13 °C Rethymno, GR
03/02/2023

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ GRECOTEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Ρέθυμνο πλημμύρισε «αγάπη» την Πλατεία Μικρασιατών

Πλημμύρισε από «αγάπη» το απόγευμα της Τετάρτης η πλατεία Μικρασιατών με τους ρεθεμνιώτες για 29η χρονιά να δηλώνουν «παρών» στο κάλεσμα του ομίλου Grecotel και του ιδρύματος Δασκαλαντωνάκη που έχει καθιερώσει ως θεσμό την ετήσια  εκδήλωση αφιερωμένη στον σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων Ενηλίκων με Αναπηρία «Αγάπη».

Αρχές και φορείς του αλλά και πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας, κατέκλεισε από νωρίς το απόγευμα τους χώρους της πλατείας οπού οι διοργανωτές είχανε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά, ενώ αργότερα ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και το μουσικό συγκρότημα των Φασουλά – Καλλέργη διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους. «Δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη» είναι το σύνθημα της εκδήλωσης που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Ένα σύλλογο που παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε 35 ενήλικες με αναπηρία.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο οποίος επί δώδεκα συναπτά έτη υπηρέτησε αυτόν τον τόπο, προήδρευσε του διοικητικού συμβουλίου της «Αγάπης». Ωστόσο ο ίδιος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση,  και η τιμητική πλακέτα παραδόθηκε στον εκπρόσωπό του, πάτερα Νικόλαο Νικηφόρο, ενώ οι ενήλικες του συλλόγου, είχαν ετοιμάσει και μια χάρτινη κατασκευή σε σχήμα καρδιάς, την οποία χάρισαν στον Αρχιεπίσκοπο «Για να θυμάται τη μεγάλη καρδιά των παιδιών του συλλόγου «Αγάπη».

Ο σύλλογος «Αγάπη» τίμησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, για την προσφορά του κατά τη 12ετη προεδρεία του στον σύλλογο. Στη φωτό από αριστερά ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης – γενικός διευθυντής Λειτουργικού Grecotel, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος, η Έλενα Κυριακάκη, διευθύντρια του συλλόγου «Αγάπη» και πατήρ Νικόλας ο Νικηφόρος στον οποίο παραδόθηκε η πλακέτα για να τη δώσει στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση
Η Αμαλία παρέδωσε εκ μέρους του συλλόγου «Αγάπη» την κατασκευή που έφτιαξαν τα παιδιά για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ως ένδειξη αγάπης και αναγνώρισης της προσφοράς του
Εκατοντάδες κόσμου μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος «Grecotel» για τον σύλλογο «Αγάπη»

Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμάς Κρεβετζάκης, παρέδωσε  στην προχθεσινή εκδήλωση, στον σύλλογο «Αγάπη» ποσό 1.000 ευρώ ως προσφορά του δήμου. Τα χρήματα αυτά, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ήταν τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου που εξέδωσε ο δήμος «Οι μετακινήσεις στο Ρέθυμνο», την  ήμερα που παρουσιάστηκε, την προηγούμενη εβδομάδα.

Βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος και πρόεδρος του συλλόγου «Αγάπη» για την ανταπόκριση του κόσμου σε σχετικες δηλώσεις του ανάφερε:

«Για 29η χρονιά το ίδρυμα Δασκαλαντωνάκης η Grecotel  και το προσωπικό όλων των ξενοδοχείων, μαζί με τους  καλλιτέχνες, μαζί με τον όμιλο βρακοφόρων, μαζί με την πρόνοια και την έγνοια του κ. Καλαïτζιδάκη, όλοι μαζί εβρεθηκαμε για να δώσουμε αγάπη και να πάρουμε αγάπη, σε αυτά τα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες, που μόνο αγάπη και παράδειγμα δίνουν σε όλους μας καθημερινά και σε εμένα που έχω το προνόμιο να τα έχω στη γειτονιά μας εκεί στο Επισκοπείο  και να μπορώ κάθε μέρα να ψηλαφώ την αγάπη, το παράδειγμα και την όρεξή τους για ζωή και προσφορά. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Ένα ευχαριστώ σε όλους που συνεργούν για αυτή τη βραδιά και στο υπέροχο αυτό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εργάζονται και προσφέρουν εθελοντικά στον σύλλογο «Αγάπη», που είναι ένας σύλλογος έγκριτος σε σειρά πολλών ετών και προσφέρει μοναδικό και ποιοτικό έργο. Ελπίζω να έχουμε τη χαρά, στο επόμενο έτος, να ανακοινώσουμε για μια νέα δομή που θα γίνει και θα είναι προέκταση του συλλόγου «Αγάπη», ώστε να φροντίσουμε να υπάρχει ένας χώρος για τα παιδιά αυτά, όπου να μπορούν να διανυκτερεύουν και όπου να μπορούν τα παιδιά αυτά, όταν δεν θα έχουν το συγγενικό τους περιβάλλον, να έχουν μια ασφαλή διαμονή με τη φροντίδα που πρέπει. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας και σας παρακαλώ, όλοι μαζί, να κινηθούμε προς τον στόχο αυτόν».

