Η αιμοδοσία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ίδρυση του σωματείου στα γραφεία του Συλλόγου. Σκοπός της δράσης αυτής είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας στην κοινωνία, καθώς και στο να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος που διατηρεί το σωματείο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι κάποιες από τις κατηγορίες που εκπροσωπεί το σωματείο, πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως μεσογειακή αναιμία, είναι από τους κατεξοχήν αιμολήπτες. «Η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ύψιστο δώρο στον άνθρωπο, ο οποίος σώζεται από το αίμα που δωρίζει κάποιος άλλος και του στοιχίζει μόνο 10 λεπτά από το χρόνο του. Είναι πραγματικά ένα δώρο για τα άτομα με αναπηρία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου Δημήτρης Τσαχάκης.
Σχετικά με τη συμμετοχή στη δράση ο πρόεδρος του σωματείου εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος «Η αιμοδοσία πάει καλά, ορισμένοι ήρθαν πολύ πρωί και δεν είχε εγκατασταθεί ακόμα το συνεργείο εδώ, οπότε έδωσαν αίμα στο Νοσοκομείο. Υπάρχει συμμετοχή, υπάρχει ροή και νομίζω ότι μέχρι το μεσημέρι που διαρκεί θα πάει ακόμα καλύτερα. Στόχος δεν είναι μόνο να μαζευτεί μεγάλη ποσότητα αίματος αλλά είναι και η διάδοση της ιδέας».
Παράλληλα η Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι και ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και κοινωνικού ελέγχου, αφού τα ΑμεΑ όλης της χώρας αντιμετωπίζουν την εξαθλίωση. «Στη βαθιά και παρατεταμένη κρίση που πλήττει σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας μας, τα ΑμεΑ πλήττονται πολλαπλάσια. Αυτό γιατί η πολιτεία δεν έκανε ποτέ μια έρευνα για το κόστος ζωής λόγο αναπηρίας. Παίρνονται πολύ συχνά μέτρα, τα οποία είναι άδικα και παράλογα. Όπως για παράδειγμα η κατάργηση του εξωιδρυματικού επιδόματος στην περίπτωση που ο ασθενής με παραπληγία νοσηλευτεί έστω και για μία μέρα στο Νοσοκομείο, το ηλικιακό όριο στην καταβολή του ΕΚΑΣ μιας και το 95% των αναπηρικών συντάξεων αφορά άτομα κάτω των 65 ετών, η λειτουργία του ΚΕΠΑ με τις τεράστιες λίστες αναμονής κ.λπ.» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαχάκης.