Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν στον δήμαρχο Ρεθύμνης Γ. Μαρινάκη οι κάτοικοι του Πρινέ χαρακτηρίζοντας άδικη και προσβλητική την αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο για τα χρέη των κατοίκων των δυο χωριών που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες μέρες σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της θολότητας του νερού.
Οι ίδιοι στην επιστολή τους επιρρίπτουν ευθύνες στη ΔΕΥΑΡ και δηλώνουν ότι ζητούν ουσιαστικές λύσεις, επισημαίνοντας ότι «Δεν μπορεί η ευθύνη να μεταφέρεται συλλήβδην στους κατοίκους και τελικά να αισθάνονται ότι τιμωρούνται όσοι είναι συνεπείς».
Αναλυτικά στην επιστολή τους οι κάτοικοι αναφέρουν:
«Κύριε Δήμαρχε,
Θεωρούμε άδικη και προσβλητική τη δήλωσή σας εχθές κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι «τα δύο χωριά χρωστούν τόσα όσα κάνει το έργο που χρειάζεται». Με μια τέτοια γενίκευση στοχοποιούνται συλλογικά οι κάτοικοι, ανάμεσά τους και πολλοί δημότες που είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους.
Επιπλέον, ούτε οι πολίτες ούτε – όπως φάνηκε από τη χθεσινή συζήτηση κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΥΑΡ- η ίδια η υπηρεσία γνωρίζει για το πραγματικό κόστος του έργου, ώστε να μπορούν να κρίνουν αν ο συσχετισμός που κάνετε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Και γεννάται εύλογα το ερώτημα: στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, όπου οι κάτοικοι έχουν νερό χωρίς να αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, δεν υπάρχουν οφειλές; Ή μήπως τα χρέη υπάρχουν μόνο στα δύο χωριά που σήμερα στερούνται ένα βασικό αγαθό;
Οι οφειλές που ενδεχομένως υπάρχουν δεν αφορούν μόνο τους οφειλέτες, αλλά και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης στην είσπραξή τους. Δεν μπορεί η ευθύνη να μεταφέρεται συλλήβδην στους κατοίκους και τελικά να αισθάνονται ότι τιμωρούνται όσοι είναι συνεπείς.
Μετά την ταλαιπωρία τόσων ημερών, με ελλιπή παροχή νερού ή νερό θολό και ακατάλληλο για χρήση, θα περίμενε κανείς μια ειλικρινή παραδοχή των αδυναμιών της υπηρεσίας. Ιδιαίτερα όταν, όπως η ίδια παραδέχθηκε, η λύση που εφαρμόστηκε μετά από πέντε ημέρες θα μπορούσε να είχε δοθεί από την πρώτη μέρα.
Αυτό που ζητάμε δεν είναι να αναζητούνται ευθύνες στους δημότες, αλλά να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή εδώ και χρόνια.
Με εκτίμηση,
Οι κάτοικοι των κοινοτήτων Πρινέ και Γωνιάς που πληρώνουν τις οφειλές τους».









