15 °C Rethymno, GR
20/03/2023

Με βαθιά θλίψη το Ρέθυμνο αποχαιρετά το Μιχάλη Ανδρουλάκη- Συλλυπητήρια μηνύματα, ψηφίσματα

Με βαθιά θλίψη το Ρέθυμνο αποχαιρετά το Μιχάλη Ανδρουλάκη, ένα σημαντικό μέλος της τοπικής κοινωνίας, με ενεργό και πολύπλευρη δράση.

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 62 ετών. Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του, θα του πουν το τελευταίο αντίο αύριο  Τρίτη. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 2 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνου, όπου θα βρίσκεται η σορός από τις 12:00 μ. Η ταφή του θα γίνει στο χωριό Μαρουλά.

Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο πριν από 62 χρόνια και ήταν γόνος της ιστορικής οικογένειας από τον Οψιγιά Αμαρίου.

Αυτό το στοιχείο της αντίστασης στο γονίδιό του επηρέασε και την ιδεολογία του. Έκανε βασικές αρχές της ζωής του το σεβασμό στο συνάνθρωπο και στα δικαιώματά του, την ανάγκη της κοινής δράσης για ένα καλύτερο αύριο, την ιδιοτέλεια, την δοτικότητα, τον εθελοντισμό.

Καμιά δυσκολία δεν λύγιζε τη θέληση του Μιχάλη Ανδρουλάκη να προσφέρει. Ακόμα και στην επιστήμη του οπτικού που υπηρετούσε με τόση αφοσίωση και αγάπη έκανε τις δικές του παρεμβάσεις αναδεικνύοντας με επιτυχία τις ικανότητές του στο επιχειρείν. Με τις ικανότητες αυτές πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες και στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου επί σειρά ετών ως μέλος και ως πρόεδρος του Μεταποιητικού τμήματος αργότερα.Κάθε καινοτομία στον τομέα του, έκανε πρώτη εμφάνιση στο κατάστημα οπτικών που διατηρούσε.

Εκεί όμως λειτουργούσε και στέκι κάθε σκεπτόμενου συμπολίτη και οι συζητήσεις που γίνονταν μεταξύ καφέ και ποτού έμειναν ιστορικές.

Ανήκε στην Αριστερά αλλά ήταν ιδεολόγος με την ευρύτερη έννοια που χαρακτηρίζει τον ειλικρινή υπερασπιστή της δημοκρατίας. Ήταν μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είχε στις πρώτες προτεραιότητές του την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Και στον τομέα της οικολογίας διέπρεψε με έργα ουσίας και χωρίς ποτέ να επιδιώξει μέσα από αυτές να προβληθεί.

Κοντά στις άλλες του δραστηριότητες άφησε έντονο το αποτύπωμά του και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την πρώτη εμπειρία ενασχόλησής του με την πολιτική όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2007.

Ακολούθησε η υποψηφιότητά του για τη δημαρχία το 2014 που του έδωσε την πρώτη περίοδο προσφοράς του στο Δημοτικό Συμβούλιο και επανεξελέγη το 2019 με την παράταξη του Θωμά Κρεβετζάκη, πρόθυμος να υπηρετήσει τα κοινά και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων του Ρεθύμνου.

Ο Μιχάλης ήταν παρών στην στήριξη κάθε κοινωνικής και πολιτιστικής προσπάθειας που ανέβαζε το γόητρο της πόλης και γραμμάτων και τεχνών.

Κάθε μικρός σύλλογος εύρισκε στο πρόσωπο του Μιχάλη Ανδρουλάκη τον πρόθυμο χορηγό για να πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του. Και τις περισσότερες φορές δεν ήθελε ούτε αναφορά για τη χορηγία του αυτή.

Ήταν ένας από τους οραματιστές μεγάλων πολιτιστικών δράσεων στη πόλη αυτή. Με τον Γιάννη Περογαμβράκη έβαλαν μπροστά το σχέδιο λειτουργίας θεάτρου στον Ευλιγιά.

Αλλά κι όταν το επέτρεπαν οι συνθήκες ήταν ο Μιχάλης ο « έξω καρδιά». Έτοιμος να δώσει τα πάντα για να ευχαριστήσει τους φίλους του.

Είχε πετύχει και ως οικογενειάρχης ενώνοντας τη ζωή του με μια υπέροχη γυναίκα και επιστήμονα την Αναστασία Κοπανάκη γνωστή για την πνευματική της προσφορά και την επιτυχή πορεία της στην εκπαίδευση. Πέντε χαρισματικά παιδιά μεγάλωσαν την όμορφη οικογένεια δίνοντας χαρά και κάνοντας περήφανους τους γονείς.

