9 °C Rethymno, GR
30/01/2023

Αποφάσεις του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Δεκεμβρίου 2022, τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος Μιχάλη Ανδρουλάκη, μέλους του και προέδρου του Μεταποιητικού τμήματος, ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια στις 13/11/2022. Στη συνέχεια, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καλωσόρισαν το νέο μέλος Εμμανουήλ Αυγενάκη, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του εκλιπόντος.

Στη συνεδρίαση αυτή, το διοικητικό συμβούλιο, μεταξύ των άλλων:

1.- Αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της έρευνας εκθετών της φετινής «Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2022» (01-07 Ιουλίου 2022) που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αποτύπωση του βαθμού ικανοποίησης των εκθετών της διοργάνωσης, υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, όχι μόνο για την ανάγκη αναβάθμισης, επικαιροποίησης, ποιοτικού εκσυγχρονισμού και καλύτερης διοργάνωσης της γιορτής, αλλά, γενικότερα, για την ανάγκη στοχευμένης προβολής, μέσω ίσως και άλλων διοργανώσεων, των τοπικών προϊόντων που απαρτίζουν το πρότυπο της Κρητικής διατροφής.

Το διοικητικό συμβούλιο, για την ενδελεχή διερεύνηση του θέματος και την υποβολή εμπεριστατωμένων προτάσεων, σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για τη λήψη σχετικών αποφάσεών, σε επόμενη συνεδρίαση, συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του:

α) Εμμανουήλ Ψαρουδάκη, πρόεδρο της επιτροπής, β) Παρασκευή Αραπλή, γ) Ανδρέα Κλαψινό, δ) Θωμά Παπαδογιάννη, ε) Νικόλαο Ρεϊζάκη, μέλη.

2.- Αποφάσισε την καθιέρωση ετήσιας απονομής βραβείων της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικότητας, προκειμένου να τιμώνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταφέρνουν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να αναπτύσσονται, να καινοτομούν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και να στηρίζουν θέσεις εργασίας, οικογένειες και εισοδήματα.

Για τις εισηγήσεις που αφορούν στις λεπτομέρειες απονομής των βραβείων (κατηγορίες βράβευσης, διαδικασία, επιλογή βραβευόμενων κ.λπ.) το διοικητικό συμβούλιο συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του:

α) Κωνσταντίνο Σπυριδάκη, πρόεδρο της επιτροπής, β) Εμμανουήλ Ψαρουδάκη, γ) Θωμά Παπαδογιάννη, μέλη.

3.- Όρισε τους εκπροσώπους του στις γνωμοδοτικές επιτροπές για θέματα ναυαγίων Λιμεναρχείου και Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, ως εξής: α) Μιχαήλ Δανδουλάκης, ως τακτικός, β) Ιωάννης Παπαδάκης, ως αναπληρωματικός.

4.- Ενέκρινε την υπόδειξη του νέου μέλους του Εμμανουήλ Αυγενάκη, ως τακτικού εκπροσώπου του, για τη συγκρότηση της επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού της Π.Ε. Ρεθύμνης για θέματα του κλάδου Μεταποίησης.

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Ν. Ρεθύμνης, με το ποσό των 1.500,00 ευρώ (χίλια πεντακόσια) ως συνδρομή έτους 2022.

6.- Ενέκρινε επιχορήγηση: α) του Εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνης, με το ποσό των 4.000,00 ευρώ (τέσσερις χιλιάδες) και β) του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού συλλόγου Περάματος Μυλοποτάμου, με το ποσό των 3.000,00 ευρώ (τρεις χιλιάδες) για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο και το Πέραμα, αντίστοιχα, κατά την τρέχουσα περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς με σκοπό τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας και την τόνωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

7.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού συλλόγου Περάματος, με το ποσό των 1.500,00 ευρώ (χίλια πεντακόσια) για αντιμετώπιση λειτουργικών του εξόδων και συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του.

8.- Τέλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα εκλεγέντα από το Μεταποιητικό τμήμα, εξέλεξαν το νέο μέλος Εμμανουήλ Αυγενάκη, ως πρόεδρο του Μεταποιητικού τμήματος, σε αντικατάσταση του αποβιώσαντος Μιχαήλ Ανδρουλάκη.