25 °C Rethymno, GR
14/08/2022

ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ - ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ...

Και το όνομα αυτής… «ΡΕΑ»

Η νέα γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Ρεθύμνου φέρει το αρχαίο όνομα «Ρέα» («Αθλητικός Όμιλος Ρεθυμνιακής Ένωσης Αθλητών») και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής (Woman Football League).
Το όνομα αυτό «λανσάρεται» λόγω της απόσχισης του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε από τον ιστορικό σύλλογο της Σοχώρας, Αστέρα Ρεθύμνου .
Επί της ουσίας, οι επίδοξοι παράγοντες του νεοϊδρυθέντος σωματείου ακολούθησαν έναν νόμο (2542 του 1999) που ανέφερε επιγραμματικά ότι μπορεί να αποσχιστεί ένα τμήμα ενός σωματείου και να συγχωνευτεί σ’ ένα άλλο ΑΦΜ, παλιό ή καινούριο. Οι εν λόγω παράγοντες έχουν πλέον στα χέρια τους την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Αστέρα Ρεθύμνου που ενέκρινε την απόσχιση του τμήματος και παράλληλα την άμεση μεταφορά όλων των αθλητριών στη Ρέα εν προκειμένω.
Η «Ρέα» θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία φέροντας το ολοκαίνουριο όνομα που πρόκειται να «πολυφορεθεί» στις αθλητικές στήλες και τα σόσιαλ.

Ένα σωματείο… από τη βάση
Δεν είναι όμως μόνον αυτό… Σύμφωνα με πληφορορίες (μένει να επιβεβαιωθούν ή όχι βέβαια…), η Ρέα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπορεί να φέρει στις αγκάλες της νέα παιδιά, κορίτσια ως επί τω πλείστον ώστε να δημιουργηθεί νέο ακαδημαϊκό τμήμα ποδοσφαίρου.
Ο άνθρωπος που ηγείται της όλης πρωτοβουλίας είναι ο Ηρακλής Μανουκαράκης ενώ δίπλα του θα βρίσκεται και ο Κώστας Μάκρας, ένας παράγοντας που οδηγεί χρόνια τώρα το γυναικείο τμήμα με απόλυτη ασφάλεια στις εθνικές κατηγορίες.
Ο κ. Μανουκαράκης χθες, ανήρτησε το παρακάτω κείμενο μέσα από το οποίο ανακοίνωσε το όνομα της νέας ομάδας και αποκάλυψε πως περίπου θα έχουν τα πράγματα….

«Χρονιά σταθμός το 2022»
«Το πιο αναπτυσσόμενο άθλημα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια είναι το Ποδόσφαιρο Γυναικών.
Στο Ρέθυμνο, η ιστορία του ξεκινάει από το 1996 όταν ιδρύθηκε ο Αθλητικός όμιλος «Κρήσσες. Ο σύλλογος υπήρχε για 18 χρόνια εκ των οποίων στα 6 χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Μετά τη διάλυση του σωματείου «Κρήσσες», ιδρύθηκε το 2015 τμήμα ποδοσφαίρου Γυναικών από το ιστορικό σωματείο της πόλης μας, «Αστέρας Ρεθύμνου» όπου από το 2020 αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Το 2021 δημιουργήθηκε ανεξάρτητη διοικούσα επιτροπή για το ποδόσφαιρο Γυναικών του Αστέρας Ρεθύμνου και αυτή ήταν η καλύτερη αγωνιστική και επικοινωνιακή χρονιά στην ιστορία του ποδοσφαίρου Γυναικών στον νομό μας κατακτώντας την 4η θέση στον όμιλο της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Το Ρέθυμνο ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα, στην Αργεντινή, στην Κολομβία, στο Περού, στην Κένυα και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.
Το 2022 είναι μία χρονιά σταθμός για το ποδόσφαιρο Γυναικών στο νομό μας όπου μετά από συμφωνία που ήρθαμε με τον Αστέρα Ρεθύμνου (τον οποίο ευχαριστούμε για την συνεργασία) εγκρίθηκε η απόσχιση του τμήματος ποδοσφαίρου Γυναικών, το οποίο θα συγχωνευτεί με ένα νέο, εξειδικευμένο, με όραμα, με πλάνο και στόχο σωματείο που ιδρύεται τις επόμενες ημέρες για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος στην πόλη μας.
Καλωσορίζουμε την νέα εποχή του ποδοσφαίρου Γυναικών στο Ρέθυμνο, καλωσορίζουμε το νέο σωματείο με τον διακριτικό τίτλο «ΡΕΑ» όπου το όνομα του σωματείου «Αθλητικός Όμιλος Ρεθυμνιακής Ένωσης Αθλητών» από μόνο του λέει πολλά και με την στήριξη όλων μας θα κάνει και πολλά.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αναλυτική παρουσίαση αυτού του νέου μακροπρόθεσμου πλάνου μας.»