Δυστυχώς όμως βάσκανη μοίρα σημάδεψε τον πολυσήμαντο συμπολίτη μας οπτικό και δημοτικό παράγοντα. Αντιμετώπισε με θάρρος αλλά και αξιοπρέπεια την ασθένειά του αποφεύγοντας να θλίβει με μεμψιμοιρίες τους φίλους του. Στάθηκε γενναίος μέχρι και την τελευταία στιγμή προχθές το πρωί που τον πρόδωσε η καρδιά του.

Έφυγε αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην οικογένειά του, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πολιτιστικό μας και κοινωνικό γίγνεσθαι, σε κάθε ομάδα που συμπλέει με το όραμα μιας πόλης εκεί που την ορίζουν οι περγαμηνές της.

Τραγική λεπτομέρεια που επισημαίνει ο Πέτρος Στεφανάκης στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί: Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης έφυγε την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης «έχοντας στο έπακρον και την ιδιότητα του καλού, του αγαθού, που επιθυμούσε την ειρήνη και την ευτυχία των συνανθρώπων του».

Το βάρος της απώλειας του Μιχάλη Ανδρουλάκη, προσμετράται στις αναρίθμητες αναφορές που κατακλύζουν από χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θλιβερό άγγελμα. Η αντίδραση αυτή κάθε Ρεθεμνιώτη, από τον θεσμικό και τοπικό παράγοντα μέχρι τον πιο απλό άνθρωπο απενοχοποιεί από το στοιχείο της υπερβολής κάθε αναφορά που γίνεται για τον αξέχαστο Μιχάλη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, ευχόμενοι την από Θεού και πανδαμάτορα χρόνου παρηγορία. Ας πορεύεται στο φως που λάτρεψε ο αξέχαστος συμπολίτης αφήνοντας μνήμη αγαθή σε όποιον τομέα υπηρέτησε.

Παραθέτουμε τους παρακάτω στίχους του Κωστή Καλλέργη (ΚΙΓΚ) που εκφράζει όλους όσοι ζήσαμε και εκτιμήσαμε τον Μιχάλη Ανδρουλάκη:

Με όπλο το χαμόγελο

σ’ όλες τις καταστάσεις.

στην πόλη πρόσφερες πολλά

χωρίς επαναστάσεις.

Έζησες δίχως ενοχές

έφυγες δίχως τύψεις

ήσουν καλός! Ήσουν γλυκός!

γι αυτό και θα μας λείψεις.

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Μιχάλη Ανδρουλάκη

Η δημοτική παράταξη «Οι πολίτες μπροστά – Ένας Δήμος για όλους»: Με βαθιά συγκίνηση και οδύνη σήμερα η δημοτική παράταξη «Οι πολίτες μπροστά-Ένας Δήμος για όλους», αποχαιρετά έναν πολύτιμο φίλο και συνεργάτη. Έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν ενεργό πολίτη και έναν ανιδιοτελή αγωνιστή της Αριστεράς και της οικολογίας, την ψυχή της παρέας, που σε κάθε συζήτηση, σε κάθε προβληματισμό και ανησυχία, ήταν πάντα εκεί, να μας δείχνει το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον τόπο του.

Έναν δημοτικό σύμβουλο που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σεβασμό, ήθος, αγωνιστικό πνεύμα και συνέπεια. Ο Μιχάλης υπήρξε υποψήφιος βουλευτής το 2007, υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, ενώ το 2019 εκλέχθηκε ξανά, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά με πάθος, ιδανικά, αρχές και αξίες για την πρόοδο της πόλης του Ρεθύμνου, στο πλευρό του Θωμά Κρεβετζάκη. Και θα εξακολουθούσε να υπηρετεί, αν δεν τον έβρισκε ένα σοβαρό θέμα υγείας που δυστυχώς δεν τον άφησε να συνεχίσει το έργο του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή. Η διαδρομή του και η δράση του στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ήταν εξαιρετική, άξια λόγου, γεμάτη θετικά στοιχεία, που μόνο συγκίνηση μας προκαλούν, επειδή εντελώς ξαφνικά έκλεισε ο κύκλος τους.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκ μέρους των συνεργατών σου στην παράταξη, καλό σου ταξίδι Μιχάλη… Θα μας λείψεις…

