15 °C Rethymno, GR
02/02/2023

ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προσλήψεις προσωπικού με πόρους του δήμου για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών

Ξεκίνησε η  λειτουργία των περισσότερων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Ρεθύμνου.

Εν τω μεταξύ από χθες είναι στον «αέρα» η πρόσκληση του δήμου  για πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου. Πρόκειται ουσιαστικά για προσωπικό με δίμηνες συμβάσεις που θα καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα, μιας και λόγω ενός λάθους που έχει γίνει στην προκήρυξη του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ δεν έχουν ακόμα προχωρήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των σταθμών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος (το προσωπικό προσλαμβάνεται και πληρώνεται από την ΕΕΤΑΑ). Προκειμένου όμως να μην υπάρξει πρόβλημα και να λειτουργήσουν οι σταθμοί κανονικά μέχρι να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες, ο δήμος Ρεθύμνου με ίδιους πόρους προχωρά στην πρόσληψη 15 ατόμων και συγκεκριμένα δέκα βρεφονηπιοκόμων και πέντε βοηθών βρεφονηπιοκόμων,όπως είχε κάνει και την καλοκαιρινή περίοδο, προκειμένου να λειτουργήσει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Όπως ανέφερε στα «Ρ.Ν.» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολίτικης Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, φέτος όπως είπε ο δήμος Ρεθύμνου κάλυψε το σύνολο των αιτήσεων με voucher που είχε στα νήπια, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν κενές θέσεις στον παιδικό σταθμό των Αρμένων όπου μπορούν να γίνουν δεκτά παιδιά είτε με voucher είτε με τροφεία.Σημείωσε ε επίσης ότι στις περιπτώσεις όπου υπήρχε ισοβαθμία στα κριτήρια επιλογής των παιδιών ακολουθήθηκε η διαδικασία της κλήρωσης με όρους διαφάνειας και παρουσία των γονέων.

Σε ό,τι αφορά τα βρέφη φέτος έγιναν 275 αιτήσεις στον δήμο, την ώρα όπου οι διαθέσιμες θέσεις είναι 100. Οι προσφερόμενες θέσεις για τη νέα σχολική χρονιά για τα βρέφη στις δομές του δήμου είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι, καθώς ο σταθμός της παλιάς πόλης «Δελφινάκια» που λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως παιδικός, από φέτος θα λειτουργήσει αποκλειστικά με βρεφικό τμήμα (άνω των 18 μηνών), ενώ θέσεις για βρέφη θα προσφέρει και ο σταθμός της Γωνιάς που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, ενώ αυξημένες για βρέφη είναι και οι θέσεις στον σταθμό των Μισσιρίων.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος ανέφερε ότι όσοι γονείς από τη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, έχουν voucher και ενδιαφέρονται για τον βρεφονηπιακό σταθμό της Γωνιάς, χρειάζεται να περιμένουν για λίγες μέρες. Ειδικότερα, όπως λέει οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να περάσουν από τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου (Ζυμβρακάκη 12) προκειμένου να αφήσουν την αίτησή τους και να πάρουν σειρά προτεραιότητας. Ο σταθμός όπως είπε είναι έτοιμος, τώρα γίνεται η παραλαβή των επίπλων και εκκρεμεί μια γραφειοκρατική διαδικασία με το ενοικιαστήριο για να τεθεί σε λειτουργία το προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον βρεφικό σταθμό της παλιάς πόλης «Δελφινάκια» όπως πρόσθεσε η κ. Ελευθεριάδου θα λειτουργήσει στην αρχή το ένα τμήμα με τα 11 παιδιά στον 1ο όροφο του κτιρίου, ενώ για το δεύτερο τμήμα, θα ειδοποιηθούν οι γονείς μέσα στον μήνα για να φέρουν τα παιδιά τους, καθώς όπως είπε στο ισόγειο του κτιρίου υπολείπεται ένα μικρό μέρος εργασιών προκειμένου η δομή να είναι έτοιμη να λειτουργήσει.

Όπως υπογράμμισε στο σύνολό τους οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί τη φετινή χρονιά υποδέχονται τα παιδιά πλήρως ανακαινισμένοι.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΔΑΠ η κ. Ελευθεριάδου γνωστοποίησε ότι θα γίνονται δεκτές και εκπρόθεσμα οι αιτήσεις και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους γονείς να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία. Ωστόσο η λειτουργία των ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αφού πρώτα διευθετηθούν κάποιες εκκρεμότητες με το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δομές που θα υποδεχθούν παιδιά στον δήμο Ρεθύμνου είναι:

– Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός (Μυσσίρια).

– Β’ Βρεφονηπιακός Σταθμός (Μουσικό).

– Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Μασταμπάς).

– Παιδικός Σταθμός Ατσιποπούλου.

– Παιδικός Σταθμός Επισκοπή.

– Βρεφονηπιακός σταθμός Γωνιάς.

– Βρεφονηπιακός Σταθμός Λούτρας.

– Βρεφονηπιακός Σταθμός Αρμένων.

– Βρεφονηπιακός Σταθμός Παλιάς Πόλης «Δελφινάκια».

– Το Κ.Δ.Α.Π. ΔΕ Αρκαδίου, με έδρα το ΓΕΛ Σταυρωμένου.

– Το Κ.Δ.Α.Π. ΔΕ Νικηφόρου Φωκά, με έδρα το ΓΕΛ Ατσιποπούλου.

– Το Κ.Δ.Α.Π. με την επωνυμία «Νέος Παιδικός Κόσμος» που λειτουργεί στο 15ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου.