122 συμμετοχές παραγωγών – 722 ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρίες διανομής – 1.273 καταστήματα τροφίμων – 17.500 παράλληλες συναντήσεις
Για 3ησυνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς αγοράς τροφίμων και ποτών.
Το Forum Κρητικών Προϊόντων, που ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην HELEXPO, μετρά ήδη δώδεκα χρόνια ζωής, ενώ τα τελευταία τρία έτη πραγματοποιείται και στην Αθήνα.
Στο φετινόForumσυμμετέχουν 120 παραγωγοί, 722 ξενοδοχειακές εταιρίες και εταιρίες διανομής, καθώς και 1.273 καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, ενώ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 17.500 συναντήσεις.
Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κυρίαρχο στοιχείο του Forum που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Χανίων, Ρέθυμνου και Λασιθίου, είναι η δυνατότητα που δίνει για άμεση επικοινωνία των παραγωγών με την βιομηχανία διανομής τροφίμων.
Μέσα από αυτές τις B2Bσυναντήσεις οι δύο πλευρές αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη ς καθώς έχουν αμφότερες την ευκαιρία να καταδείξουν τις δυνατότητες και την προοπτική των κρητικών προϊόντων.
Αναφερόμενος στο 3oForumΚρητικών Προϊόντων της Αθήνας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μέσο της διοργάνωσης αυτής «όλος ο κόσμος αποκτά απευθείας πρόσβαση στα διάσημα κρητικά προϊόντα τα οποία διαχρονικά χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα τους».
«Μετά την 12η διοργάνωση στην Κρήτη και την 3η στην Αθήνα, στόχος μας πλέον είναι το 1ο ForumΚρητικών προϊόντων στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες. Ώστε να δείξουμε τον διατροφικό πλούτο της Κρητικής γης», τόνισε.
«Θερμά ευχαριστήρια από τους διοργανωτές, στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και στους χορηγούς της επιχειρηματικής συνάντησης Κρητών παραγωγών», πρόσθεσε.