18 °C Rethymno, GR
27/03/2023

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΠΑΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ "ΨΑΛΙΔΙΣΜΑΤΟΣ" ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Στον «αέρα» το πρωτάθλημα της SL2

Σε απόγνωση και με το βλέμμα στη διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αορίστω, βρίσκονται άπαντες στη SL2 μετά την αλλαγή πορείας σε όλα όσα θεωρούσαν ως «κεκτημένα» σχετικά με την τελευταία ΚΥΑ και τη διαμοίραση των χρημάτων που προκύπτουν από το στοίχημα.
Στην SL2 πνέουν τα μένεα προς την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη καθώς εφόσον ψηφιστεί νέα ΚΥΑ, περίπου 5,1 εκ. ευρώ θα φύγουν (πριν καν φτάσουν) από τα ταμεία της SL2 και θα πάνε στις ομάδες της SL1. Αυτή η αλλαγή κάνει ανάστατους όλους στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο, ούτως άλλως, βρισκόταν στην ανυποληψία.

Σήμερα το κρίσιμο Δ.Σ. της SL2
Τώρα έρχεται και η νέα ρύθμιση η οποία κατατροπώνει οικονομικά τα σωματεία-ΠΑΕ της SL2. Το σημερινό συμβούλιο της SL2 (11.00πμ) είναι πολύ κρίσιμο αφού όπως όλα δείχνουν, οι πρόεδροι των ΠΑΕ έχουν συνασπιστεί προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που αρχικά είχαν διαχωριστεί από το στοίχημα.
Η διακοπή του πρωταθλήματος της SL2 θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραστικά από τον υφυπουργό ο οποίος «έκλεισε» το μάτι στην SL1 και μεταφέρονται (όπως όλα δείχνουν) αυτά τα χρήματα στις ΠΑΕ της SL1. Κι επειδή το «ιστορικό» του υφυπουργού καταμαρτυρά ότι δεν αλλάζει εύκολα γνώμη σ’ αυτά, λογικά, δεν θα πρέπει να περιμένουμε πρωτάθλημα γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΠΑΕ Επισκοπή: «Κάντε πράξη κε Αυγενάκη αυτά που υποσχεθήκατε»
Η ΠΑΕ Επισκοπή εξέδωσε μια ανακοίνωση η οποία αποστέλλεται στη SL1, SL2, στην ΕΠΟ και στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκηκ και η οποία κοινοποιεί τα καθημερινά προβλήματα των παραγόντων των ΠΑΕ της SL2 ζητώντας ευθέως από τον υφυπουργό αθλητισμού και πολιτισμού κ.. Αυγενάκη να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί…
Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης (δείτε στο www.rethnea.gr):

«Έχουν περάσει δύο χρόνια τώρα και στη SL2 έχουν δοθεί τα λιγότερα χρήματα από καταβολής του δεύτερου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος.
Κι όλα αυτά για ένα πρωτάθλημα που εσείς εμπνευστήκατε, εσείς εισηγηθήκατε και που εμείς ματώνουμε στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά προκειμένου να είμαστε εντάξει στα προαπαιτούμενα των εγγυητικών επιστολών, των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημερώσεων, στο απαιτητό κεφάλαιο που θα πρέπει να έχουμε ως ΠΑΕ.
Και παρ’ όλα αυτά, έρχεστε την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, με το “έτσι το θέλω” ή προφανώς επειδή δεν αντέχετε τις έξωθεν πιέσεις, “ψαλιδίζετε” την καταβολή των χρημάτων που όλοι περιμέναμε (από τις 265 χιλιάδες ευρώ στα 70 χιλιάρικα για έκαστη ομάδα).» …. «Επειδή όμως εμείς εδώ παίζουμε τα δικά μας χρήματα και τις δικές μας προσωπικές, οικογενειακές περιουσίες, το μόνο που καταφέρνετε (και το καταφέρνετε καλά) είναι να μας ωθήσετε να βγούμε στον δρόμο, όχι για να φωνάξουμε αλλά γιατί σε λίγο θα πουλήσουμε ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχουμε για να μην εκτεθούμε άλλο σε τρίτα πρόσωπα.
– Stop! κε Αυγενάκη. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτού του είδους τα ζητήματα (ένα παραπάνω για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο) και σίγουρα επικίνδυνος για το πρωτάθλημα της Super League2 το οποίο βουλιάζει μέρα με την ημέρα.
Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, περιμένουμε ως Κρητικός που είστε, ο λόγος σας να αποτελέσει συμβόλαιο.
Ας κάνετε λοιπόν πράξη αυτά για τα οποία βγήκατε στο προσκήνιο (μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες) και διαμοιράσετε όπως λέγατε, με δικαιοσύνη και ισονομία τα χρήματα τα οποία είχατε υποσχεθεί. Τηρήστε την αρχική ΚΥΑ.
Διαφορετικά, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σ’ ένα από τα λίγα νόμιμα δικαιώματα που μας έχουνε μείνει, να διαμαρτυρηθούμε σε έσχατο σημείο διακόπτοντας το πρωτάθλημα της SL2 που εσείς έτσι κι αλλιώς απαξιώνετε.
Και είμαστε όλοι συνασπισμένοι στη λίγκα γι’ αυτό.”