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου: Την Κυριακή το πρωί έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ανδρουλάκης, ένας ξεχωριστός σύντροφος, ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς του Ρεθύμνου. Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στον Συνασπισμό της αριστεράς και της Προόδου και στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη στο Ρέθυμνο. Αφοσιωμένος στις ιδέες και τους αγώνες της, υπηρέτησε με πάθος, ανιδιοτέλεια και συνέπεια την Αριστερά από διάφορες θέσεις. Εκλεγόταν ανελλιπώς μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου από την ίδρυση του. Υπήρξε Υποψήφιος Βουλευτής στις Βουλευτικές εκλογές του Σύριζα το 2007, διετελεσε δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου από το 2010 μέχρι τον αδόκητο θάνατό του με τις υποστηριζόμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ παρατάξεις «Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών» (2011-2014), Υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη – Ανατροπή» (2014-2019), της οποίας ήταν και επικεφαλής, «Οι Πολίτες Μπροστά – Ένας Δήμος για Όλους» (2019-2022).

Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος στο Δ.Σ. του Επιμελητήριου Ρεθύμνου και Πρόεδρος του Μεταποιητικού τμήματος, ενώ συμμετείχε ενεργά στο αντιπολεμικό και το περιβαλλοντικό κίνημα (από τους πρωτεργάτες και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου), στα κινήματα αλληλεγγύης και τις πολιτιστικές κινήσεις του τόπου μας.

Ριζοσπαστικός στις ιδέες του αλλά χωρίς δογματική σκέψη, μαχητικός στις απόψεις του αλλά πάντα σε ήπιους τόνους, ευήκοος συνομιλητής και ιδανικός συνεργάτης, καθώς είχε πάντα τη διάθεση συν διαμόρφωσης και σύνθεσης θέσεων, αποφάσεων και λύσεων, πρόθυμος να βοηθήσει όσους και όσο μπορούσε, σεμνός και ακέραιος χαρακτήρας και χωρίς ίχνος έπαρσης, δε δίστασε ποτέ να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του, έντιμος και αξιοπρεπής επιχειρηματίας, αφοσιωμένος φίλος. Αυτός ήταν ο Μιχάλης Ανδρουλάκης και έτσι θα τον θυμόμαστε. Ο θάνατος του αφήνει ανεκπλήρωτο κενό στο αριστερό κίνημα και στη συλλογική ζωή της πόλης μας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όσα μαζί ονειρευόμασταν Μιχάλη …και θα είσαι πάντα εκεί.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ανδρέας Ξανθός-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: Άλλη μια οδυνηρή απώλεια αγαπημένου συντρόφου και φίλου. Αυτή τη φορά ήταν ο Μιχάλης Ανδρουλάκης που μας άφησε πρόωρα, αιφνίδια και αθόρυβα. Ένας ανοιχτόκαρδος άνθρωπος, ένας καλός επαγγελματίας, ένας ενεργός πολίτης και ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς. Δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψήφιος Δήμαρχος το 2014 και υποψήφιος βουλευτής το 2007, δραστήριο μέλος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, του Περιβαλλοντικού και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Πάντα διαθέσιμος και παρών στις μικρές και μεγάλες μάχες της κοινωνίας του Ρεθύμνου, πάντα κοντά στις αγωνίες των συμπολιτών μας, συμμετέχοντας σε κάθε κινηματική πρωτοβουλία και σε κάθε συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου «χώρου», για την ανθεκτικότητα της τοπικής οικονομίας και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Η συντριβή και θλίψη όλων μας είναι μεγάλη, ειδικά όσων μοιραστήκαμε από τα νιάτα μας με το Μιχάλη κοινά οράματα, αξίες και ευαισθησίες, όσοι και όσες συμπορευτήκαμε μαζί του με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και πραγματική φιλία. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για το Μιχάλη μας-Ένας φίλος του: Εδώ και χρόνια είχα πιστέψει ότι, καινούριοι φίλοι δίχως κάποια, μικρή έστω, δόση ιδιοτέλειας δεν βρίσκονται πια, ιδίως σε ηλικίες σαν τη δική μου. Βρέθηκε όμως σε μια επαρχιακή πόλη κάποιου νησιού, ένας Μιχάλης που έφερε τα πάνω κάτω στα καλά τακτοποιημένα συμπεράσματά μου.

Θα κρατήσω ό,τι μας έδωσε απλόχερα, την ανιδιοτέλεια τη συντροφικότητα και την αγωνία για την αριστερά που οραματιζόμαστε, αυτή την αριστερά που μας έφερε τόσο κοντά, όλη την παρέα, από τον Γιάννη και τη Χρυσούλα μέχρι τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Καλό δρόμο. Και σ’ εκείνον και σ’ εμάς. ( Γ.Ο. (Μ)- Ρέθυμνο 15-11-2022 ).

