13 °C Rethymno, GR
01/04/2023

ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Ο 60χρονος συζυγοκτόνος υποστήριξε πως δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του τι συνέβη

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του, ο 60χρονος κτηνοτρόφος από το Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου, που δολοφόνησε το πρωί της περασμένης Κυριακής την 56χρονη σύζυγό του Γεωργία, επιφέροντας της τρεις τουλάχιστον μαχαιριές στον λαιμό. Ένα έγκλημα με θύμα μια ακόμη γυναίκα, που σόκαρε την τοπική κοινωνία και προστέθηκε στη μακρά πλέον λίστα γυναικοκτονιών της χώρας μας.

Ο δράστης της γυναικοκτονίας που κατηγορείται για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παράνομη οπλοφορία (αφορά το χασαπομάχαιρο με το οποίο έδωσε τέλος στην άτυχη γυναίκα), παρέμεινε περίπου δυο ώρες στο ανακριτικό γραφείο όπου δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων σχετικά με το έγκλημα, τις συνθήκες και τους λόγους για τους οποίους το διέπραξε.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, διακριτικά στεκόταν και περίμεναν τόσο την άφιξη του 60χρονου όσο και την έξοδο του από το ανακριτικό γραφείο, κάποιοι συγγενείς του.

Κατά πληροφορίες, ο 60χρονος δράστης εμφανίστηκε μετανοιωμένος για την κακουργηματική πράξη του υποστηρίζοντας πως ούτε την είχε προμελετήσει ούτε είχε ποτέ σκεφτεί να κάνει κακό στη σύζυγό του. Αναφέρθηκε στην πολύχρονη κοινή τους ζωή λέγοντας πως δεν είχαν προβλήματα, αντίθετα, όπως είπε ήταν αγαπημένοι. Ισχυρίστηκε πως ο ίδιος ήταν ανεκτικός και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ένας σύζυγος «δυνάστης». Παράλληλα, μίλησε με επαινετικά λόγια για εκείνη.

«Είχαμε μια φυσιολογική και αγαπημένη ζωή που κάποια στιγμή μπέρδεψε απρόσμενα» φέρεται να είπε, προσθέτοντας για την άτυχη γυναίκα πως τους τρεις τελευταίους μήνες για κάποιους δικούς της λόγους έφευγε από το σπίτι, αλλά επέστρεφε χωρίς ο ίδιος να της φέρνει αντιρρήσεις.

Για το μοιραίο πρωινό, της περασμένης Κυριακής, ο δράστης ανέφερε πως είχε μια λογομαχία με τη σύζυγό του αποδίδοντάς της «απρόσμενα επιθετική συμπεριφορά» απέναντι του, κάτι που αντιμετώπισε για πρώτη φορά ο ίδιος, γεγονός που όπως είπε τον θόλωσε και χωρίς να καταλάβει πως, έπιασε το μαχαίρι και της επιτέθηκε. Στη συνέχεια, πρόβαλε τον ισχυρισμό πως δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη και ότι αδυνατεί να ανακαλέσει στη μνήμη του με λεπτομέρειες τα γεγονότα.

Στην ανακρίτρια επανέλαβε, όπως και στη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης, πως θα προτιμούσε να μην βρίσκεται εκείνος σήμερα στη ζωή και όχι η σύζυγος του, δηλώνοντας συγκλονισμένος με αυτό που έκανε.

«Είμαι συγκλονισμένος, είμαι ξοφλημένος πια, δεν έχει νόημα η ζωή μου. Κατέστρεψα τον εαυτό μου, την οικογένειά μου. Αν τα πράγματα δεν κορυφώνονταν την Κυριακή, από μία συμπεριφορά απρόσμενα επιθετική, για πρώτη φορά τόσο επιθετική, δεν θα είχαμε φτάσει εκεί που φτάσαμε. Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κακό στη σύζυγό μου» φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει αίτημα και ήδη έχει δοθεί παραγγελία για ψυχιατρική και ιατροδικαστική εξέταση του δράστη της γυναικοκτονίας.

Αν και κατά τους συνηγόρους του 60χρονου δεν υπάρχει ακόμη στη δικογραφία της υπόθεσης η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης φέρεται να διαπίστωσε ότι η άτυχη γυναίκα έφερε τρία ή τέσσερα βαθειά τραύματα προκληθέντα από τέμνον όργανο, εντονότερα στη δεξιά, πλάγια τραχηλική περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να επέλθει ρήξη των αιμοφόρων αγγείων, πρόκληση ακατάσχετης αιμορραγίας και ο θάνατος της 56χρονης Γεωργίας ήταν ακαριαίος. Άφησε την τελευταία της πνοή στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτικού της, όπου έπεσε μετά τις μαχαιριές που δέχτηκε.