Βρέξει, χιονίσει ή καύσων επικρατεί, αυτοί που θα πληγούν περισσότερο ή ίσως αποκλειστικά θα είναι αυτοί που δεν διαθέτουν τα μέσα για να αντιμετωπίζουν κάθε φορά της φύσης τις εμπλοκές στη ζωή των ανθρώπων.
Υπάρχουν και οι χώρες που λόγω του γεωγραφικού πλάτους ή μήκους στο οποίο ανήκουν, είναι πιο ευάλωτες στου κλίματος τις αλλαγές.
Τώρα βέβαια άλλο βρέξει και άλλο, Βrέξιτ που αποφάσισαν οι Βρετανοί σε δημοψήφισμα που έγινε πρόσφατα.
Αλλά και το… Brexit άλλους ευνοεί ή νομίζουν ότι τους ευνοεί και άλλους πλήττει, κατά τα όσα διαβάζουμε και μαθαίνουμε.
Για τη χώρα μας ο Τουρισμός και οι Έλληνες φοιτητές ή εργαζόμενοι που ζουν στην Αγγλία, είναι οι παράγοντες που θα αισθανθούν το Brexit όχι και τόσο ευχάριστα και η Κύπρος με τις ειδικές σχέσεις που έχει με την Αγγλία.
Τώρα το φιλοσοφείν περί Brexit ή no Brexit όσο γίνεται πιο αισθητή η αποχώρηση των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γίνεται και φιλοσοφείν ρεαλιστικότερο και εκ των πραγμάτων.
Το Ρέθυμνο ως τουριστική πόλη που δέχεται πλήθος Βρετανών το καλοκαίρι θα έχει τις δικές του θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις.
Η Αγγλία είναι μια δύναμη οικονομική, που ως εκ της θέσης της επηρεάζει πολλές χώρες η πολιτική που ακολουθεί.
Και για τους Γραικούς τους παλιότερους και τους νεότερους, εκτός των άλλων που τους χωρίζουν, πολιτικά πάντα υπήρξαν οι φιλικές ή μη φιλικές διαθέσεις των πολιτών υπέρ της Α ή της Β Μεγάλης Δύναμης αιτία αντιθέσεων και διαφορών.
Ρωσόφιλοι, Αγγλόφιλοι, Γερμανόφιλοι και κυρίως Αμερικανόφιλοι είμαστε «εξ απ’ ανέκαθεν» και τώρα το Brexit δεν μας αφήνει αδιάφορους και ως Έλληνες και ως… Ευρωπαίους.
Σε καλό μας.