8 °C Rethymno, GR
30/03/2023

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1000 ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ 5 ΓΗΠΕΔΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ "RETHYMNO EASTER CUP 2022"

Το Πασχαλινό τουρνουά που αγκαλιάζει όλη την Κρήτη

Ένα πασχαλινό τουρνουά ποδοσφαίρου που αφιερώνεται στους ίδιους τους πρωταγωνιστές του, στους μικρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας από 6 ως 16 χρονών πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο (ξεκίνησε ήδη από χθες) και ολοκληρώνεται το Σάββατο στο γήπεδο Σοχώρας στις 14.30.
Πρόκειται για το «Rethymno Easter Cup 2022» που διοργανώνεται από τη Σχολή Ολυμπιακού Ρεθύμνου και τον Αστέρα Ρεθύμνου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο Ρεθύμνου.
Πάνω από 1400 επισκέπτες -εκ των οποίων οι 1000 μικροί ποδοσφαιριστές-, 16 ομάδες από όλο το νησί και την Αθήνα, θα βρεθούν στην πόλη μας για να απολαύσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου.
Σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, παραχωρούνται 5 γήπεδα, αυτά των Μισιρίων, της Σοχώρας, των Αρμένων, του «Καλογεράκη» και των «Γυπαετών» μια και οι αγώνες θα είναι πάρα πολλοί και το πρόγραμμα θα ξεκινάει από νωρίς το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ.
Οι ηλικιακές κατηγορίες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά αφορούν τις εξής: Κ16, Κ14, δύο διοργανώσεις στην Κ12 (λόγω των πολλών συμμετοχών), Κ10 και Κ8.Η Κ8 δεν έχει κατάταξη.
Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι: Ολυμπιακός Ρεθ., Αστέρας Ρεθ., ΠΟΑ, Ολυμπιακός Ρέντη, Μοίρες, ΑΟΤ, Λίντο, Επισκοπή, Άρης Ρεθ., Ολυμπιακός Σητείας, Ολυμπιακός Χανίων, Εργοτέλης, Αθλόπολις, Φαιστός, Candia και Αναγέννηση Ιεράπετρας
Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης παραχωρήθηκε χθες συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Theartemis». Εκεί ήταν για να μιλήσουν σχετικά, η αντιπεριφερειάρχης Εν. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή, ο εντεταλμένος σύμβουλος για αθλητικά θέματα του δήμου Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, η εκπρόσωπος της ΕΠΣΡ, η ταμίας της ρεθεμνιώτικης Ένωσης και πρόεδρος επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου κα Κατερίνα Ντορμπάρη-Δεσποτοπούλου. Επίσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Καλογεράκης και ο ομόλογός του στον Αστέρα Ρεθύμνου κ. Νίκος Παπαδάκης καθώς και οι ακαδημιάρχες προπονητές των συγκεκριμένων ομάδων, του Ολυμπιακού Ρεθύμνου κ. Βασίλης Νικολουδάκης και του Αστέρα Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μπαστάκης.
Στη συνέντευξη, παραστάθηκε και ο Υπεύθυνος Σώματος Σαμαρειτών του Περιφερειακού τμήματος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Κακλαμάνος.

Δ. Καλογεράκης: «Δίχως αυτούς, όλα θα ήταν πιο δύσκολα»
«Σας καλωσορίζουμε στο τουρνουά «Rethymno Easter Cup 2022» μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Επρόκειτο για μια ιδέα μας να κάνουμε το μεγαλύτερο τουρνουά στον νομό μας αλλά και ίσως το μεγαλύτερο στο νησί. Να, που γίνεται πραγματικότητα.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα εάν δεν είχαμε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ρεθύμνου για την παραχώρηση των γηπέδων και για όλη τη βοήθεια που μας παρείχαν όπως επίσης του «Ερυθρού Σταυρού» που θα καλύψει την υγειονομική ασφάλεια όλων των αθλητών.

Ευχαριστούμε φυσικά την ΕΠΣΡ και τον ΣΔΠΡ που βοήθησαν στην διαδικασία των αγώνων ούτως ώστε να κάνουμε τη διοργάνωση που θέλουμε.
Περιμένουμε λοιπόν πάνω από 1000 αθλητές που μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους θα ξεπεράσουν τους 1400 στο σύνολο. Είναι μία διοργάνωση που ευελπιστούμε να την καθιερώσουμε. Τόσο ως πρόεδρος της σχολής του Ολυμπιακού Ρεθύμνου όσο και με τον συνδιοργανωτή Αστέρα Ρεθύμνου καλωσορίζουμε όλον αυτόν τον κόσμο στο Ρέθυμνο.»