Γιώργος Μαρινάκης – δήμαρχος Ρεθύμνης: Αποχαιρετώντας το φίλο και συνάδελφο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Μιχάλη Ανδρουλάκη, ανακαλώ από τη μνήμη μου το παρελθόν μου μοιραστήκαμε στην ίδια γειτονιά, στα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας, στις ανησυχίες και τις ελπίδες της εφηβείας και της νεότητάς μας.

Η αγάπη μας για το Ρέθυμνο και η ενεργή ενασχόλησή μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επεφύλαξαν την εκ νέου συνύπαρξή μας, επί σειρά ετών, στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε πλήθος συσκέψεων και συνεργασιών, όπου οραματιζόμασταν, σχεδιάζαμε και βάζαμε το λιθαράκι μας στη μελλοντική εξέλιξη του Ρεθύμνου. Πάντοτε με ευπρέπεια και καλή διάθεση. Διότι ο Μιχάλης παρέμεινε, μέχρι την ύστατη ώρα του, προσηλωμένος στον παραγωγικό διάλογο και αφοσιωμένος στις αρχές και αξίες του, αξιοπρεπής στις συνεργασίες του και μετριοπαθής στις αντιπαραθέσεις του.

Ήταν ένας γνήσιος ιδεολόγος, προοδευτικός, ανιδιοτελής, πρόθυμος να διαθέσει χρόνο και κόπο για κάθε επίκαιρο ή διαχρονικό θέμα που απασχολούσε το Ρέθυμνο.

Ένας καλός οικογενειάρχης και έντιμος επαγγελματίας, δραστήριος, αεικίνητος, καλοπροαίρετος και προσηνής συμπολίτης, με οικολογικές ευαισθησίες και εθελοντική προσφορά.

Θα λείψει από την κοινωνία μας, από το Δήμο Ρεθύμνης, από την καθημερινότητα μας, την οποία αγωνίζονταν διαρκώς, με τη γνωστή δοτικότητα και ενέργειά του, να βελτιώσει. Καλό ταξίδι φίλε και συνάδελφε Μιχάλη.

Μας άφησες νωρίς, αλλά μας άφησες πολλά.

Θα σε θυμόμαστε με την εκτίμηση που αξίζουν καλοί άνθρωποι, όπως υπήρξες κι εσύ.

Η Τομεακη Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ανδρουλάκη που έφυγε χθες πρόωρα από την ζωή.

Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης υπήρξε ανιδιοτελής και τίμιος αγωνιστής, συμμετείχε ενεργά και με συνέπεια στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Ο Μιχάλης, θα μείνει για πάντα στο μυαλό και στη καρδιά μας, ως ένας επιχειρηματίας που τίμησε μία άξια διαδρομή ζωής και η ξαφνική απώλεια του, μας θλίβει.

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης απευθυνόμαστε στους οικείους του, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια και δηλώνοντας ότι θα τους συμπαρασταθούμε στο μέτρο του δυνατού.

Καλό ταξίδι συνάδελφε Μιχάλη και φίλε μας.

Ψηφίσματα στη μνήμη Μιχάλη Ανδρουλάκη

* Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα 14 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.30, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα της είδησης του θανάτου του Μιχάλη Ανδρουλάκη, Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα θλίψης που διακατέχουν όλα τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος και αναφέρθηκε στη διαρκή και παραγωγική δράση του στην εξέλιξη και ανάπτυξη του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πολυετή, ενεργή και με θετικό αποτύπωμα συμμετοχή του εκλιπόντος στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έμφαση στη γόνιμη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, ο Μιχάλης Ανδρουλάκης υπηρέτησε το Δήμο Ρεθύμνης με αφοσίωση, συνέπεια, ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια.

Υπερασπίστηκε τις αξίες και τις αρχές της δημοκρατίας, των ίσων ευκαιριών και της αλληλεγγύης στις οποίες πίστευε, με ευπρέπεια, ακεραιότητα και ήθος. Συνεργάστηκε με το δημοτικό σύστημα και τους συναδέλφους του στο Δήμο Ρεθύμνης, πάντοτε με γνώμονα την πρόοδο, τη συνοχή και την ευημερία της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας.

