Δεν θα διεξαχθεί τελικά αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου το ραντεβού που είχαν «κλείσει» με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Παγκρήτια Συντονιστική.
« Ο λόγος της ακύρωσης αφορά το γεγονός ότι από την πλευρά μας είχε ζητηθεί η συνάντηση να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Κρήτης, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρης θεσμική εκπροσώπηση και ολοκληρωμένη συζήτηση των ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο του νησιού. Ωστόσο, το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Συντονιστικής.
Υπενθυμίζεται ότι επταμελής επιτροπή κτηνοτρόφων της Κρήτης είχε προγραμματίσει για αύριο συνάντηση στο Μεγάρου Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να μιλήσουν για τα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου, τις «κουτσερεμένες» έως ανύπαρκτες επιδοτήσεις που πιστώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αλλά και το νέο σύστημα ελέγχων και πληρωμών που θα ισχύσει το 2026.
«Η Παγκρήτια Συντονιστική θεωρεί ότι οι αποφάσεις που επηρεάζουν την Κρήτη πρέπει να λαμβάνονται με τη συμμετοχή και τη φωνή όλων των εμπλεκόμενων θεσμών. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται ότι δεν υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή της συνάντησης.
Η Επιτροπή παραμένει στη διάθεση του Υπουργείου για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης, όταν θα διασφαλιστεί η παρουσία όλων των φορέων της Κρήτης, όπως αρχικά είχε ζητηθεί.», προσθέτει η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Συντονιστικής.
Η πρόθεση των κτηνοτρόφων είναι να προχωρήσουν κανονικά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, με σκοπό να αποκλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια αλλά και να είναι «διαρκείας» τα μπλόκα που θα στηθούν.











