Άλλωστε πιστεύω πως όλη αυτή η ανταλλαγή αρνητικών δημοσιεύσεων, έχει κουράσει τον κόσμο και δεν προσθέτει τίποτα πλέον στον πολύπαθο Δήμο Αγίου Βασιλείου.
Καταρχήν θα πρέπει να τονίσω ότι με τον κ. Πιπεράκη αποκτήσαμε επαφή συνεργασίας από το 2004 και όχι από το 1995, όπως αναφέρει ο κ. Τσιγδινός και ποτέ δεν είχα κακή προσωπική σχέση μαζί του. Οι διαφορές που δημιουργήθηκαν ανάμεσά μας, αφορούν αμιγώς αυτοδιοικητικά θέματα και οφείλονται στους χειρισμούς, την ανεπάρκεια και την κακοδιοίκηση εκ μέρους του Δημάρχου σε συνδυασμό με την μικροπολιτική ορισμένων άπειρων συνεργατών του, που οδήγησαν στην απαξίωση του Δήμου μας και τον έβαλαν σε περιπέτειες. Το γεγονός ότι πήρα σαφώς κάποιες αποστάσεις μετά το πρώτο εξάμηνο της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δημάρχου, οφείλεται στο ότι δεν τηρήθηκε η προεκλογική συμφωνία της παράταξής μας. Η κοινή αναπτυξιακή στόχευση, η συνεργασία και η διαφάνεια, περιήλθαν σε δεύτερη μοίρα και «έδωσαν» τη θέση τους, σε μια άνευ προηγουμένου κακοδιαχείριση, με ψευτιές, παρανομίες, προσωπικές εξυπηρετήσεις σε βάρος του Δήμου και πολλά άλλα. Τολμώ να αναφέρω ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που άγγιξαν τα όρια της αυτοδιοικητικής παράνοιας.
Ο Δήμαρχος άλλα έλεγε, άλλα εννοούσε και στο τέλος άλλα έκανε. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει ένα διοικητικό χάος, ο καθένας να κάνει ότι θέλει με ότι αυτό συνεπάγεται και τα προβλήματα να αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό. Σήμερα δυστυχώς η κατάσταση είναι χειρότερη έως και ανεξέλεγκτη.
Πριν αναφερθώ στην τετραετία που συμπορευτήκαμε με τον κ. Πιπεράκη, ως σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου και ο κ. Τσιγδινός επικαλείται ως περίοδο καλής συνεργασίας, θα ήθελα να του θυμίσω την δική του συνύπαρξη με τον σημερινό Δήμαρχο την περίοδο 2002-2006.
Τότε ο κ. Πιπεράκης, σε ένα μείζον ζήτημα για την περιοχή του Δήμου Λάμπης, είχε ενεργήσει με διαφορετικό τρόπο από τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού που μετείχε. Συγκεκριμένα ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την παράταξή του για τον χειρισμό του φλέγοντος ζητήματος του παραλιακού δρόμου της Τριόπετρας, στη συνέχεια τάχθηκε με την αντίθετη άποψη που είχε εκφράσει ο τότε δήμαρχος κ. Ταταράκης, αφήνοντας σύξυλους τους πάντες. Αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση του επικεφαλής της τότε αντιπολίτευσης κ. Τζανουδάκη και η ανάληψη καθηκόντων συντονιστή αντιπολίτευσης από τον κ. Τσιγδινό. «Άπειροι» είναι οι αυτήκοοι μάρτυρες των λόγων και των χαρακτηρισμών που εξαπέλυε τότε ο κ. Τσιγδινός με αφορμή την στάση και την συμπεριφορά του κ. Πιπεράκη. Χαρακτηρισμοί που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί, γιατί εμπίπτουν στην έννοια της εξύβρισης. Αντί λοιπόν ο κ. Τσιγδινός να προτρέπει τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την δική μου πλήρως αιτιολογημένη τοποθέτηση, θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγήσει ο ίδιος ως «φρέσκος» αντιδήμαρχος, πως άλλαξε στάση και σήμερα εμφανίζεται τιμητής του ικανού (όπως αφήνει να εννοηθεί) Δημάρχου κ. Πιπεράκη. Πάντως ότι και να πει κανείς το σίγουρο είναι πως οι πράξεις μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια!
