19 °C Rethymno, GR
31/03/2023

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΕΠΣΡ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το τοπικό που όταν θέλει, μπορεί…

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, μια μικρή πλην όμως αξέχαστη βραδιά για συγκεκριμένα άτομα που τιμήθηκαν και που ταυτόχρονα με αυτή τους τη βράβευση έκαναν χαρούμενους και όλους όσοι παρίσταντο στην εκδήλωση της ΕΠΣΡ που ως κύριο λόγο της είχε την παρουσίαση της επίσημης μπάλας των πρωταθλημάτων της Α’ και της Β’ κατηγορίας τοπικού.


Το πλέον ευχάριστο ήταν ότι η αίθουσα που προσέφερε το café-street food «BIKAKIS» στα Τρία Μοναστήρια, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πρόσωπα του χώρου του ποδοσφαίρου, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες των ομάδων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο έπακρο σ’ αυτή την πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Τίτος Χνάρης και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καλωσόρισαν όλους τους παρευρισκομένους, ευχήθηκαν καλή ποδοσφαιρική σεζόν ζητώντας απ’ όλους να κρατούν ψηλά το φρόνημα της πίστης και το δόγμα για τη διαφύλαξη των αξιών και την αναβάθμισή του αθλήματος που όλοι αγαπάμε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ μίλησε για την στήριξη την οποία λαμβάνει από την Περιφέρεια Κρήτης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και στην Αντιπεριφερειάρχη Ενότητας Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή καθώς και από τον δήμο Ρεθύμνου και τον δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη τον οποίο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο εντεταλμένος σύμβουλος για αθλητικά θέματα του δήμου κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης.

Η παρουσίαση της Macron
Ακολούθως η εκδήλωση πέρασε στο κυρίως μενού με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Macron κ. Αντώνη Παπαδάκη να παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά της νέας μπάλας διοργανώσεων ΕΠΣΡ, η οποία θα παίζεται από αυτό το Σαββατοκύριακο (26-27 Νοεμβρίου) τόσο στο Α’ όσο και στο Β’ τοπικό.
Μάλιστα, το κάθε σωματείο του Ρεθύμνου παρέλαβε 10 μπάλες άσπρες και πορτοκαλί καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο για τις α’ ανάγκες των αθλητών στους αγώνες.

Οι βραβεύσεις – Ο Λ. Κρυοβρυσανάκης το κεντρικό πρόσωπο
Αμέσως μετά, η εκδήλωση «ζέστανε» ακόμα πιο πολύ καθώς είχαμε τις βραβεύσεις των πρώτων σκόρερ των τελευταίων τεσσάρων σεζόν σε Α’ και Β’ τοπικό καθώς και του πρώην αθλητικού συντάκτη και νυν βιβλιογράφου εκπαιδευτικού Α’βαθμιας εκπαίδευσης κ. Λευτέρη Κρυοβρυσανάκη.
Ο κ. Κρυοβρυσανάκης ο οποίος εργάστηκε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» για 29 συναπτά έτη, αποτέλεσε το επίκεντρο της όλης εκδήλωσης αφού είχε μεταξύ άλλων είχε φροντίσει να ετοιμάσει μια σειρά από μοναδικά ή και ανέκδοτα στατιστικά και φωτογραφικά αρχεία δωρίζοντάς τα τόσο στην ΕΠΣΡ (και προσωπικά στον πρόεδρο της ΕΠΣΡ κ. Τίτο Χνάρη και στην γραμματέα της ΕΠΣΡ κα Γεωργία Μαρκίδη) όσο και στους δημοσιογράφους που πήραν την σκυτάλη από αυτόν, τον Δημήτρη Τζαγκαράκη και τον Γιώργο Σταρά.
Ο κ. Κρυοβρυσανάκης έδειξε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έγινε καθώς υπηρέτησε το ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο υπό δύσκολες, για την εποχή συνθήκες, για τρεις και πλέον δεκαετίες.
Αναμφισβήτητα όμως αυτή η εκδήλωση που, αλήθεια είναι ότι, άργησε να έρθει για εκείνον, ήταν το γεγονός ότι παρέλαβε το βραβείο του μαζί με τον εγγονό του Λευτέρη Κ. Κρυοβρυσανάκη ενώ από δίπλα ήταν και ο υιός του, Κώστας, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε από τον χώρο της δημοσιογραφίας στα «Ρ.Ν»..
Για τον Λευτερη Κρυοβρυσανάκη, ξεχωριστό λόγο απεύθυνε ο Γεν. Γραμματέαςτης ΕΠΣΡ κ. Γιώργος Δασκαλομαρκάκης τονίζοντας στην κατακλείδα του ότι είναι υπερήφανος που τον έχει φίλο.

