Μαργαρίτες που έμειναν . Να λέει «Ελάτε εσείς να μου πείτε τι να κάνω για να μην ξεχειλίζουν τα φρεάτια στο Πάνορμο. Φταίει η ΔΕΗ και τα αντικείμενα στους νιπτήρες». «Κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό». «Φταίνε ο ποντικοί που συνηθίζουν να καταστρέφουν τις σωλήνες και τα καλώδια στα φρεάτια».

Θεμιτό και φυσικό για τον κ. Καφφάτο οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών (Κρασσούνας, Αβδελάς, Κεραμωτά), να τρέχουν στο νοσοκομείο από το μολυσμένο νερό, αφού επί μέρες το έπιναν χωρίς να το ξέρουν. Ευτυχώς που ένας δημότης, ειδοποίησε για το πρόβλημα τη «σώφρονα» και επί 32 χρόνια σπουδασμένη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜ.

Ο δήμαρχος να αναρωτιέται για το «μυστήριο» που το νέο δίκτυο που  έφτιαξε με Φ110, (σε Λιβάδια & Ζωνιανά), φράζει καθημερινά στα πρώτα 5 χρόνια ζωής, ενώ το δίκτυο με σωλήνες Φ63 άντεξε 30 χρόνια.

Ο Δήμαρχος επίσης από τη μια να λέει ότι «όλα πάνε μια χαρά», αλλά συγχρόνως να κάνει και την πρόβλεψη – προειδοποίηση ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στο προσεχές μέλλον, (των παλιωμένων δικτύων), που θα αφήσει τους περισσότερους οικισμούς του δήμου χωρίς νερό. Και ότι για κάποια έργα που χρειάζεται το Μυλοπόταμο, δεν φτάνει ο προϋπολογισμός της Ελλάδας. «Εύχομαι σε όσους διοικούν, να μην τους τυχαίνουν τέτοια προβλήματα. Γιατί και Θεός να είσαι θα πληρώσεις»

Τους φταίει, είπαν, η Αρχαιολογία που δεν επιτρέπει να κάνουν φρεάτια λυμάτων, τους φταίει η ΔΕΗ που κάθε χρόνο καίγονται τα αντλητικά συστήματα στα φρεάτια λυμάτων (πχ Πάνορμο). Τους φταίει το μεγάλο βάθος της γεώτρησης στις Μαργαρίτες που δεν κάνουν προληπτική συντήρηση.

Αφήνουν τα καπάκια στις δεξαμενές ανασφάλιστα, διότι «και λουκετωμένα να τα είχαν αν θέλει κανείς να ρίξει κάτι μέσα, πάντα θα μπορεί». Την ίδια στιγμή που καταγγέλθηκε στο Δ. Συμβούλιο για φίδια και ποντικούς που βρίσκονται μέσα στις δεξαμενές.

Άλλος δημ. Σύμβουλος να σπεύδει να προστατεύσει τον επί 32 χρόνια Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, αναφέροντας «Νομίζετε πως οι άλλοι δήμοι είναι σε καλύτερη κατάσταση ;» Όλοι οι δήμοι – υποστήριξε – έχουν τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα και έκανε αναφορές στο δήμο Ρεθύμνου.

Γ. Παπακωνσταντής :Σε όλο το Μυλοπόταμο δεν έχουμε νερό κατάλληλο σαν πόσιμο. Κανείς προγραμματισμός, καμιά πρόβλεψη καμιά πρόληψη, απλά, ότι βλάβη τυχαίνει την φτιάχνουμε. Μολύνεται η θάλασσα στο Πάνορμο κάθε χρόνο αλλά δεν πειράζει, ενημερώνουμε τους πολίτες να μην κάνουν μπάνιο.

Και συγχρόνως η Δημοτική Αρχή δεν ενημερώνει ή ίδια τους δημότες για τέτοια σοβαρά θέματα όπως είναι η υγιεινή αλλά και η  εξασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής του πιο ζωτικού αγαθού που είναι το νερό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μυλοποτάμου :

  • καταγγέλλει την ανευθυνότητα και την προχειρότητα στη λογική που ο δήμος διαχειρίζεται (και αυτό) το πιο κρίσιμο θέμα που είναι το θέμα της ύδρευσης.
  • Καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες του Μυλοποτάμου, να αγωνιστούν να έρθει ένα τέλος σε αυτή την προβληματική αρρωστημένη πολιτικά κατάσταση στο δήμο με το αναχρονιστικό καθεστώς του κ. Κόκκινου, που επικρατεί για τετραετίες».