Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ξενοδοχείο GrecotelMarinePalace&AquaPark με θέμα την παραδοσιακή τυροκόμηση.Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι του ξενοδοχείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής της γραβιέρας, που αποτελεί την “ναυαρχίδα” των τυριών στην Κρήτη αλλά και την παρασκευή της μυζήθρας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η τυροκόμηση πραγματοποιήθηκε από έναν ντόπιο τυροκόμο του νησιού, τον κ. Κώστα Κόκκινο, ο οποίος ήταν ντυμένος με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά. Η εκδήλωση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Στην συνέχεια ακολούθησε γευσιγνωσία του φρέσκου τυριού αλλά και γραβιέρας από παλαιότερη τυροκόμηση. Η διοικητική ομάδα και μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου παρακολούθησαν την εκδήλωση και έλαβαν μέρος στις δράσεις μαζί με τους φιλοξενούμενους. Οι επικεφαλής τμημάτων ήταν εκεί για να καλωσορίσουν, να ενημερώσουν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.
Στόχος της Grecotel ήταν ανέκαθεν, όπως επισημαίνεται, η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της ελληνικής παράδοσης, παράλληλα με την ανάπτυξη του τουρισμού. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και έχουν αναγνωρισθεί παγκοσμίως.
Σημειώνεται ότι από το 1975, έτος ίδρυσης του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, έως σήμερα, έχουν απονεμηθεί χιλιάδες βραβεία και διακρίσεις στην Grecotel, τα ξενοδοχεία, τον ιδρυτή και τη διοίκηση του Ομίλου για τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, την ικανοποίηση των επισκεπτών, τη συνεισφορά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και που αποβλέπουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων πληθυσμού και στη γενικότερη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ως αναγκαίου όρου για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.