Λ. Κρυοβρυσανάκης: «Μεγάλη μου τιμή…»
Από την πλευρά του ο κ. Λευτέρης Κρυοβρυσανάκης τοποθετήθηκε για την τιμή που του έγινε αναφέροντας τα παρακάτω λόγια τα οποία απέσπασαν ένα παρατεταμένα θερμό χειροκρότημα:
«Ευχαριστώ το ΔΣ της ΕΠΣΡ για την μεγάλη τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει στην αποψινή όμορφη εκδήλωση της.
Πιστεύω ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησα, κατάφερα με τα βιβλία μου και τις δημοσιεύσεις μου, να «βάλω ένα λιθαράκι» στην ιστορία του αθλητισμού και του πολιτισμού μας. Όλα αυτά για να μαθαίνουν οι νέοι και να νοσταλγούν οι παλιοί.
Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου από το 1987 και για 29 χρόνια, τις εφημερίδες που εργάστηκα, τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, ΕΠΣΡ, διαιτητές, χορηγούς και όλους εσάς που τιμάτε την εκδήλωση.
Ξεχωριστά ευχαριστώ την οικογένεια μου, τους δημοσιογράφους, Γ. Σταράκη, Μ. Πελαντάκη, Δ. Τζαγκαράκη, Γ. Σταρά, τους Γ. Σχοινά, Ι. Κουνδουράκη, Δ. Λαχνιδάκη, Β. Σταμούλη, Κ. Δελήμπαση, τα τωρινά μέλη της ΕΠΣΡ και τα κορίτσια της, αλλά και τους αείμνηστους Μιχάλη Σταγάκη, Δημόκριτο Περάκη και Φώτη Γάσπαρη.
Από την ασχολία μου αυτή, έκανα εκατοντάδες φίλους και αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου κέρδος. Με συγκίνησε ιδιαίτερα η κουβέντα του Σήφη Βασιλάκη που είπε ότι «το βιβλίο σου το έχω στο κομοδίνο χρόνια και όταν νοσταλγώ τα παλιά το ανοίγω τακτικά και συγκινούμαι».

Τ. Χνάρης: «Να φέρουμε έναν άλλον αέρα στο ποδόσφαιρό μας»
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Ρεθύμνου έδειξε ενωτικός προς όλες τις ομάδες, τους παράγοντες και τους προπονητές με τους ποδοσφαιριστές τους τονίζοντας ότι «όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια…»
«Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη εξ’ ολοκλήρου στις ομάδες, στους πάσης φύσεως παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων του Ρεθύμνου. Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο αέρα στο ποδόσφαιρο μας, προασπίζοντας το και δουλεύοντας για να το βελτιώσουμε ο καθένας από την πλευρά του. Είμαστε όλοι μια οικογένεια, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και μονιάζοντας μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά. Τέτοιες εκδηλώσεις μας φέρνουν όλους πιο κοντά και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Παρουσιάσαμε για πρώτη φορά την επίσημη μπάλα των διοργανώσεων μας, τα σωματεία παρέλαβαν μπάλες αλλά και πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία για τις ανάγκες των αγώνων τους. Βραβεύσαμε έναν άνθρωπο που έχει σημαντική προσφορά από το μετερίζι του στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο και με αυτό τον τρόπο λέμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον αθλητικογράφο-δάσκαλο Λευτέρη Κρυοβρυσανάκη. Επίσης καλύψαμε το κενό βράβευσης των πρώτων σκόρερ σε Α’ και Β’ Κατηγορία από τη σεζόν 2017-18.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σαν διοίκηση της ΕΠΣΡ, ώστε να σταθούμε στο πλευρό των σωματείων-μελών μας και το επόμενο διάστημα, πιστεύουμε, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κι άλλες καινοτομίες στο ποδόσφαιρο μας.
Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αποτελεί το μόνιμο και σημαντικό αρωγό στην δύσκολη προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε και όλους τους δημάρχους του νομού μας για τις ενέργειές τους να βελτιώσουν όλες τις αθλητικές υποδομές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης μας και σε όλα τα σωματεία και τους παράγοντες τους, για τη σημερινή παρουσία τους εδώ».

 

Οι πρώτοι σκόρερ του τοπικού
Σεζόν: 2017-18
Α’ ΕΠΣΡ: Άγγελος Γκιόκας (Επισκοπή) 34 γκολ
Β’ ΕΠΣΡ: Ηλίας Χνάρης (Λιβάδια) 35 γκολ

Σεζόν: 2018-19
Α’ ΕΠΣΡ: Γιώργος Βελονάκης (ΑΕΜ) 50 γκολ
Β’ ΕΠΣΡ: Στράτος Μαστρογιαννάκης (Φοίνικας) 35 γκολ

Σεζόν: 2019-20
Α’ ΕΠΣΡ: Μανώλης Σκουλούδης (ΑΟ Άρης) 22 γκολ
Β’ ΕΠΣΡ: Γιάννης Γιαννόπουλος (Δόξα Πλατανέ) 22 γκολ

Σεζόν: 2021-22
Α’ ΕΠΣΡ: Ζαχαρίας Κωστάκης (Λιβάδια) 33 γκολ
Β’ ΕΠΣΡ: Γιάννης Καλλιτσουνάκης (Φλόγα Ρουστίκων) 20 γκολ