Επί τόπου δράσεις ενημέρωσης και αυτοψίας στη Σητεία και στο Αμάρι πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο εξέτασης της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Τροποποίησης ΑΕΠΟ Υβριδικού Σταθμού Ισχύος (α) 81,6ΜW (Μονάδες ΑΠΕ) στις θέσεις Φρούδια-Λυγιάς-Πλατύβολο και Τρούλα-Χαλκιάς-Κορφή, Δήμου Σητείας. ΠΕ Λασιθίου και (β) 50MW (Εγγυημένη ισχύς) στη θέση Φράγμα Ποταμών, Δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνης, ΠΕ Ρεθύμνης, με φορέα έργου την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ».
Το διήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε αυτοψία σε θέσεις του δήμου Σητείας και των δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνης. Επίσης, ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του φράγματος Ποταμών Αμαρίου, όπου εκπρόσωποι του Ο.Α.Κ. ΑΕ παρουσίασαν το έργο και τον σχεδιασμό του και δόθηκαν διευκρινίσεις επί της μελέτης.
Στην αυτοψία σε θέσεις του δήμου Σητείας συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Σητείας Γιάννης Σκαρβελάκης και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και φορέων. Στη συνάντηση στο Αμάρι συμμετείχαν ο πρόεδρος Θοδωρής Νίνος, ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, η Λία Νικολάου και στελέχη του Ο.Α.Κ. ΑΕ, ο Γιάννης Σμαραγδάκης εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας, ο αντιδήμαρχος Αμαρίου Παύλος Κουρκουλός και ο πρόεδρος ΔΕΥΑ Ρεθύμνου Βασίλης Θεοδωράκης.
Στις δράσεις παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεξάκης, Νίκος Κακογιαννάκης, Γιώργος Τσιφετάκης, Κώστας Δανδουλάκης, Κώστας Ξενικάκης, Γιώργος Κονταξάκης και Νίκος Μανουσάκης.
Επίσης συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής βιώσιμης ανάπτυξης Μαρίνος Κριτσωτάκης, η διευθύντρια Άννα Καγιαμπάκη και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και η ειδική σύμβουλος του αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.