Προασπιστής του εθελοντισμού, εκφραστής -δια του προσωπικού παραδείγματος- του αλτρουϊσμού, θερμός υποστηρικτής της κοινωνικής και οικολογικής ισορροπίας, ο εκλιπών μοιράζονταν με τους συνεργάτες και τους συμπολίτες του, την αγάπη του αλλά και την αγωνία του για το μέλλον του Ρεθύμνου, προσφέροντας ανιδιοτελώς χρόνο, προσωπική εργασία και κόπο ως το τέλος της ζωής του.

Με αυτές τις αρχές, πορεύτηκε στην προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή ως ικανός επαγγελματίας και καλός οικογενειάρχης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τον δήμαρχο Ρεθύμνου, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρόν Ψήφισμα στη μνήμη του Μιχάλη Ανδρουλάκη και να πράξει, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης κι εκτίμησης στη συνεισφορά του εκλιπόντος στο Ρέθυμνο, τα εξής:

Ψηφίζει Ομόφωνα

1. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα θερμότατα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να αναγνωστεί τον παρόν Ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Νικόλαο Αγριμάκη στους συμμετέχοντες στην τελετή.

Να διατεθεί εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης το εγκεκριμένο η από την Οικονομική Επιτροπή του Δ.Ρ. χρηματικό ποσό ως συνδρομή στη δαπάνη εξοδίου τελετής του εκλιπόντος, σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβε εκτάκτως σε εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

3. Να δημοσιεύσει το παρόν Ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Ο πρόεδρος, Νικόλαος Αγριμάκη

Ο δήμαρχος, Γιώργης Χ. Μαρινάκης

Τα μέλη

* Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης συνεδρίασε εκτάκτως, με τηλεδιάσκεψη, σήμερα 14 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 π.μ., ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου και προέδρου του Μεταποιητικού μας τμήματος, Μιχαήλ Ανδρουλάκη, επιχειρηματία οπτικού, ενεργού μέλους της Ρεθεμνιώτικης κοινωνίας, με ιδανικά, αρχές και αξίες για την πρόοδο της επιχειρηματικότητας, με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση,

ομόφωνα:

1. Εκφράζει την βαθιά θλίψη της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Αποφασίζει να παραστεί σύσσωμη στην εκφορά του.

3. Εγκρίνει να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία των υπηρεσιών του σε ένδειξη πένθους την ημέρα της εκφοράς του από ώρα 13:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους.

4. Εγκρίνει την κατάθεση χρηματικού ποσού στη μνήμη του για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

5. Εγκρίνει την δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στις τοπικές εφημερίδες.

6. Εγκρίνει την κατάθεση στεφάνου από λουλούδια στη σορό του.

Ο πρόεδρος

Τα μέλη

* Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου

Ύστερα από την αναγγελία του θανάτου του συζύγου της εκλεκτής μας συναδέλφου Αναστασίας Κοπανάκη, ο σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου θέλει να συμπαρασταθεί στην συνάδελφο και την οικογένειά της και να εκφράσει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του Μιχάλη Ανδρουλάκη, ενός Ρεθεμνιώτη τόσο αγαπητού. Ενός ενεργού πολίτη που με το επαγγελματικό και κοινωνικό του ήθος, την ευαίσθητη παρουσία και δράση του κοσμούσε την πόλη μας. Ο βίος και η πολιτεία του θα είναι η παρήγορη σκέψη για τη σύντροφό του και η παρακαταθήκη για τα υπέροχα παιδιά του.

Στη μνήμη του ο σύλλογός μας θα διαθέσει το χρηματικό ποσό αντί στεφάνου κατά την επιθυμία της οικογένειας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Καλό σου ταξίδι Μιχάλη…

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου

* Σύλλογος Κατοίκων Τριών Μοναστηρίων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τριών Μοναστηριών Ρεθύμνου στο θλιβερό άκουσμα του θανάτου του συμπολίτη μας Μιχάλη Ανδρουλάκη, συνήλθε έκτακτα σε συνεδρίαση σήμερα την 13-11-2022 και εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και του οικείους του εκλιπόντος Μιχάλη Ανδρουλάκη. Ο Σύλλογός μας και το Ρέθυμνο έχασε ένα τόσο νέο συντοπίτη μας, ο οποίος συμμετείχε από την αρχή στους δικαστικούς αγώνες μας για την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή μας, τόσο ως δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, όσο και ως μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ρεθύμνου. Η πόλη μας έχασε ένα ευαισθητοποιημένο Ρεθεμνιώτη που συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας θα παρασταθεί στην εξόδιο ακολουθία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου