Χωρίς νερό είναι τρεις μέρες η περιοχή της Λούτρας στο Αρκαδι με τους κατοίκους να είναι πλέον σε απόγνωση βιώνοντας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εν μέσω καύσωνα, αφού δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.
Οι διαμαρτυρίες που φτάνουν στα «Ρ.Ν.» είναι πολλές και λογικές, με τους κατοίκους να αγωνιούν εν όψει και του νέου κύματος καύσωνα. Όπως λένε επικοινωνούν διαρκώς με τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να λαμβάνουν καμία συγκεκριμένη απάντηση, με την έννοια ότι κάθε μέρα όπως δηλώνουν, η αιτιολογία που τους παρέχεται είναι άλλη. «Τη μια μας λένε ότι πρόκειται για βλάβη, την άλλη μας λένε ότι κάποιοι κλέβουν το νερό, την παρ’ άλλη ότι άδειασαν οι δεξαμενές. Την Τρίτη μας είπαν ότι κάποιοι άνοιξαν τις βάνες για να ποτίσουν κάποιοι τα περιβόλια τους. Αναρωτιόμαστε δεν πρέπει κανείς να δει τι συμβαίνει επιτέλους στη Λούτρα; Από που ποτίζουν τα περιβόλια; Πως ποτίζουν; Δεν γίνεται κάποιος να ποτίζει για να κάνει ντομάτες και φασολάκια και εμείς να μην έχουμε νερό. Παράλληλα αυτό που γίνεται με τις πισίνες είναι απαράδεκτο. Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται.
Έχουμε πλέον μαρτυρήσει και κάθε καλοκαίρι μαρτυρούμε με το νερό. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να λύσουν το θέμα του νερού. Λένε ότι από αύριο έρχεται νέο κύμα καύσωνα. Φανταστείτε σε ένα σπίτι μιας 5μελούς οικογένειας τι γίνεται στην τουαλέτα. Για το δε νεροχύτη δεν το συζητώ» μας λένε οι κάτοικοι οι οποίοι είναι πλέον όπως δηλώνουν σε απόγνωση.
Τα «Ρ.Ν.» απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Όπως μας είπε ο κ. Θεοδωράκης, είναι ενημερωμένος πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί και όπως πρόσθεσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η ΔΕΥΑΡ ασχολείται με το θέμα αυτό αναζητώντας λύσεις. Συμπλήρωσε ότι το θέμα της λειψυδρίας είναι μπροστά μας αφού αντίστοιχα ζητήματα υπάρχουν και σε άλλους οικισμούς του δήμου και τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στον ανάδοχο για μια νέα σωλήνα προκειμένου να φτάνει το νερό από τη δεξαμενή του Άδελε στη Λούτρα. Ειδικότερα, είπε: «Για περισσότερο από 15 μέρες προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της Λούτρας. Πιστεύουμε ότι η Λούτρα παίρνει νερό από τη δεξαμενή του Άδελε. Η δεξαμενή δεν έχει ποσότητα αρκετή. Αποφασίσαμε και έχουμε ήδη δώσει εντολή στον εργολάβο για τη δεξαμενή του Άδελε να τροφοδοτεί με νερό τη Λούτρα. Στη Λούτρα έχουμε κάνει ξεχωριστό σχεδιασμό. Έχουμε βάλει βάνα, έχουμε αλλάξει τη δεξαμενή, έχουμε αλλάξει τις σωληνώσεις, έχουμε κάνει πάρα πολλές ενέργειες και τώρα πιστεύω μετά και την τοποθέτηση της νέας σωλήνας που σχεδιάζουμε, ότι η Λούτρα θα έχει νερό.
Υπάρχει θέμα το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να το λύσουμε. Νομίζω ότι μόλις βάλουμε τη νέα σωλήνα θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Λίγη υπομονή συνιστούμε στους κατοίκους. Κάνουμε ότι μπορούμε. Κουβαλάμε βυτία και γεμίζουμε τη δεξαμενή. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι μπορεί να μη παίρνουν νερό λόγω υψώματος όμως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια» είπε.
Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως είχε προηγηθεί συνάντηση του ίδιου με τους κατοίκους όπου είχαν γίνει συστάσεις για την εξοικονόμηση νερού και όπως πρόσθεσε έχουνε επιβληθεί πρόστιμα: «Είχαμε επισημάνει στους κατοίκους το πρόβλημα της λειψυδρίας. Και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης για αρδευτικούς λόγους διαφορετικά δε θα έχουν νερό. Έχουμε ήδη επιβάλει πρόστιμα όταν εντοπίσαμε κάποιους που αδειάζουν πισίνες και όσους εντοπίζουμε με λάστιχο. Χωροφύλακες δεν είμαστε. Θα πρέπει και οι ίδιοι οι κάτοικοι να προστατεύσουν την περιοχή τους.
Δεν είναι μόνο η Λούτρα. Ζητήματα έχουμε και στο Ατσιπόπουλο και στο Σελλί και στη Μύρθιο και στους Αρμένους, τα νότια χωριά της Δ.Ε Αρκαδίου. Σε όλα τα χωριά παρουσιάζονται προβλήματα λόγω λειψυδρίας» κατέληξε.