15 °C Rethymno, GR
06/12/2022

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ EUROBANK ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Η Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί επιχειρηματική ατμομηχανή ανάπτυξης

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί η Διοίκηση της Eurobank.Από τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γεώργιος Ζανιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, συνοδευόμενοι από τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους, κ.κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Βασιλείου, Σταύρο Ιωάννου και κλιμάκιο ανώτερων στελεχών έχουν πολυάριθμες συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Κρήτη, ενώ θα επισκεφτούν και όλα τα καταστήματα και υπηρεσίες της Τράπεζας και στους τέσσερεις νομούς του νησιού.

Η Κρήτη αποτελεί κορυφαία επιχειρησιακή προτεραιότητα για τη Eurobank,αναγνωρίζοντας την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και το ρόλο της ως μια ολοκληρωμένη οικονομία, πρότυπο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας για την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα. Κλάδοι αιχμής όπως ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η «πράσινη» ενέργεια, η ακαδημαϊκή έρευνα και η ψηφιακή καινοτομία, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό, συγκροτούν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μια ισορροπημένη παραγωγική βάση για την Κρήτη, με κομβική αξία και στο νέο αναπτυξιακό κύκλο. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται συναντήσεις με πελάτες μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων αλλά και του private banking,στους οποιους δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ανοικτές συζητήσεις για τα Επιδοτούμενα και Συγχρηματοδοτούμενα Αναπτυξιακά Προγράμματα και να απευθύνουν ερωτήσεις απευθείας στη Διοίκηση της Τράπεζας, συζητώντας λύσεις που καλύπτουν ανάγκες της επιχείρησής τους.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας: «Η Κρήτη είναι μια ολοκληρωμένη οικονομία. Μια οικονομία που μπορεί να γίνει το πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Η Eurobank έχει θέσει ως στόχο και λόγο ύπαρξης της, την στήριξη των πρωτοπόρων, εκείνων που πηγαίνουν μπροστά και δημιουργούν ευημερία για όλους, των πρωτοπόρων επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο και σε κάθε περιοχή. Πουθενά αυτή η δέσμευση, πουθενά αυτή η επιλογή δεν έχει περισσότερο νόημα από ό,τι εδώ στην Κρήτη, που αποτελεί επιχειρησιακή μας προτεραιότητα. Είναι πρώτη μας επιλογή να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας εδώ και να στηρίξουμε χρηματοδοτικά και με όλες μας τις δυνάμεις, όλες τις επιχειρήσεις, για να καλύψουν κάθε ανάγκη, και να αξιοποιήσουν την πρωτοφανή διαθεσιμότητα πόρων που διαθέτει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Είναι μέσα από αυτή τη ζύμωση που, συλλογικά, θα εδραιώσουμε μια πραγματικά, βιώσιμη ανάπτυξη, για όλους».

Σύμφωνα με την Διοίκηση της Τράπεζας,στοχεύοντας σε συνολικές εκταμιεύσεις 250 εκατ. ευρώ για το 2022, που αφορούν σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων στην Κρήτη, η Eurobank:

  • Ως Τράπεζα του Τουρισμού υλοποιεί παρεμβάσεις συνολικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ στην τετραετία 2020 – 2024, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, με έμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης διαθέτει, για 12η διαδοχική χρονιά, το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός. Μόνο στην Κρήτη πάνω από 13.000 επιχειρήσεις από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο έχουν αξιοποιήσει το Business Banking Τουρισμός, ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα προνομίων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών που απευθύνεται στις αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα, και στο σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές και στη Χαλκιδική. Αντίστοιχα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί και για τους τομείς της αγροδιατροφής, της μεταποίησης και του ηλεκτρονικού εμπορίου.

  • Στηρίζει ολιστικά τις μικρότερες επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχονται μέσω ευρωπαϊκών πόρων ή/και ελληνικών προγραμμάτων. Από το 2020 έχει χορηγήσει 18.500 δάνεια ύψους συνολικά άνω των 1,7 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο στην Κρήτη κατά την τελευταία 4ετία η Τράπεζα χορήγησε πάνω από 2.000 νέα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

  • Διευκολύνει έμπρακτα την υλοποίηση επενδύσεων με περισσότερα από 800 εξειδικευμένα στελέχη και ειδικές ομάδες, με τη συμμετοχή και εξωτερικών συνεργατών. Οι Επαγγελματικοί Σύμβουλοι της Τράπεζας έχουν ενημερώσει έως σήμερα περισσότερους από 40.000 πελάτες, ενώ 10.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τη συμμετοχή σε επιδοτούμενα προγράμματα για τις επενδύσεις τους.

Δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών η Διοίκηση θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιφέρειας της Κρήτης σε επίπεδο υποδομών και επενδυτικών πρωτοβουλιών. Παράλληλα, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της Κρήτης ως περιφέρειας γνώσης και καινοτομίας, με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα υψηλών προδιαγραφών, που βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο και συνεργασία με την αγορά, στελέχη της Διοίκησης θα έχουν επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο και το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου θα συναντηθούν με τους Πρυτάνεις κ.κ. Γεώργιο Μ. Κοντάκη και Ευάγγελο Διαμαντόπουλο, αντίστοιχα.