8 °C Rethymno, GR
30/03/2023

Το 2ο γυμνάσιο και μαθητές προγράμματος Erasmus επισκέφτηκαν τον δήμαρχο

Μαθητές και καθηγητές του 2ου γυμνασίου εγκαινίασαν την Τετάρτη τις επισκέψεις σχολείων στο ανακαινισμένο Δημαρχείο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη φιλοξενία 40 μαθητών /τριών γυμνασίου και των συνοδών καθηγητών/-τριών τους από σχολεία της Ευρώπης και της Τουρκίας, οι οποίοι/-ες βρίσκονται στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών «Erasmus».

Ειδικότερα, η πολυμελής αντιπροσωπεία, την οποία υποδέχθηκε θερμά ο δήμαρχος, στη νέα αίθουσα του Δ.Σ. στο Δημαρχείο, αποτελούνταν από: Τον επικεφαλής συντονιστή του προγράμματος Erasmus για το 2ο γυμνάσιο κ. Τομζά Παύλο/καθηγητή και την κ. Βροντάκη Μαγδαληνή/καθηγήτρια (συνολικά πέντε καθηγητές του 2ου γυμνασίου συμμετέχουν στη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος) καθώς και έξι μαθητές/ τριες της Β’ και Γ’ τάξης του 2ου γυμνασίου οι οποίοι συνόδευαν συνομηλίκους τους μαθητές/τριες από την Ισπανία (8 άτομα), την Ιταλία (10 άτομα), τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (8 άτομα) και την Τουρκία (13 άτομα από δύο σχολεία της Τουρκίας).

Η θεματική του προγράμματος Erasmus την οποία μελετούν, ανταλλάσουν ιδέες και πρακτικές και βιώνουν κοινές εμπειρίες οι συμμετέχοντες, είναι: «Increasing full success with tremble clef»«Αυξάνοντας τη σχολική επίδοση με το κλειδί του σολ» και επικεντρώνεται στη μουσική. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που στοχεύει στη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης του σχολείου ή παράλειψης μιας τάξης λόγω κάποιας σχολικής αποτυχίας. Οι μαθητές ενθαρρύνονται και παρακινούνται να μελετήσουν με όρεξη και δημιουργικότητα, βασικά μαθηματικά, γραμματική στη μητρική τους γλώσσα, αγγλικά, διευκολύνονται στην κατανόηση ανάγνωσης και το σχολιασμό μυθιστορημάτων, ενώ θα βελτιώσουν τις δεξιότητες τους στη γραφή με δοκίμια και διηγήματα. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από μουσικές δραστηριότητες, τη μελέτη μαθημάτων, γράφοντας στίχους και την ενασχόληση με τη σύνθεση και τραγούδι.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης καλωσόρισε τους μαθητές και καθηγητές τους και τους συγχάρηκε θερμά για τη συμμετοχή τους στο καινοτόμο και ωφέλιμο αυτό πρόγραμμα καθώς και για τη θετική τους διάθεση να συνεργαστούν και να μοιραστούν γόνιμες εμπειρίες από αυτές που συνέχουν τους λαούς και συμβάλλουν στη διατήρηση της αρμονικής τους συνύπαρξης.

Αφού τους ξενάγησε στους ανακαινισμένους χώρου του Δημαρχείου και τους ενημέρωσε συνοπτικά για το παρεχόμενο έργο των υπηρεσιών στους πολίτες, τους μίλησε για την ιστορία του Ρεθύμνου ώστε να γνωρίζουν τα βασικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά του τόπου που τους φιλοξενεί.

Ο κ. Μαρινάκης κατέθεσε στα παιδιά την ικανοποίηση του επισημαίνοντας ότι χαίρεται πάντοτε να βρίσκεται ανάμεσα σε νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για μάθηση και νέες εμπειρίες και τα προέτρεψε να προσπαθούν να γίνονται διαρκώς καλύτεροι και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στο μέλλον με αξιοπρέπεια και αξιοσύνη.

Επιπλέον ο δήμαρχος συζήτησε με τους συνοδούς καθηγητές θέματα κοινού ενδιαφέροντος και της επικαιρότητας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν ευχαριστίες, ευχές και ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Από το Γραφείο τύπου