O Θοδωρής Νίνος στο χθεσινό τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της τετραετίας και ύστερα από δυο τετραετίες ο ίδιος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ένιωσε την ανάγκη να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε τις δυο τετραετίες. Και, όπως καταλάβαμε, έδωσε τις εξηγήσεις απαντώντας σε ψιθύρους διαφόρων που του έχουν «χρεώσει» κάποιου είδους συμφωνία με τον Γιώργο Μαρινάκη, βάσει της οποίας δεν ασκούσε την αντιπολίτευση που όφειλε αλλά ήταν στα δημοτικά συμβούλια συγκαταβατικός. Κατά τους ίδιους ψιθύρους, με βάση τη συμφωνία δεν κατέβηκε και στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ως υποψήφιος δήμαρχος. Αυτό καταλάβαμε, έτσι ερμηνεύσαμε όσα είπε ο Θοδωρής Νίνος, δίνοντας απαντήσεις στους «ψιθυριστές».
Συνοπτικά ανέφερε ότι το 2014 κατέβηκε στις εκλογές με μόνο σκοπό του να προσφέρει στον τόπο, έχοντας ιεραρχήσει τα προβλήματα του δήμου και έχοντας ένα όραμα κι έναν σχεδιασμό. Στο πλαίσιο του δικού του σχεδίου την πρώτη τετραετία και μέχρι τα μισά της δεύτερης ασκούσε μια μονότονη αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή και όπως είπε: «Νομίζω είχα γίνει κουραστικός τα προηγούμενα χρόνια, σε κάθε τεχνικό πρόγραμμα, βάζοντας θέματα ποσοστού υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος και θέματα που άπτονται της φιλοσοφίας μου για την αυτοδιοίκηση. Ήμουν μονότονος, μέχρι που στα μέσα της δεύτερης θητείας, κάνοντας μια αλλαγή στην προσέγγιση μου, κουβέντιασα ευθέως με τον δήμαρχο, αναδεικνύοντας του την αγωνία μου κυρίως όταν παρατήρησα την περίοδο του Covid ότι το δημοτικό σύστημα είχε κάνει μια «κοιλιά», εκεί που η κοινωνία χρειαζόταν τη λειτουργία του περισσότερο. Καταλήξαμε με τον δήμαρχο τότε σε μια συμφωνία και εδώ δημόσια θέλω να πω πως η συμφωνία αυτή αφορούσε μόνο την προγραμματική σύγκληση των παρατάξεων, προκρίνοντας τα θέματα που απασχολούσαν το Ρέθυμνο και διεκδικώντας από κοινού την υλοποίηση έργων.
Αυτή ήταν η μοναδική συμφωνία που υπήρξε μεταξύ μας. Το τονίζω γιατί έχω κουραστεί να ακούω διάφορες φωνές προσπαθώντας να εξηγήσουν ορισμένοι τη μη συμμετοχή μου στις εκλογές με λόγους εντελώς αλλότριους από την πραγματικότητα. Και δεν έχω μετανιώσει. Γιατί έχω πει πολλές φορές ότι οι όποιες αντιπαραθέσεις σε αυτή την αίθουσα δεν αφορούν σε πρόσωπα. Σε καμιά περίπτωση. Τουναντίον υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση, τουλάχιστον από το πρόσωπο το δικό μου προς όλους τους συναδέλφους και προφανέστατα και στον πρώτο πολίτη του δήμου μας, στον δήμαρχο.
Αυτό το οποίο καταφέραμε με τον διάλογο ήταν να προκριθούν θέματα του δήμου που είχαν μείνει στο περιθώριο. Θεωρώ ότι η αλλαγή πλεύσης από μια αντιπολιτευτική τακτική που ήταν εντελώς αδιέξοδη και δεν πρόσφερε τίποτα ούτε στο δημοτικό σύστημα, ούτε στην κοινωνία, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα έργα όπως η επέκταση σχεδίου πόλης, ο περιφερειακός δρόμος, το ΤΠΣ, η διαχείριση απορριμμάτων, φτάσαμε σήμερα, 2,5 χρόνια μετά να έχουν δρομολογηθεί».
Καταληκτικά, ο κ. Νίνος συνέστησε τόσο στη νέα μείζονα αλλά και ελάσσονα αντιπολίτευση να ακολουθήσουν την αντιπολιτευτική τακτική του διαλόγου, που ακολούθησε η δική του παράταξη τα δυο τελευταία χρόνια, ώστε να είναι αποτελεσματική για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Από την πλευρά του και ο Γιώργος Μαρινάκης χαρακτήρισε κακεντρέχεια και κουτσομπολιά όσα λέγονται περί συμφωνίας του με τον Θοδωρή Νίνο. «Δεχτήκαμε λασπολογίες για προγραμματικές συμφωνίες. Δεν γνώριζα καν μέχρι το τέλος αν θα κατέβει στις εκλογές ή όχι. Ούτε πανηγύρια, ούτε παζάρια έγιναν, όπως αρέσκονται να λένε κάποιοι κουτσομπόληδες» είπε, προσθέτοντας ότι με τον Θοδωρή, τον οποίο θεωρεί φίλο του, συζήτησαν και υπερασπίστηκαν μαζί έργα για το καλό του τόπου, όπως ήταν ο περιφερειακός δρόμος που δεν είχε συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του νέου ΒΟΑΚ.