Από την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως και τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες οδικής ασφάλειας στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα από την οδό Ζαμπελίου. Πρόκειται για το έργο το οποίο ο δήμος Ρεθύμνης εξασφάλισε χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 740.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Το έργο αυτό θα έρθει να «κουμπώσει» στις εργασίες ανάπλασης που προηγήθηκαν στην οδό Κονδυλάκη. Το έργο θα ξεκινήσει από τη διασταύρωση της Ζαμπελίου με την Κονδυλάκη και θα αφορά σε αποκατάσταση πεζοδρομίων, υποδομές για ΑμεΑ και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στα «Ρ.Ν.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Άγγελος Μαλάς οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης παραμένουν ως έχουν, ενώ όπως είπε μετά την Ζαμπέλιου θα ακολουθήσουν εργασίες στην οδό Δασκαλάκη. Στο πλαίσιο του έργου προβλέται μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Δασκαλάκη από τη συμβολή της με τη Ζαμπελίου μέχρι και την Χατζημιχάλη Γιάνναρη, παρέμβαση η οποία έχει σχεδιαστεί να συνδυαστεί με μια νησίδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συμβολή της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Δημητρακάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Ρ.Ν.» ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι το έργο αυτό να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.













