Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
Ρεθεμνιώτικα Νέα
Advertisement
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ρεθεμνιώτικα Νέα
No Result
View All Result
Αρχική Τουρισμός

Η Περιφέρεια Κρήτης σε Workshop στη Γάνδη για την «Αυθεντική Κρήτη»

Newsroom Από Newsroom
26/03/2026 - 2:21 μμ
στην κατηγορία Τουρισμός
2 (4)

Στο Greek Tourism Workshop, στη Γάνδη, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2026. Τα Workshops/Roadshows με τις συνοδές εκδηλώσεις αποτελούν ένα δυναμικό και στοχευμένο τμήμα για επαγγελματίες του τουρισμού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων τουρισμού του Βελγίου. Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Σοφία Γραμματά. Από πλευράς θεσμικών φορέων, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε, επίσης από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Βόλου, καθώς και από τους Τουριστικούς Οργανισμούς Θεσσαλονικής, Χαλκιδικής και Πιερίας. Την Κρήτη επιπρόσθετα εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Το ενδιαφέρον για την Κρήτη ήταν έκδηλο, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με  εκπροσώπους τουριστικών γραφείων οι οποίοι αναζητούσαν πληροφορίες από τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, σχετικά με τον τομέα που δραστηριοποιούνταν όπως περιπατητικό τουρισμό, οινοτουρισμό και γαστρονομικό τουρισμό καθώς και διοργάνωσης ομαδικών ταξιδίων  με επίκεντρο στον πολιτισμό και την ιστορία. Η παρουσίαση της Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, δεδομένου οτι αφορούσε στην απαράμιλλη αυθεντικότητα της Κρήτης ως προορισμού καθώς και τη βράβευσή της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης. Η προσφιλής πλατφόρμα incrediblecrete.gr με τον διαδραστικό χάρτη και τα QR’s, για την άμεση πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία προωθητικού υλικού προσφέρουν μια σύγχρονη και εύχρηστη λύση καθώς  διευκολύνουν τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τους επισκέπτες στην άμεση αναζήτηση και αποθήκευση πληροφοριών.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς, οι Βέλγοι στρέφουν το  ενδιαφέρον τους προς την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση και την γαστρονομία της Κρήτης. Παρατηρείται μια σαφής τάση απομάκρυνσης από τον «εγκλεισμό» στο ξενοδοχείο και πλέον διαφαίνεται η έντονη επιθυμία των επισκεπτών για εξερεύνηση και ανακάλυψη νέων εμπειριών.

Τηρώντας τις αρχές της φιλοξενίας, και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, παράλληλα με την ενημέρωση και τη συζήτηση με τους επαγγελματίες τουριστικού κλάδου, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης τους προσέφερε παραδοσιακά εδέσματα του νησιού όπως ανθότυρο, γραβιέρα και ρακή. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο προϊστάμενος τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Γεώργιος – Νικόλαος Πανταζής και η Υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Αλεξάνδρα Γλυκάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε: «Σε μια περίοδο που η σκιά του πολέμου πλανάται πάνω από το Ιράν, το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόλπο, το Workshop στην Γάνδη του Βελγίου ήταν εντυπωσιακό και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Χωρίς καμία ένδειξη κινδύνου, η Ασφαλής, η Γαστρονομική και η Ποικιλόμορφη Κρήτη, επιβεβαίωσαν ότι ακόμα κι αν υπάρχουν σύννεφα, ο ήλιος είναι εκεί και όταν θα φύγουν θα λάμψει αμέσως για την ανοδική Βελγική αγορά και γενικότερα τη Benelux, όπως έχει αποδείξει η Ανθεκτική, Κρήτη, Παντού!!».

 

2 (1)

  

2 (5)

  

2 (6)

  

2 (7)

 

 

Tags: sidebar_nowΓΑΝΔΗΚΡΗΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Share236Tweet148Send
Newsroom

Newsroom

Σχετικά νέα

001

«Κρητικές Γεύσεις με Ταυτότητα: ΠΟΠ, Παράδοση και Βιωσιμότητα»

27/05/2026 - 2:15 μμ
IMG 0180

Στην Κρήτη κλιμάκιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού

19/05/2026 - 5:16 μμ
001

Η Κρήτη «ψάχνει» τον νέο σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2026»

08/05/2026 - 3:23 μμ
Ημερίδες γαστρονομίας σε όλο το νησί με στόχο την ανάδειξη του κρητικού διατροφικού πολιτισμού

Ημερίδες γαστρονομίας σε όλο το νησί με στόχο την ανάδειξη του κρητικού διατροφικού πολιτισμού

05/04/2026 - 11:14 πμ
Επόμενο άρθρο
0010

Στ. Αρναουτάκης: «Χωρίς τον περιφερειακό τύπο δεν θα μπορούσε να  υπάρξει αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών»

Τελευταία νέα

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ξεπερνούν τους 5.500 οι μετανάστες που έχουν φτάσει στο νησί από την 1η Μαΐου

05/06/2026 - 12:03 πμ
Νέο «Ανακαινίζω» – Υπολογίζεται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 25.000 σπίτια

Νέο «Ανακαινίζω» – Υπολογίζεται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 25.000 σπίτια

04/06/2026 - 8:27 μμ
5498312877171519 klimatiki-allagi photo 56219

Οι Δ.Ε.Υ.Α. στην πρώτη γραμμή για το περιβάλλον, το νερό και την κλιματική ανθεκτικότητα

04/06/2026 - 6:55 μμ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΒΟΥΛΙΟ

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων της Κρήτης

04/06/2026 - 6:53 μμ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Επισκέπτες από την Ευρώπη γνώρισαν τη πόλη με όχημα το ποδήλατο

04/06/2026 - 6:51 μμ
ET-VERTICAL

«Εξωγήινοι: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;»

04/06/2026 - 3:11 μμ
ΟΑΚ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον ΒΟΑΚ μετά την ολοκλήρωση εργασιών κοντά στη Λίμνη Κουρνά

04/06/2026 - 3:07 μμ
Μ.Η.Τ. 242157
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr

No Result
View All Result
  • ΡΕΘΥΜΝΟ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Πολιτική
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
  • ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

© 2025 rethnea.gr