26 °C Rethymno, GR
27/06/2022

ΧΡΥΣΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΕΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΟΥ (ΒΑΣΩ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ) ΤΟΥ ΑΠΟΡ - ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ

Οι μικροί «Ηρακλειδείς» του Ρεθύμνου

Χρυσοί πανελληνιονίκες στέφθηκαν δύο αδέρφια, η Βασιλική Καραβάνου και ο Νϊκος Καραβάνος, δύο παιδιά του ΑΠΟΡ που έφτασαν τη διαδρομή τους ως το τέλος πατώντας περιχαρείς στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα.
Ως το τέλος οδήγησαν τη διαδρομή τους άλλα δύο αδέρφια που ανήκουν στον ίδιο σύλλογο, η Ιωάννα Μακρυδάκη και ο Νίκος Μακρυδάκης τα οποία πήραν από ένα ασημένιο μετάλλιο στις κατηγορίες τους (58 και 38 κιλά αντίστοιχα).
Βάθρο πάτησε και ο Γιώργος Αποστολάκης του Αρκαδίου που έδωσε τις δικές του μεγάλες μάχες.
Ήταν ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πάλη το οποίο αρχικά ξεκίνησε με σχολικούς αγώνες, συνέχισε με το πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και κορυφώθηκε με το στυλ της ελευθέρας και γυναικείας πάλης στο «Κατσιμήδειο» στάδιο.

Τί κι αν ήταν μικρότερες…;
Ο ΑΠΟΡ επί της ουσίας ήταν το σωματείο της Κρήτης που χάρισε χρυσούς πανελληνιονίκες και φυσικά το Αρκάδι που ακολούθησε με τον Γιώργο Αποστολάκη.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε δύο πολύ σημαντικά γεγονότα όσον αφορά τη Βασιλική και την Ιωάννα…
Η Βασιλική Καραβάνου αγωνίσθηκε με μεγαλύτερες αθλήτριες και χρειάστηκε η γονική συγκατάθεση για να λάβει μέρος.
Ίδια περίπτωση με της Βασιλικής Καραβάνου ήταν αυτή της Ιωάννας Μακρυδάκη η οποία χρειάστηκε τη συγκατάθεση κηδεμόνα καθώς είναι μικρότερη από τα Κ15..
Μάλιστα, οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν στον τελικό της κατηγορίας όπου η Καραβάνου κατέκτησε την 1η θέση με νίκη 9-0. Οι αθλήτριες του ΑΠΟΡ με συνολική βαθμολογία 27 βαθμούς έφεραν το 2ο κύπελλο πανγκορασίδων στο Ρέθυμνο.
Οι παμπαίδες αντίστοιχα έλαβαν την 6η θέση.

Επίδειξη ισχύος από τον Καραβάνο
Ο δε Νίκος Καραβάνος, επανέλαβε αυτό που ξέρει να κάνει κάποια χρόνια τώρα, να επιβεβαιώνει ότι είναι μέσα στους κορυφαίους παλαιστές της κατηγορίας του στην Ελλάδα και εν προκειμένω ο κορυφαίος της σεζόν στα 85 κιλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείχε παρασάγγας από τους υπόλοιπους στις μάχες που έδωσε (μετά από δύο νίκες σερί πέρασε στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο) κάνοντας φυσικά υπερήφανο -όπως και η αδερφή του- τον μπαμπά και προπονητή του Μανώλη Καραβάνο.
Τέλος είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το τέταρτο μετάλλιο της… παρέας που ήρθε από τον Νίκο Μακρυδάκη, κατακτήθηκε απέναντι σε ηλικιακά μεγαλύτερο αντίπαλο στα 38 κιλά.

Οι κατατάξεις των αθλητών του ΑΠΟΡ
Νίκος Καραβάνος:, Πρωταθλητής Ελλάδος 85 κ.
Βασιλική Καραβάνου: Πρωταθλήτρια Ελλάδος 58 κ.
Ιωάννα Μακρυδάκη: Αργυρό μετάλλιο 58 κ.
Νικόλαος Μακρυδάκης: αργυρό μετάλλιο 38 κ.

 

«Χάλκινος» ο Αποστολάκης στο σχολικό πρωτάθλημα
Στο Αρκάδι οι επιτυχίες δεν ήταν λιγότερες… Ένας αθλητής έλαβε μέρος και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Ο Γιώργος Αποστολάκης κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο σε επίπεδο παμπαίδων στην κατηγορία των 68 κιλών. Ο αθλητής του Αρκαδίου ήταν εξαιρετικός φτάνοντας στον ημιτελικό.

Οι σχολικές επιτυχίες
Δίπλα του ήταν και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία έλαβαν μέρος βέβαια στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Χαμογεωργάκη τον Ματθαίο που κατέλαβε την 7η θέση στα 74κ. και τον Σπύρος τον Παπαδομιχελάκη που είχε την ίδια θέση στα 86κ.
Και οι τρεις τους έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πλασαριστούν σε κορυφαίες θέσεις με τον προπονητή τους, Νίκο Μπονατάκη να εκθειάζει την μαχητικότητά τους και το γεγονός ότι η δουλειά τους απέδωσε καρπούς.

Οι κατατάξεις των αθλητών του ΟΚΑ Αρκάδι
Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Γιώργος Αποστολάκης 68 κιλά

Σχολικό πρωτάθλημα
Ματθαίος Χαμογεωργάκης: 7ος στα 74κ.
Σπύρος Παπαδομιχελάκης: 7ος στα 86κ.

Ξεκινάει σήμερα το πανελλήνιο ανδρών
Επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις στα ολυμπιακά αθλήματα είναι το Πανελλήνιο ανδρών που ξεκινάει σήμερα στο Κιλκίς όπου θα αγωνισθούν από πλευράς ΑΠΟΡ οι, Χρήστος Στριλιγκάς και Σπύρος Γαλανάκης.
Από το Αρκάδι ο Νίκος Μπονατάκης θα πάρει μαζί του έναν αθλητή (είναι περίοδος εξετάσεων), τον Βαγγέλη Μακρυλάκη.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίζονται με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15 το οποίο θα λάβει χώρα στην Κροατία και εκεί αναμένεται να δούομε τα αδέρφια Καραβάνου από πλευράς ΑΠΟΡ. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται το Διεθνές Τουρνουά Κ13 που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.