Κλειστές φαίνεται πως θα παραμείνουν οι στρόφιγγες του «Αποσελέμη» καθώς τα αποθέματα του φράγματος παραμένουν σε οριακό επίπεδο και η ανάγκη εξοικονόμησης νερού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού είναι επιτακτική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση η οποία προκρίνεται προβλέπει την παράταση των περιοριστικών μέτρων, που ήδη εφαρμόζονται, μέχρι και το τέλος Μαΐου.
Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί επί τάπητος σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 25 Απριλίου, με τη συμμετοχή της διοίκησης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στελεχών διαχείρισης του φράγματος και των προέδρων των τριών ΔΕΥΑ, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου, που υδροδοτούνται από τον “Αποσελέμη”.
Τα αποθέματα χαρακτηρίζονται οριακά και για αυτό το λόγο έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες η παροχή νερού. Ουσιαστικά το διυλιστήριο λειτουργεί για λόγους ισορροπίας του δικτύου και οι τρεις ΔΕΥΑ καλύπτουν τις ανάγκες τους από δικούς τους πόρους.
Το μοντέλο διαχείρισης φαίνεται πως έχει πετύχει, οι δήμοι Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα υδροδότησης και όλα δείχνουν πως ομόφωνα θα ανάψει το “πράσινο φως” για παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι και το τέλος της άνοιξης.
Στόχος είναι τα διαθέσιμα αποθέματα του “Αποσελέμη” να διατεθούν την περίοδο του καλοκαιριού και τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου, όταν και καταγράφεται αύξηση στη ζήτηση.
Πηγή: creta24.gr