Γεννήθηκα στην Νίθαυρη Αμαρίου. Εμαι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Waterloo στον Καναδά, επίσης απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών του κολεγίου Devry Institute of Technology στο Toronto Καναδά. Είμαι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Υψηλής Τεχνολογίας και Πληροφορικής DATACRETA A.E.T.E.B.E η οποία πρόσφατα μετονομάστηκε σε INFORMER BYSINES SYSTEMS A.E. επεκτείνοντας την δραστηριότητα της στην Αθήνα . Επίσης ήμουν συνιδρυτής του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών “PRINCE COLLEGE” με συναδέλφους του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στο οποίο εκπαιδευτήκαν εκατοντάδες απόφοιτοι λυκείου στον τομέα της Πληροφορικής και οι οποίοι στελέχωσαν επιχειρήσεις και οργανισμούς της Κρήτης. Στην Ελλάδα εργάστηκα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας σαν Διευθυντής του τεχνικού τμήματος του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Συμμετείχα σε ερευνητική ομάδα (σαν εκπρόσωπος της επιχείρησης μου) μαζί με επιστήμονες από 12 πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ενωσης) μέσα στα πλαίσια του προγράμματος “Leonardo da vinci” της Γαλίας. Ο σκοπός της ομάδας ήταν η διερεύνηση (μέσω συνεντεύξεων με επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης) των αναγκών για θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση για τους απόφοιτους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ώστε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στον Καναδά εργάστηκα σαν ερευνητής στον Τομέα Υψηλής τεχνολογίας στα πανεπιστήμια του Waterloo και MacMaster (στο τμήμα Πυρηνικής Φυσικής) και σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Ontario Hydro (Δημόσια επιχείρηση Ηλεκτρισμού και Ενέργειας) του CANADA και στο Κεντρικό Ταχυδρομείο του Οντάριο.
Τα πρώτα μου Χρόνια στον Καναδά ήταν πολύ δύσκολα. Χρειάστηκε να δουλέψω σε Βενζινάδικο, σε Κοτοπουλάδικο, σε ψησταριά και 5 χρόνια σε χυτήρια αλουμινίου. Ταυτόχρονα παρακολουθούσα μαθήματα στο Λύκειο για να βελτιώσω τα Αγγλικά και εν συνεχεία σε νυχτερινό κολέγιο κατάφερα να αποφοιτήσω και να πάρω το πτυχίο του Ηλεκτρονικού. Όταν αποφάσισα να πάω στο Πολυτεχνείο και να σπουδάσω Μηχανικός στο τμήμα της Ηλεκτρολογίας και Επιστήμης Υπολογιστών ήμουν ήδη παντρεμένος με την συγχωριανή μου Ιφιγένεια το γένος Λαντζουράκη.
Η αξιοκρατία στον Καναδά μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχτώ και να διακριθώ σαν επιστήμονας. Στην Ελλάδα ήλθα το 1985 σαν ειδικός επιστήμονας κατόπιν πρόσκλησης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας.
Δεν υπήρξα ποτέ μου Συνδικαλιστής, ούτε Αφισοκολλητής ούτε διετέλεσα πρόεδρος σε (ενδεικτικά) πέντε σωματεία (επιμελητήρια, εμπορικούς συλλόγους, συνδικάτα κ.λ.π.) γιατί δεν θα μου έμενε χρόνος ούτε για δουλειά, ούτε για χειροκρότημα.
Τα τελευταία χρόνια αποσύρομαι σταδιακά από την επιχείρηση μου, την διοίκηση της οποίας αναλαμβάνει ο υιός μου Ηλίας Βοσκάκης.
Δεν είχα σκοπό να χαλάσω την «Ζαχαρένια» μου και να ασχοληθώ με τα κοινά και έχω απορρίψει πολλές προτάσεις στο Ηράκλειο. Στο Αμάρι ερχόμουν να παίξω την πρέφα μου και να πιώ την ρακί μου με τους απλούς, καλόκαρδους, πατριώτες και φιλόξενους ανθρώπους του Αμαρίου. Αυτά μέχρι που συνάντησα τον Δήμαρχο ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑ και μου αναστάτωσε τον ρυθμό μου. Εντυπωσιάστηκα από το πνευματικό του επίπεδο, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και προπάντων την αυταπάρνηση για την θυσία που κάνει για να επιτύχει το έργο του στην ανάπλαση του Αμαρίου. Ενοιωσα ένοχος που για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Αμάρι δεν εχω βάλει ούτε ένα λιθαράκι, αλλά μόνο απολαμβάνω την φιλοξενία του και τις ομορφιές του.
Ο Σημαντήρας με έπεισε ότι με την εμπειρία μου, σε συνεργασία με τους διαλεκτούς και άξιους συνυποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού «ΑΜΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» μπορώ να προφέρω πολλά στον Δήμο Αμαρίου τόσο και σε θέματα οργάνωσης όσο και στην εξοικονόμηση πόρων από διάφορα Ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ακολούθησα τον Δήμαρχο Σημαντήρα και είμαι υπερήφανος για την απόφαση μου. Είμαι ενθουσιασμένος από τους συνεργάτες μου που όλοι χαρακτηρίζονται από το ήθος και το πνευματικό σους επίπεδο. Είναι όλοι τους διαλεκτοί. Χαίρομαι της φιλοξενίας των Αμαριωτών και σίγουρα είναι μια σημαντική αποζημίωση για την προσπάθεια μου.
Συνεχίζω όμως να απογοητεύομαι από την προχειρότητα με την οποία εφαρμόζονται οι νόμοι στην φτωχή μας χώρα. Δυστυχώς η προχειρότητα αυτή μας κατάντησε φτωχούς. Διάβασα και την εγκύκλιο και τους νόμους για την υποψηφιότητα προσώπων στις εκλογές. Γνώριζα το ακατανόητο για όλο τον κόσμο «Βουλευτικό Άσυλο», δεν γνώριζα όμως το «Αστυνομικό Ασυλο». Πως είναι δυνατόν ο νόμος να μην τηρείται από όργανα του νόμου; Πως είναι δυνατόν να αλλοιώνονται οι εκλογές και να αποφασίζεται εκ των υστέρων η νομιμότητα ή μη του Υποψηφίου Δημάρχου για τον δήμο μας;
Ντρέπομαι να δημοσιεύσω φωτογραφίες υποψηφίου δημάρχου και οργάνου της τάξης στο χωριό μου και στα υπόλοιπα χωριά, σε στύλους της ΔΕΗ, ανάμεσα σε νεκρώσιμα και μνημόσυνα . Διάβασα τον σχετικό νόμο και είναι και αυτό παράνομο (πέραν της ασέβειας και του βανδαλισμού). Ελπίζω η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» να μην είναι μεταβολή και επιστροφή στις αφισοκολλήσεις των προσώπων «ΣΩΤΗΡΩΝ ΜΑΣ»
Ευχομαι στην χώρα μας να επικρατήσει η τήρηση των νόμων και η αξιοκρατία και να ξεχάσουμε το ρουσφέτι και το βόλευα, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρξει σωτηρία.
Ελπίζω ο Αμαριώτικος λαός να κρίνει αξιοκρατικά όλους τους υποψηφίους και να εκλεγούν οι άξιοι να προσφέρουν και έντιμοι να διαχειριστούν τον δήμο μας.