14 °C Rethymno, GR
06/12/2022

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ, ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ME ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β'

Η SL αποφάσισε σέντρα στις 6 Νοεμβρίου

Κομβικές ήταν αυτή τη φορά οι αποφάσεις που έλαβε το συμβούλιο της SL2. Μετά τη γνωστοποίηση ότι οι τρεις προκριθείσες ομάδες από τη Γ’ Εθνική (Ηρακλής Λάρισας, Ηλιούπολη και ΠΑΟ Ρουφ) θα ανέλθουν στην SL2, η διοίκηση της λίγκας δεν είχε παρά να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί το «αύριο» του πρωταθλήματος.
Κι αυτό είχε να κάνει, αφενός με το ότι ο Ηρακλής Λάρισας και ο Διαγόρας πάνε στον βόρειο όμιλο, αφετέρου η Ηλιούπολη και ο ΠΑΟ Ρουφ στον νότιο. Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων τεσσάρων ομάδων έγινε έπειτα από κλήρωση.
Δεύτερη κλήρωση ωστόσο δεν θα έχουμε εκ νέου οπότε και το πρόγραμμα παραμένει ως έχει.
Πέραν αυτών ξεκαθαρίστηκε ότι, σέντρα θα έχουμε στις 6 Νοεμβρίου με το πρωτάθλημα να ξεκινάει πιο αργά και από το περσινό (πέρυσι είχαμε εκκίνηση στις 2/11) αφού οι ομάδες που ανήλθαν ζήτησαν και πήραν λίγο χρόνο για να μπορέσουν να γίνουν ΠΑΕ και να φτιάξουν τις αδειοδοτήσεις τους.
Αυτό σημαίνει βέβαια μία περαιτέρω αναμονή 23 ημερών. Με λίγα λόγια, έναν μήνα πίσω…
Το άλλο νέο αφορά το πρωτάθλημα Κ19 των Νέων το οποίο θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή με τις ομάδες αυτές να ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των μεγάλων. Όπερ σημαίνει διπλά ταξίδια, διπλές διαμονές, διπλά έξοδα…
Στη λίγα λοιπόν βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής Μιχάλης Νικολιδάκης όπου ψήφισε με τη σειρά του τις παρακάτω αποφάσεις του Δ.Σ. της SL2.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη λίγο μετά αναφέρει τα εξής:
«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, το οποίο έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Μετά τη γνωστοποίηση από την ΕΠΟ για τον προβιβασμό των τριών ομάδων από τη Γ Εθνική και την ενημέρωση της Ε.Ε.Α. για τον έλεγχο φακέλων των νέων μελών, αναβάλλει την έναρξη του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 για τις 6 Νοεμβρίου 2022.

2) Κατόπιν αιτήματος της ίδιας ΠΑΕ και ομόφωνης ψήφισής του από το σώμα, η ΠΑΕ Διαγόρας θα αγωνίζεται στην τρέχουσα περίοδο, στον Α Όμιλο του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2 ακολουθώντας το πρόγραμμα της ΠΑΕ Ξάνθη που αποχώρησε.

3) Ο Ηρακλής Λάρισας που θα αγωνιστεί επίσης στον Α Όμιλο, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του Εκπροσώπου Γ Εθνικής, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας.

4) Για τον Β Όμιλο και σε κλήρωση που διεξήχθη στο συμβούλιο ανάμεσα στους προβιβασθέντες από τη Γ Εθνική, η Ηλιούπολη θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της ΠΑΕ Διαγόρας ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ της ΠΑΕ Εργοτέλης που αποχώρησε.

5) Το πρωτάθλημα της Κ19 θα ξεκινήσει επίσης στις 6 Νοεμβρίου 2022, χωρισμένο στους υπάρχοντες δυο ομίλους και ακολουθώντας το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Betsson Super League 2.»

Αλλάζει και πάλι το καθεστώς για την Κ19
Μετά τα παραπάνω, το πρωτάθλημα της Κ19 και όχι Κ20 όπως ήταν μέχρι πέρυσι, παίρνει την παλιά μορφή με την Επισκοπή των Νέων να υποδέχεται την 1η αγωνιστική τον Ολυμπιακό στο Ρέθυμνο (προφανώς το Σάββατο 5 Νοεμβρίου) καθώς την επομένη του ίδιου μήνα, η ΠΑΕ Επισκοπή θα φιλοξενήσει στο ΔΑΚ Γάλλου «Π. Βαρδινογιάννης» τον Ολυμπιακό Β’.

Η Επισκοπή των Νέων όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Κρήτης δεν θα αγωνιστούν σ’ έναν ξεχωριστό όμιλο όπως πέρυσι αλλά θα ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των «μεγάλων».
Με λίγα λόγια, Χανιά, Επισκοπή, Ηρόδοτος και ΟΦΙ θα μπουν σ’ έναν όμιλο με άλλες 11 ομάδες με ταξίδια στη νότια Ελλάδα. Το αντίστοιχο θα συμβεί και στις ομάδες του βορείου ομίλου.

Με 7 ομάδες το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ

Όσο για τη συμμετοχή της στην Β’ ΕΠΣΡ, αυτή φαίνεται πως θα ακυρωθεί καθώς είναι αδύνατο να συμμετάσχει και στα δύο πρωταθλήματα. Υπενθυμίζουμε ότι η Επισκοπή Κ20 είχε ζητήσει να μπει στην κληρωτίδα του εν λόγω πρωταθλήματος για να έχει αγώνες στα πόδια της στον φόβο της επανάληψης ενός μικρού πρωταθλήματος ομίλου Κρήτης όπως το περσινό όπου διεξήχθησαν μόλις 8 αγώνες. Μετά την παραπάνω απόφαση, το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ θα πραγματοποιηθεί με 7 και όχι με 8 ομάδες.

Σημαντικές εξελίξεις λοιπόν για την ομάδα και του Παναγιώτη Καραντάθα που έχει μπροστά του σχεδόν έναν μήνα για να παρατάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Το Σάββατο στις 16.00 το ματς με τα Χανιά
Με το να μην έχουμε σέντρα αυτή την Κυριακή όπως είχε αρχικά οριστεί, οι ομάδες θα επιδιώξουν να βάλουν στα πόδια τους αγώνες. Έτσι και η Επισκοπή. Οι «γυπαετοί» είχαν φροντίσει γι’ αυτό εξαρχής άλλωστε προγραμματίζοντας φιλικό αγώνα, τον δεύτερο μέσα σε 20 μέρες απέναντι στα Χανιά.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στα Περβόλια στις 16.00 κι εκεί θα έχουμε ένα σαφώς πιο απτό δείγμα για το τί επίπεδο ομάδων πρόκειται να δούμε.
Για αύριο έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση στον Τσεσμέ όπως και την Παρασκευή.