Για την περίοδο 2007-2010 που ήμασταν συνολικά έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Πιπεράκη, πράγματι η συνεργασία δεν ήταν κακή. Όμως ήταν και είναι κοινώς παραδεκτό, ότι εάν οι υπόλοιποι πέντε Σύμβουλοι ακολουθούσαμε την ουδέτερη στάση που είχε τηρήσει τότε ο κ. Πιπεράκης και δεν σηκώναμε το βάρος της αντιπολίτευσης, ίσως να μην κέρδιζε η παράταξή μας τις δημοτικές εκλογές του 2010.
Σε ότι αφορά τα εμφανιζόμενα ως έργα της διοίκησης Πιπεράκη ύψους 23.000.000 ευρώ, δικαιολογώ την έλλειψη γνώσης του κ. Τσιγδινού, γιατί η ενεργή συμμετοχή του στον Δήμο πραγματοποιήθηκε στο τέλος του 2012, όταν ως επιλαχόντας ανέλαβε καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου. Καλό θα ήταν όμως πριν αναπαράγει τα όσα ακούει, να διασταυρώνει τις πληροφορίες. Τον ενημερώνω λοιπόν όπως και όσους θέλουν να γνωρίζουν την πραγματική εικόνα ότι στο έργο του βιολογικού καθαρισμού Πλακιά, η μελέτη άρχισε επί Δημαρχίας Στέλιου Κλειδή, ίσχυσε επί δημαρχίας Μανώλη Μαστορογιαννάκη και απλώς επικαιροποιήθηκε στη τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Η μελέτη του βιολογικού στο Σπήλι ήταν έτοιμη, τα χρήματα για την αγορά οικοπέδου είχαν εξασφαλιστεί από εθνικούς πόρους, επί Δημαρχίας Γιάννη Ταταράκη και η μοναδική εκκρεμότητα αφορούσε την έγκριση ΠΕΧΩ. Η μελέτη ανακαίνισης των Μύλων Σπηλίου ήταν επίσης έτοιμη με όλες τις εγκρίσεις από την προηγούμενη διοίκηση. Εάν εξαιρέσουμε το γήπεδο των Μελάμπων, στα υπόλοιπα αναφερόμενα έργα η παρέμβαση του Δήμου Αγίου Βασιλείου, είχε διεκπεραιωικό χαρακτήρα. Στα δε Ολοκληρωμένα Σχεδία Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), ο όλος χειρισμός εκ μέρους του Δημοτικής Αρχής ήταν για κλάματα. Δεν υπήρξε καν ο στοιχειώδης έλεγχος επιλεξιμότητας δαπανών υλοποίησης των έργων (αγροτικός δρόμος) και η επιλογή του χωρικού ή θεματικού χαρακτήρα, αντιμετωπίστηκε στο παρά πέντε, με ερασιτεχνικό τρόπο, αφήνοντας ολοκληρωτικά απ’ έξω την γεωγραφική ενότητα του τ. Δήμου Φοίνικα.
Δεν ξέρω αν βοήθησα τον κ. Τσιγδινό να καταλάβει πως έχουν τα πράγματα, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Σε ότι με αφορά θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και γενικά για τη σχέση του Δήμου με τους συντοπίτες μας, που πρέπει να είναι σχέση εμπιστοσύνης και διαφάνειας.
Οι ανεμογεννήτριες του Γκλέτσου και τα οφέλη του debate του ΣΥΡΙΖΑ
Αν κάτι μείνει στην ιστορία από το debate του ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα είναι σχεδόν σίγουρα το κορυφαίο πολιτικό meme της...