11 °C Rethymno, GR
28/01/2023

ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 626.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ο δήμος Αμαρίου σε πλήρη αθλητική εγρήγορση

Στην υπογραφή δύο νέων συμβάσεων που αφορούν την κατασκευή και αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στο Δήμο Αμαρίου προχώρησε ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός.
Η ενδοχώρα του Ρεθύμνου μπορεί να νιώθει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο δήμος Αμαρίου κατέβαλλε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να απορροφηθεί ένα σεβαστό κονδύλιο ύψους 1.300.000 € για συνολικές παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές.
Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν δύο συμβάσεις οι οποίες αφορούν την πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικισμούς του Δήμου Αμαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 626.988,60 €, η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με 600.000 €, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από πόρους του δήμου Αμαρίου.

Ποιά είναι τα έργα
Η παραπάνω πράξη αποτελείται από δύο υποέργα: Α) «Αναβάθμιση Δημοτικού γηπέδου Φουρφουρά Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 254.993,60 € και Β): «Κατασκευή Αθλητικών Χώρων στους Οικισμούς Γερακάρι, Γέννα, Μέρωνας, Νευς Αμάρι, Πατσός, Πλάτανος και Φουρφουράς του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 371.995,00 €.
Νέα περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο «Μ. Μαράκης»
Από τον δήμο και την υπηρεσία τεχνικών έργων υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, ο δήμος Αμαρίου έχει προβεί ήδη στην εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Σταδίο «Μιχάλης Μαράκης» στο Φουρφουρά, εκτελώντας, παράλληλα, εργασίες συνολικής ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών του σταδίου, με αλλαγή διαρρύθμισης των αποδυτηρίων τα οποία θα διαθέτουν πλέον νέους σύγχρονους χώρους υγιεινής για αθλητές και παιδιά. Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα έχει δρομολογηθεί η διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η κατασκευή νέας υπερυψωμένης περίφραξης περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.
Αναβάθμιση υποδομών στίβου στο στάδιο
Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης παρεμβάσεων, ο Δήμος Αμαρίου αναμένεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο, ασφαλές και πλήρως λειτουργικό δημοτικό στάδιο, το οποίο θα διαθέτει νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί τάπητας στίβου, με σκοπό τη δημιουργία δρόμου ταχύτητας 80 μέτρων, ο οποίος θα αποτελείται από 4 διαδρόμους, με έναν διάδρομο εξ αυτών να συνεχίζει περιμετρικά του γηπέδου. Ενώ προβλέπεται και η κατασκευή κατάλληλου σκάμματος για αγώνες άλματος εις μήκος, τριπλούν, καθώς και κατάλληλος χώρος για τη διεξαγωγή αγώνων σφαιροβολίας. Στην ίδια κατεύθυνση έχουν δρομολογηθεί και οι προμήθειες νέων σταθερών και φορητών εστιών ποδοσφαίρου, πάγκων για αθλητές παρατηρητές και προπονητές, καθώς και σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός όπως εμπόδια προπόνησης, βατήρες κ.α..

Μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στα γύρω χωριά
Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης σύμβασης, ο δήμος Αμαρίου προχωράει στην κατασκευή και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στο Γερακάρι, τη Γέννα, το Μέρωνα, το Νευς Αμάρι, την Πατσό, τον Πλάτανο και τον Φουρφουρά.

Π. Μουρτζανός: «Ολοκληρώνεται ο ευρύτερος αθλητικός σχεδιασμός»
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Παντελής Μουρτζανός, δήλωσε τα εξής: «Με την υπογραφή των δύο αυτών συμβάσεων ολοκληρώνεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός κατασκευής νέων αθλητικών υποδομών, αλλά και αναβάθμισης των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε μια σειρά από οικισμούς του Δήμου μας. Το σύνολο των έργων και παρεμβάσεων που έχει εκτελέσει, εκτελεί και αναμένεται να εκτελέσει ο δήμος μας για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων του, ξεπερνά σήμερα το 1.300.000 ευρώ. Υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη παραδώσει προς χρήση τέσσερα νέα γήπεδα 5×5, τα οποία έχουν χωροθετηθεί στους οικισμούς Γέννα (Γυμνάσιο Συβρίτου), Φουρφουρά (Γυμνάσιο – Λύκειο), Πλάτανο και Μέρωνα, ενώ αντίστοιχα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή δύο νέων μικρών γηπέδων ποδοσφαίρου στους οικισμούς Βισταγή και Μεσονήσια.»

«Υλοποιούμε μία από τις μεγαλύτερες συγκροτημένες παρεμβάσεις»
Επιπροσθέτως ο δήμαρχος Αμαρίου τόνισε την αξία που αποκτά το στάδιο στο χωριό του Φουρφουρά ενώ υπερτόνισε την αξία που θα λάβουν τα γύρω χωριά της περιοχής με τη δημιουργία επτά γηπέδων: «Με την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του σχεδιασμού μας, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, ολικά πλέον, το Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Μαράκης», ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν επτά νέα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις στους οικισμούς Γερακάρι, Γέννα, Μέρωνα, Νευς Αμάρι, Πατσό, Φουρφουρά και Πλάτανο. Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι σχεδιάσαμε και σήμερα υλοποιούμε μια από τις μεγαλύτερες συγκροτημένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του δήμου μας».