Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα φορείς και σωματεία στο δημαρχείο, που βρίσκονται δίπλα στο πλευρό των φοιτητών, για να υπερασπιστούν σύσσωμοι τα δημόσια πανεπιστήμια και να εναντιωθούν στο νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση και τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.
O πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου Γιάννης Μαρινάτος δήλωσε:
«Είμαστε και αυτήν την Πέμπτη εδώ, πιστοί στο αγωνιστικό ραντεβού στο οποίο καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών του Ρεθύμνου. Είμαστε πιστοί στο αγωνιστικό ραντεβού υπερασπιζόμενοι το ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Φοιτήτρια και μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου τμήματος Ψυχολογίας, Δανάη Βαλεντή, δήλωσε εκ μέρους των φοιτητών:
«Βρισκόμαστε άλλη μια Πέμπτη εδώ προκειμένου να εναντιωθούμε στο νομοσχέδιο-έκτρωμα το οποίο έρχεται να τσακίσει την προοπτική και το μέλλον μας, που είναι ο νόμος Πιερρακάκη που φέρνει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα για πρώτη φορά με έναν άκρως αντισυνταγματικό τρόπο παρακάμπτοντας το άρθρο 16. Ήδη είδαμε τον τελευταίο καιρό να γίνεται και μια μεγαλειώδης πανελλαδική πορεία στο κέντρο της Αθήνας που είχε περίπου 25 χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εργαζομένους, εκπαιδευτικούς, να είμαστε όλοι μαζί και να εναντιωνόμαστε σε αυτό το νομοσχέδιο. Βλέπουμε τον κ. Πιερρακάκη και τον κ. Μητσοτάκη αυτήν τη στιγμή να θέτουν προς διαβούλευση αυτό το νομοσχέδιο και στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που περιμέναμε, καθώς φέρνει κι άλλα μέτρα, όπως είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής, που είναι ήδη ένα μέτρο το οποίο έχει πετάξει πάνω από 80 χιλιάδες μαθητές κι αυτήν τη στιγμή πάνε να το εφαρμόσουν και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γεγονός που σημαίνει ότι ένας φοιτητής ο οποίος για παράδειγμα σπουδάζει νομική και έχει καταβάλει τόσο κόπο για να περάσει και να γράψει 18.000 μόρια, ένας αντίστοιχος άλλος ο οποίος μπορεί να έχει τα χρήματα για να πληρώσει και επί της ουσίας να αγοράσει το πτυχίο του, με 8.000 μόρια θα μπορεί να μπει και μέσα σε τρία χρόνια να έχει βγει από τη νομική σχολή. Αυτό πέρα από το γεγονός ότι είναι και άδικο, στην πραγματικότητα αυτό που θα γίνει είναι να υπονομευτεί κι άλλο το δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη έχουμε δει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να το υποχρηματοδοτεί και εμείς στεκόμαστε ενάντια μαζί με τους καθηγητές. Θέλουμε πραγματικά να παλέψουμε για το μέλλον και την προοπτική μας και να μην αφήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μας καταστρέψει, ώστε να μπορέσουμε μεθαύριο να βγούμε στην αγορά εργασίας και να έχουμε ένα πτυχίο ισχυρό το οποίο μπορεί να μας διασφαλίσει και μια καλή θέση».