Μ. Λιονή: «Οι επισκέπτες μας, οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας»
«Εκ μέρους της Περιφέρειας΄Κρήτης ευχαριστούμε για την πρόσκληση και για όλη τη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στο Ρέθυμνο αυτό το αθλητικό τριήμερο. Όπως σωστά τονίστηκε, η Περιφέρεια του νησιού βοηθάει κάθε αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που προάγει τον υγιή αθλητισμό κάνοντας συνάμα γνωστή την Κρήτη στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Μας ενδιαφέρουν πάντοτε τέτοιες εκδηλώσεις που έχουν πανελλήνιο ή παγκόσμιο χαρακτήρα διότι πιστεύουμε ότι οι αθλητές, οι συνοδοί τους και γενικότερα οι άνθρωποι που έρχονται στον Ρέθυμνο είναι οι καλύτεροι πρεσβευετές για την καλύτερη διαφήμιση στον ωραίο τόπο που ζούμε.
Καλωσορίζουμε τους αθλητές και τις ομάδες στο Ρέθυμνο και ευχόμαστε επίσης καλή επιτυχία στους αγώνες, να περάσουν καλά οι αγωνιζόμενοι και να το χαρούν μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Υποσχόμαστε σαν Περιφέρεια να ενισχύουμε πάντα τέτοιες προσπάθειες γιατί, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι αυτά τα στοιχεία που κρατούν την ιστορία του τόπου μας και που προάγουν αυτό που λέμε «Κρήτη» σήμερα.

Δ. Λαχνιδάκης: «Να γίνει θεσμός»
«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοια γεγονότα. Συγχαρητήρια στον διοργανωτή που είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα τόσο μεγάλο τουρνουά έχοντας προσελκύσει πολλούς μικρούς αθλητές που είναι η κολόνα του αθλητισμού ούτως ώστε να μπορέσουν να το δουν το άθλημα σαν διασκέδαση.
Ο δήμος είναι αρωγός διαθέτοντας τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και θεωρώ πως όλοι θα δουν αυτό το αποτέλεσμα έχοντας θετικό πρόσημο στο τέλος.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτή η διοργάνωση που έχει υπερτοπικό χαρακτήρα να γίνει θεσμός και να το αγκαλιάσει κοινωνία μας.»

Κ. Ντορμπάρη-Δεσποτοπούλου: «Ανάλογη διοργάνωση στο εγγύς μέλλον»
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και χαιρετίζουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά των διοργανωτών. Με αυτό το τουρνουά, βοηθάτε την πόλη μας και την Ένωσή μας στον τομέα που εκπροσωπούν για ένα τριήμερο και όχι μόνο… Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να το χαρούν τα παιδιά και να μπορέσουμε να ξανακάνουμε ανάλογη διοργάνωση στο εγγύς μέλλον.»

Ν. Παπαδάκης: «Ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή η διοργάνωση»
«Αυτές οι διοργανώσεις μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην πόλη μας και φυσικά στα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Για την ακαδημία μας που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην πόλη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον δήμο γιατί δίχως αυτούς όλα θα ήταν πιο δύσκολα.
Θεωρώ ότι είναι τιμή για όλους μας να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις εδώ και εύχομαι να συνεχίσουμε με ανάλογο τρόπο να προάγουμε το άθλημα και να φτιάξουμε αυτό το κομμάτι ώστε τα παιδιά μας να κάνουν κάτι πολύτιμο στον αθλητισμό και δη στο σπορ του ποδόσφαιρο που τόσο αγαπάνε.»

Γ. Κακλαμάνος: «Πρώτα τα παιδιά»
«Ευχαριστούμε που η διοργάνωση ανέθεσε σε μας την υγειονομική κάλυψη. και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η προσοχή μας όταν μιλάμε για παιδιά. Εύχομαι να μην υπάρξει πρόβλημα και φυσικά ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό γι’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.»

Γ. Μπαστάκης: «Χαρά και διασκέδαση, όχι διάκριση»
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναγνωρίσουν τα παιδιά τις αξίες του ποδοσφαίρου, της ευγενούς άμιλλας και το «ευ αγωνίζεσθαι».
Το ποδόσφαιρο σ’ αυτές τις ηλικίες είναι τρόπος χαράς και διασκέδασης και όχι διάκρισης.
Είναι σημαντικό ότι έχουν φτάσει ακαδημίες από όλους τους νομούς αλλά και από την Αθήνα.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να βιώσουν έντονα συναισθήματα σε μια συμμετοχή υψηλού επιπέδου.»