Ο  γενικός διευθυντής Λειτουργικού της Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, που είχε και την επιμέλεια της βραδιάς στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά η Grecotel παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για κοινωνικό έργο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, φίλους και υποστηρικτές του συλλόγου «Αγάπη», που με την παρουσία σας συμβάλλετε στη συνέχιση του έργου, που ο σύλλογος έχει ξεκινήσει από το 1989 και παρά τους δύσκολους καιρούς, προσφέρετε απλόχερα την αγάπη σας, στηρίζοντας έμπρακτα τα άτομα που πραγματικά τη χρειάζονται περισσότερο από όλους μας. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον σύλλογο, για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, νοητική στέρηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους της Grecotel για την εθελοντική τους προσφορά. Μάλιστα φέτος τιμούμε και εμείς κατ’ ελάχιστον τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και αυτός είναι και ο λόγος που για πρώτη φορά ερχόμαστε σε αυτόν τον χώρο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της βραδιάς. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης για την ευγενική συμμετοχή τους, καθώς και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής Γιώργη Φασουλά, Κωστή Καλλέργη και συνεργάτες τους».

Η διευθύντρια του συλλόγου «Αγάπη» Ελένη Κυριακάκη, ευχαρίστησε όλους όσους συνδράμουν στο έργο του συλλόγου και ιδιαίτερα τον Όμιλο Grecotel που κάθε χρόνο εμπράκτως αποδεικνύει με την προσφορά του την στήριξη στον σύλλογο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ευγένιο που διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου για 12 συναπτά έτη.

«Άλλη μια χρονιά, τώρα και 29 χρόνια, η Grecotel και το προσωπικό των ξενοδοχείων της, διοργανώνουν με αγάπη για τον σύλλογο «Αγάπη». Θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς με τη σειρά μας, μια ένδειξη ελάχιστης συμπαράστασης στην επέτειο των 100 χρόνων  από την Μικρασιατική Καταστροφή και έπειτα να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και της ευχαριστίες μας στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. κ. Ευγένιο, διατελέσαντα πρόεδρο του συλλόγου «Αγάπη» για την ανεκτίμητη και πολυετή προσφορά του στα άτομα με αναπηρία του συλλόγου «Αγάπη». Μια προσφορά 12 χρόνων, που δεν είναι εύκολο να περιγράψω σε λίγες γραμμές. Ο σύλλογος «Αγάπη» σε αυτό το διάστημα άρχισε να αλλάζει, να εξελίσσεται, να ανανεώνεται, κρατώντας τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις αξίες τόσων χρόνων. Θέλουμε  ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. κ. Ευγένιο και την ανεκτίμητη και πολυετή προσφορά του, ώστε τώρα ο σύλλογος «Αγάπη» να αποτελεί στήριξη για όλους του ωφελούμενους, συμβάλλει στη βελτίωση ποιότητας ζωής τους και στην ηθική και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών τους».

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, από την πλευρά της τόνισε:«Μια ακόμα χρονιά ο όμιλος Grecotel στηρίζει τον σύλλογο «Αγάπη», είμαστε όλοι εδώ για αυτή την προσπάθεια. Όπως κάθε χρόνο, έχει γίνει πλέον θεσμός αυτή η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο όμιλος Grecotel με την Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου. Είναι ένα σωματείο το οποίο προσέχουμε όλοι, γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλη η προσφορά στο Ρέθυμνο, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι χρόνια είναι μέλη του και βλέπω πάρα πολύ κόσμος. Με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί το Ρέθυμνο συνδράμει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πραγματικά ο σκοπός είναι ιερός. Η Περιφέρεια είναι παρούσα, όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα και διαχρονικά».

Η βραδιά πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα του ιδρύματος «Νίκος Δασκαλαντωνάκης – NDF» και του προσωπικού των ξενοδοχείων Grecotel στην Κρήτη: Creta Palace Caramel, White Palace, Marine Palace & Aqua Park, Amirandes Meli Palace, Plaza Beach House, Grand Leoniki Residence.