13 °C Rethymno, GR
25/03/2023

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΟΟΥΤΣ

Σαφάρι για τον νέο τεχνικό…

Η καθημερινότητα συνεχίζεται στην Επισκοπή. Με λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται σε ρυθμούς μιας μίνι προετοιμασίας…
Έχουν ήδη περάσει τέσσερις ημέρες από τότε που η Επισκοπή γνώρισε μια ήττα που όπως αποδείχθηκε της στοίχισε ακριβά (0-2 από τα Χανιά στην έδρα της) και πλέον προσπαθεί αυτό το χρονικό διάστημα να επουλώσει τις πληγές της.

Η ομιλία του Μ. Νικολιδάκη στους παίκτες
Πληγές για τις οποίες ο πρόεδρος της Επισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης φρόντισε να αποδώσει ευθύνες εξ ου και η απομάκρυνση του τεχνικού Σάκη Παπαβασιλείου και του επιτελείου του. Πληγές για τις οποίες θέλησε να επουλώσει μιλώντας άμεσα ο ίδιος στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για το τί συνέβη και για ποιόν λόγο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.
Γι’ αυτό συγκέντρωσε άμεσα τους ποδοσφαιριστές των «γυπαετών» στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Γάλλου ζητώντας τους να καταβάλλουν από ‘δω και στο εξής ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και πως θα πρέπει εφεξής να αισθάνονται αφοσιωμένοι στο έργο τους όπως και ο ίδιος.
Στους ποδοσφαιριστές μίλησε και ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ κ. Τάσος Τριαντάφυλλος ο οποίος τους εμψύχωσε για τη δύσκολη συνέχεια. Εκεί ήταν ο αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Παπαδάκης αλλά και ο υπεύθυνος των τμημάτων Under, Μπάμπης Αποστολάκης.
Την προπόνηση διεξαγάγουν αυτές τις μέρες, ο προπονητής της Κ19 που τελεί υπηρεσιακά καθήκοντα Παναγιώτης Καραντάθας και ο προπονητής τερματοφυλάκων που ανέλαβε και την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών (είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ) Γιώργος Χαραλαύτης.

Μυστήριο ο νέος τεχνικός για την Επισκοπή
Η ανεύρεση για τον διάδοχο στον πάγκο της προπονητικής καρέκλας συνεχίζεται με πολλά ονόματα να βρίσκονται στη λίστα των «γυπαετών» τα οποία και εξετάζονται.
Ο κ. Νικολιδάκης έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα αυτό κι όπως είναι λογικό, δεν έχει προκύψει τίποτε όσον αφορά τη δημοσιότητα του ονόματος.

Τα χαρακτηριστικά που αναζητούν
Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε είναι ότι, είτε πάει σε ένα μη αναμενόμενο όνομα για τους περισσότερους, είτε σε γνωστό, ο νέος προπονητής θα πρέπει να γνωρίζει αρκετά πράγματα από την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.
Ακόμη και αλλοδαπός να είναι, θέλει να γνωρίζει από την ελληνική κατάσταση ή να προετοιμαστεί κατάσταση που επικρατεί… Θα ήθελε πολύ επίσης να διαθέτει προπονητικό βίο από το εξωτερικό και να μεταλαμπαδέψει τις γνώσεις του στο Ρέθυμνο και την Επισκοπή αλλά προφανώς αυτό και είναι το πιο δύσκολο. Όχι όμως ακατόρθωτο…
Εφόσον είναι Έλληνας, θέλει να πάρει κάτι από το «πάνω ράφι» αλλά διαθέτοντας τη γνώση για το τί πρόκειται να αναλάβει. Βλέπετε, όποιος και να έρθει στην παρούσα φάση θα έχει κάτι περισσότερο από μόλις μία εβδομάδα για να μάθει το ρόστερ και πως αυτό λειτουργεί για να το προετοιμάσει ενόψει του ταξιδιού που έρχεται με την Καλαμάτα (4/12) για τις ανάγκες της 5ης αγωνιστικής.
Γενικότερα, ο νέος τεχνικός έχει μπροστά του να διανύσει ένα μικρό βουνό καθώς, αφενός θα πρέπει να μάθει γρήγορα την ομάδα, αφετέρου οφείλει να μην παραστρατήσει αγωνιστικά αφού ο Δεκέμβριος είναι ένας κομβικός μήνας όπου τα παιγνίδια είναι, το ένα πιο απαιτητικό από το άλλο.
Μάλιστα μέσα στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να αξιολογήσει το ρόστερ για να δει τί διορθωτικές κινήσεις μπορεί να κάνει τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Όλα τα παραπάνω είναι ένας φόρτος εργασίας που απαιτεί ώρες αλλά και τα λιγότερα λάθη που μπορούν να γίνουν γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία δεν συγχωρεί πολλά από αυτά…
Η Επισκοπή ωστόσο έχει να παρουσιάσει μια νέα ομάδα που έχει δυνατότητες αλλά που πρέπει να «δέσει» ακόμη περισσότερο ως σύνολο. Έχει να παρουσιάσει ένα γήπεδο που πια όπου ο αγωνιστικός του χώρος (και μόνο αυτός) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ενώ παράλληλα διαθέτει και προπονητικό γήπεδο.

Επισπορά στον χλοοτάπητα του Τσεσμέ
Μόνο που στο προπονητικό γήπεδο του Τσεσμέ γίνεται επισπορά αυτό το διάστημα οπότε, η Επισκοπή για τις επόμενες 25 μέρες θα τελεί τις προπονήσεις της στο γήπεδο των Μισιρίων.
Η ΠΑΕ Επισκοπή που φροντίζει να συντηρεί το προπονητικό γήπεδο στον Τσεσμέ με δικά της έξοδα ξεκίνησε την απαραίτητη επισπορά. Θέλει ωστόσο να βρίσκονται όλα σε καλή κατάσταση για να μπορεί να δουλέψει αμέσως μετά έτσι ακριβώς όπως πρέπει.
Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη να γίνει στο γήπεδο Μισιρίων στις 11.00 π.μ..

Κ19: Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής (Β’ όμιλος)
Τέλος, η λίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής. Ως γνωστό, η Επισκοπή, τόσο η ΠΑΕ όσο και η Κ19 δεν θα αγωνιστεί εκτίοντας το προγραμματισμένο τους ρεπό.
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
16:00 Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης στο γηπ. “Ανδρέας Κανίστρας”
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
11:00 Ηρόδοτος-Αιγάλεω στο γηπ. Αστριτσίου
12:00 Χανιά-Καλαμάτα στο γηπ. Βαρυπέτρου
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
12:00 ΟΦ Ιεράπετρας-Προοδευτική στο Μισεδάκειο
15:00 Κηφισιά-Καλλιθέα στο γηπ. Ερυθραίας
Ρεπό: Ηλιούπολη, ΠΑΟ Ρουφ, Επισκοπή